רפואת ילדים דחופה (מיון ילדים)

תמונה ראשית-רפואת ילדים דחופה(מיון)

היחידה לרפואת ילדים דחופה (מיון ילדים)

04-7774013

היחידה לרפואת ילדים דחופה מטפלת בכל מגוון הבעיות הדחופות בתינוקות וילדים, הנובעות ממחלה או פציעה. היחידה נותנת מענה ראשוני לכל תינוק או ילד, הנזקקים לטיפול רפואי מיידי, בראש ובראשונה לאלה החולים קריטיים או לא יציבים. היחידה מתמחה בהפחתת כאב וחרדה בתינוקות וילדים, באמצעות ישום שיטות מודרניות והתאמתם ייחודית לכל חולה, והיא מהמובילים בתחום זה בארץ.

הגישה הטיפולית נקבעת בשיתוף פעולה מלא עם ההורים ובהתאם לגיל התינוק וסוג הפעולה הנדרשת. כל תחומי המומחיות קיימים וזמינים למחלקה במשך 24 שעות: רפואת עור, פה ולסת, אורטופדיה, כירורגיה, א.א.ג., נוירוכירורגיה, פלסטיקה ועיניים. במקרי פציעה מורכבים, בהם יש צורך בטיפול משולב, פועל הצוות בתאום מלא עם יחידת הטראומה של בית החולים.

הצוות המקצועי והמיומן של היחידה מטפל בחולים על פי סדר עדיפויות הנקבע לפי חומרת המחלה (תהליך הקרוי בשפה המקצועית "טריאג"):  כל חולה נבדק מיד עם הגיעו על ידי אחות אשר קובעת את דחיפות הטיפול ואת זמן ההמתנה לרופא. תהליך זה כולל התרשמות קלינית ראשונית ומדידת סימנים חיוניים. העיקרון המנחה: ככל שמצב החולה יותר דחוף – זמן ההמתנה לרופא קצר יותר. נהלי עבודת הצוות ביחידה נועדו לייעל ולקצר ככל האפשר את זמן ההמתנה לבדיקת רופא.

היחידה מתמחה בהפחתת כאב וחרדה בתינוקות וילדים, צוות היחידה מיישם שיטות טיפול מודרניות להפחתת כאב וחרדה בתינוקות והוא מהמובילים בתחום זה בארץ. לצורך הפחתת הכאב והחרדה הכרוכים בפעולות פולשניות כגון בדיקת דם, ניקור פרק, או תפירת חתכים, משלב הצוות טיפולים שונים המותאמים ייחודית לכל חולה. הגישה נקבעת בשיתוף מלא עם ההורים ובהתאם לגיל התינוק וסוג הפעולה. לדוגמא, ביצוע אלחוש תת עורי בתוספת מתן תרופת הרגעה בטיפות לאף/לפה או מתן בשאיפה של גז צחוק.

לחצו כאן לסיור וירטואלי במיון רות רפפורט לילדים>>

היחידה לרפואת ילדים דחופה (מיון ילדים)

דרכי הגעה למיון ואפשרויות וחניה

directions
בחר כיצד תרצה להגיע

 

חניון ק.מ.ר 1:

בסמוך לביה"ח רמב"ם נפתח חניון תת קרקעי בן 3 קומות ובו כ – 1300 מקומות חניה. החניה מקורה וישנן מעליות לתוך קמפוס ביה"ח.
החניון פועל 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע.
 

מחיר החניה:


לשוהים עד רבע שעה בחניון בית החולים החניה חינם.
עלות שעת חניה ראשונה או חלק ממנה - 20 ₪ .
כל 15 דקות נוספות מעבר לשעה הראשונה יחויבו בסך של 4 ₪.
מקסימום תשלום ל – 24 שעות לכניסה חד פעמית - 39₪.
התשלום מתבצע לפני הירידה לחניון, באמצעות מכונות תשלום הנמצאות בלובי המעליות בקומת הכניסה.

מתי צריך להגיע למלר"ד (מיון ילדים)?

מכיוון שכל ילד שונה, קשה לתת הנחיות ