המרכז האונקולוגי ע"ש יוסף פישמן

תמונה ראשית - מערך אונקולוגי

המרכז האונקולוגי ע"ש יוסף פישמן

אודות המרכז

החל מפברואר 2021 המרכז האונקולוגי הוכר כאגף נפרד בבית החולים רמב"ם. הפעילות הענפה במרכז מרוכזת בבניין החדש של המרכז האונקולוגי ע"ש יוסף פישמן בקמפוס המערבי של רמב"ם, שנחנך ביולי 2016.

האגף האונקולוגי על שם יוסף פישמן ברמב"ם הינו מרכז רב מקצועי לטיפול בסרטן, המוכר ע"י החברה האירופאית לאונקולוגיה קלינית (ESMO), כמרכז משולב לאונקולוגיה ולטיפול תומך.

במרכז, שהינו הגדול ביותר בצפון הארץ, ואליו מגיעים למעלה מ-5000 מטופלים חדשים מידי שנה, תוכלו אתם ויקיריכם לקבל את הטיפול האונקולוגי המתקדם ביותר הקיים בעולם המערבי. צוות רופאים ואחיות רב תחומי דן בכל חולה ומציע לו אבחון וטיפול בסרטן בהתאמה אישית, הכולל מערכות הדמיה מתקדמות, תרופות מגוונות וטיפולי קרינה במאיצים חדשניים. המרכז האונקולוגי ברמב"ם מציע את כל הטיפולים התרופתיים הכלולים בסל התרופות, גישה לטיפולי חמלה לתרופות שטרם נכנסו לסל התרופות, ומחקרים קליניים, המאפשרים גישה לתרופות המתקדמות ביותר הקיימות בעולם.

עם קביעת תוכנית הטיפול האישית של כל מטופל והצגתה למטופל ומשפחתו, מתאפשרת לחולה ומשפחתו גם גישה לטיפול סיעודי מתקדם, עובדת סוציאלית המתמחה באונקולוגיה וטיפול תומך גופני ונפשי. מטרתנו במכון האונקולוגי היא לענות על כל צרכיו של החולה תחת קורת גג אחת. 
קראו כאן באתר על סוגי המחלות בהם אנו מטפלים ועל הטיפולים החדשניים שאנו מעניקים.

חולים מתאימים יוכלו להשתתף במחקר קליני  בו יש גישה לתרופות חדשניות או נסיוניות.

בדיקת התאמה להשתתפות במחקר קליני ברמב"ם

גידולים נוירו-אונקולוגים

תחום גידולים נוירו-אונקולוגים
גידולי מוח GBM
גידולי חוט השדרה
גידולי מוח שניוניים (גרורות)
גרורות בעמוד השדרה

 
 
 
 

גידולי ראש צוואר

    תחום גידולי ראש צוואר
    סרטן בלוטת הרוק
    סרטן בלוטת התריס
    סרטן הגרון
    סרטן הלוע האפי
    סרטן הלשון
    סרטן הפה והלוע
    סרטן מערות האף

 

גידולים במערכת העיכול

תחום גידולי מערכת העיכול
סרטן ושט/ קיבה
סרטן מעי גס והחלחולת
סרטן מעי הדק
סרטן הקיבה
סרטן הכבד
סרטן לבלב
GIST

למרפאה לגידולי מערכת העיכול

גידולי מערכת השתן והמין

    תחום גידולי השתן והמין
    סרטן אשכים
    סרטן פרוסטטה (ערמונית)
    סרטן שלפוחית השתן
    סרטן הכליה
    סרטן השופכן ואבן הכליה
    סרטן הפין

 

למרפאה לגידולי מערכת השתן והמין

 

גידולי בית החזה והריאה

תחום גידולי בית החזה והריאה
גידולי בית החזה
סרטן הריאה
מזותליומה
סרטן בלוטת התימוס (תימומה)
סרטן מסוג תאים קטנים שמקורו מחוץ לריאה

 


למרפאה לגידולי בית החזה וסרטן ריאה

זימון תורים - אונקולוגיה

חדש!

מעכשיו מזמנים תור בדרך היעילה והקצרה ביותר – דרך הצ'אט!
נציגת השירות הדיגיטלית של רמב"ם תנחה אתכם בתהליך זימון התור.

לצפייה בסיכומי ביקור ואשפוז ותוצאות בדיקות, ניתן להיכנס לאזור האישי ב- Rambam4U.

ניתן גם לפנות אלינו בדואר אלקטרוני או להשאיר פרטים בטופס ואנו נחזור אליכם בהקדם.

שימו לב, לאחר קביעת התור תישלח אליכם לטלפון הנייד הודעת SMS בצירוף ההזמנה.

מטופל חדש 

עליך להעביר את המסמכים הבאים באמצעות דואר אלקטרוני או פקס:
*הפניה מרופא משפחה*סיכום אשפוז*תוצאות מעבדה פתולוגית
יש לציין על גבי המסמכים כתובת מלאה ומספרי טלפון כולל טלפון נייד.
מזכירת המרפאה תיצור איתך קשר טלפוני

מטופל חוזר
יש לפנות טלפונית או למלא טופס צור קשר

טיפול משלים ותומך - המרכז האונקולוגי

מרפאת תזונה
בעת מחלה, צרכיו התזונתיים של החולה משתנים. לעיתים המחלה עצמה גורמת לקשיים מסוימים באכילה או בספיגת המזון. בנוסף, במהלך הטיפולים האונקולוגיים עלולים המטופלים לחוות סימפטומים ותופעות לוואי המשפיעים אף הם על מצבו התזונתי של המטופל ביניהם ירידה במשקל, בחילות, הקאות, שלשולים, עצירות, חוסר תאבון ועוד.
מטופל במצב תזונתי תקין יוכל לעבור את הטיפולים בצורה רציפה וטובה יותר, לחוות פחות תופעות לוואי תזונתיות ולהפחית את הסיכון לסיבוכים נוספים הנובעים ממצב תזונתי ירוד או תת תזונה.
בנוסף לכך, אורח חיים בריא לאחר תקופת הטיפולים יכול לפחית את הסכנה לחזרת המחלה, כפי שהוכח במחקרים גדולים שבוצעו בעולם במחלימים מסרטן השד וסרטן המעי הגס.
 
במכון האונקולוגי, בנוסף לדיאטניות העובדות במחלקות האשפוז, פועלת מרפאת תזונה התומכת בחולים אמבולטוריים בכל שלבי הטיפול במחלה ובכל סוגי הטיפול. הטיפול כולל פגישות ייעוץ ומעקב וניתן ע"י דיאטניות קליניות המתמחות בתזונה לחולי סרטן.
 
המרפאה פועלת בימים ב', ג', ד' בשעות הבוקר. הפניות ניתן לקבל דרך הצוות המטפל או האחות האחראית על המרפאה. קביעת התורים מתבצעת על ידי אחות המרפאה.
אונקולוגיה אינטגרטיבית

למחלת הסרטן ולטיפולים הקשורים בההשפעה משמעותית עליך, על בני משפחתך וכל הסובבים אותך.  המסע המורכב כרוך לעיתים באתגרים גופניים, רגשיים ונפשיים לא פשוטים. אנחנו מאמינים שכל שלב במסע הזה דורש תמיכה, הבנה וחמלה. זאת הסיבה העיקרית שאנו רוצים לשתף אותך במידע על אונקולוגיה אינטגרטיבית, מושג שהולך ומתרחב בתחום הגישה והטיפול באונקולוגיה.

מה זה אונקולוגיה אינטגרטיבית?

אונקולוגיה אינטגרטיבית היא תחום שבא לשלב בצורה מושכלת את הרפואה המשלימה והאינטגרטיבית בתחום הטיפול בסרטן ובכל שלבי המחלה כולל תקופת ההחלמה ואחריה. כאשר בשנים האחרונות הולכות ומתרבות העדויות המדעיות שתומכות בשילוב זה עם הטיפול האונקולוגי. יעילות הטיפולים מתבטאת בהקלה, הן על תלונות גופניות, והן על תלונות רגשיות/ נפשיות.

היתרונות והתועלת שקיימת באונקולוגיה האינטגרטיבית

שילוב הטיפולים הקיימים במסגרת מרפאה זו מאפשר:

  • הקלה על תלונות שכיחות כמו כאבים, גלי חום, פגיעה עצבית (נוירופתיה), חולשה  וסימפטומים אחרים הקשורים במחלה
  • שיפור הבריאות הרגשית והקלה במצבי מתח וחרדה שכה שכיחים במסע זה
  • הקלה על תופעות הלוואי השונות של הטיפולים
  • שיפור יכולת העמידות וההתמודדות עם המחלה ותוצאותיה

אונקולוגיה אינטגרטיבית ברמב"ם

במסגרת המרפאה, נבחרו טיפולים מתחום הרפואה המשלימה והאינטגרטיבית שיש עליהם עדויות מחקריות לגבי יתרון השילוב שלהם במחלת הסרטן, עם הכוונה מתאימה לגבי שילוב האפשרויות הטיפוליות בצורה המיטבית, במסע האישי שכל אחד עובר.

השירות ניתן בצמוד ובשילוב עם הצוות האונקולוגי של המערך האונקולוגי ברמב"ם, אנשי צוות אחרים הקשורים בטיפול תומך בחולי הסרטן כמו עובדים סוציאליים, אחיות ואחים, פסיכולוגים, דיאטניות, פיזיותרפיה ואנשי מקצוע אחרים. במסגרת השירות אנחנו עובדים בצמוד ובקשר רציף עם הצוות הרפואי שמטפל בך, כאשר כל טיפול מתועד בתיק הרפואי והצוות האונקולוגי שמטפל בך יכול להתעדכן במהלך הטיפול האינטגרטיבי ותוצאותיו.

כל המטפלים נבחרו בקפידה בהתאם לניסיון והכשרה קודמים, תוך שמירה על רמה מקצועית גבוהה. צוות המטפלים מיומן ברפואה משלימה בתחומם עם התמקצעות בתחום האונקולוגי ועובדים בהתאם להנחיות בינלאומיות  עם מתן שירות באיכות וברמה גבוהה  ביותר.

מידע למטופל ולמבקר
 
צוות המערך האונקולוגי רמב"ם נמצא כאן עבורכם, לספק לכם רפואה מקצועית, חדשנית, איכותית ובטוחה, המבוססת על ידע מחקרי מתקדם.
בכל הליך רפואי עומדים לנגד עינינו צרכי המטופל, תוך מתן כבוד, הקשבה, שקיפות ושיתוף המטופל ומשפחתו בתהליך קבלת ההחלטות.
במידה ולאחר פניה לגורם המטפל עדיין לא ניתן מענה מספק לפנייתך ניתן לפנות גם להנהלת המערך במייל:
[email protected]

למטופלים אונקולוגיים זכות לחניה חינם בחניון התת קרקעי בהצגת טופס הזמנה מקורי לטיפול קרינתי בבניין פישמן קומה 3-. יש להציג את הטופס במוקד החניון לפני היציאה.

מטופלים בטיפול יום אונקולוגי  זכאים לתשלום מוזל של 25 ₪ בחניון, בהבאת טופס הפניה לחניון עם מדבקה צהובה גדולה של המטופל. יש למסור את הטופס במוקד החניון
בעמוד המידע למטופל ולמבקר ברמב"ם ריכזנו עבורכם מידע חשוב אודות כללים, נהלים וחוקים, זכויות וחובות, שירותים ומידע נוסף. מידע זה יסייע לכם בעת אשפוז או בעת קבלת שירות רפואי במרפאות החוץ ובמכונים השונים ברמב"ם.
 

 

צרו איתנו קשר

שעות פעילות
א-ה 08:00-14:00

פרטי התקשרות:

"לתת תקווה לחולה גם כשהטיפול האחרון נכשל"

היחידה למחקרים קליניים מוקדמים (פאזה 1) שהוקמה בשנת 2015 במכון האונקולוגי ברמב"ם היא בין הגדולות בארץ ומאפשרת לחולים שאין למחלתםטיפול קיים ויעיל, או כאשר הטיפול הקונבנציונאלי לא פועל עוד, להיחשף למחקרים חדשניים בתחילת שרשרת הפיתוח של תרופות חדשות וחדשניות.

​"הדבר הקשה ביותר לרופא הוא לעמוד מול חולה ולומר לו שאין יותר מה להציע לו. לא בשביל זה למדנו רפואה". מסבירה בכנות ד"ר רות פרץ, חוקרת ורופאה בכירה במכון האונקולוגי במרכז הרפואי רמב"ם.על רקע השאיפה הטבעית של הרופא וגם של החולה, להישאר במסגרת טיפול כלשהו ולהמשיך לתת תקווה גם בהתמודדות עם מחלות סרטן בשלב מתקדם.

 

היחידה, שמנוהלת על ידי ד"ר פרץ, ופועלת במסגרת יחידת המחקר במערך האונקולוגי בניהולה של דר' אביבית פאר,  עובדת עם חברות תרופות רבות מהארץ ומהעולם ומאפשרת למטופלים להיחשף למחקרים החדשים והחדשניים ביותר שקיימים  עבור המחלה שלהם, וללא תשלום.

חולים שמשתתפים במחקרים הם אמנם דבר שבשגרה, אולם עד כה היה מדובר במחקרים בשלב מתקדם (המכונה פאזה שלישית) בהם משתתפים חולים רבים. מעתה יוכלו המטופלים ברמב"ם להיחשף למחקרים בראשית דרכם (פאזה ראשונה), מבלי לבזבז זמן יקר עד שהמחקרים יבשילו, ולזכות בסיכוי להארכת חייהם ולשיפור באיכות החיים. זאת לאחר שרמב"ם הוכיח כי יוכל לעמוד בדרישות הקפדניות בהן צריך לעמוד מרכז רפואי כדי לקיים מחקר בשלב כה ראשוני.


מה מיוחד בתרופות החדשות שמשתתפות במחקרים?
ד"ר פרץ: ככלל, הכיוון שאליו אנו מתקדמים הוא "רפואה מותאמת אישית", כלומר אנו שואפים לכך שכל חולה יקבל טיפול שמותאם גנטית למחלת הסרטן שממנה הוא סובל ולמנגנון שלה.

לא כל מחלות הסרטן בשלפוחית השתן והריאה, למשל, הן דומות. מבין עשרות מנגנוני ההתחלקות שיש בטבע, הגידול בוחר מספר מצומצם של מנגנונים. כל אחת מהתרופות החדשניות שאנו מציעים, יודעת לתקוף את אחד המנגנונים האלה באמצעות עיכוב החלבון שגורם לגידול לגדול.

זאת בניגוד לכימותרפיה שניתנת ללא הבחנה בין מנגנוני ההתחלקות השונים של הגידולים בחולים שונים, והיא עדיין הטיפול הנפוץ לחולי סרטן, מזה עשרות שנים, על אף המאמץ הרב להביא לחידושים משמעותיים בתחום.

במקביל ייפתחו בחודשים הקרובים מספר מחקרים שכן כוללים כימותרפיה, אך בצורה שמכוונת להגברת היעילות שלהם ולהפחתת תופעות לוואי.

מי מוזמן לפנות ליחידה למחקרים מוקדמים כדי לבדוק את התאמתו?
כל חולה בסרטן מפושט, מכל רחבי הארץ. אנו לעולם לא ניתן טיפול מחקרי במקום טיפול קונבנציונאלי, אלא נטפל רק במי שהטיפולים האחרים אינם מועילים לו. גם חולה שעדיין מקבל טיפול קונבנציונאלי יכול לפנות אלינו כהכנה לאפשרות שהטיפול המקובל יפסיק להועיל.

איך הטיפול ישפיע על אורח חיי המטופל?
ברוב המחקרים מדובר בתרופות שניטלות בכדורים. חלק מהמחקר הוא בדיקת תופעות הלוואי של הטיפול, אבל אנחנו בהחלט מעריכים שהן יהיו הרבה יותר קלות מתופעות הלוואי של טיפול כימותרפי.

יחד עם זאת, המטופל יידרש לשתף פעולה עם שלבי המחקר כולל תיעוד ודיווח של תחושות, תסמינים, ושינויים בריאותיים שונים שחלים תוך כדי הטיפול.

יש בכך גם יתרון, כי המטופל מקבל למעשה סל שלם של תמיכה בטיפול, כולל סיוע ביורוקרטי בקביעת תורים, סיוע בהגעה ממקום למקום ושירותים נוספים, שנובעים מההקפדה של כל הגורמים על הדיוק בביצוע המחקר. אלה שירותים שמקלים על חיי החולה ולא קיימים בטיפולים קונבנציונאליים.​


מה התקווה שלך כחוקרת מהמחקרים האלו, ומהמחקרים הבאים?
התקווה שלנו היא הארכת חיים משמעותית של החולים ושיפור משמעותי באיכות חייהם. ממש כמו חולים בכל מחלה כרונית אחרת, שמנהלים חיי שגרה תחת טיפול תרופתי.

אנחנו בעיקר שואפים להצליח לתת תקווה לחולה תמיד, גם אחרי שהטיפול הקונבנציונאלי האחרון נכשל", סיכמה ד"ר פרץ. ד"ר פאר: "לאחר תקופת הכנה וחבלי לידה לא פשוטים, מרגשת אותנו האפשרות להציע למטופלים להיחשף לטיפולים חדשניים ופורצי דרך".

בתמונה מימין: ד"ר רות פרץ וד"ר אביבית פאר

תרומה למחלקה

תרומות לבית החולים מאפשרות לנו לשפר את איכות הטיפול בחולים ע"י רכישת ציוד רפואי מתקדם, השקעה בבינוי, שיפוץ מחלקות וקידום מחקרים.
כל תרומה, גדולה כקטנה תתקבל בברכה.
אנא השאירו פרטי התקשרות ואנו נחזור אליכם בהקדם
תודה מראש,
צוות המחלקה.
נושא הטופס תרומה למחלקה
שם פרטי
שם משפחה
קידומת
טלפון
דוא"ל
לאן תרצו לתרום?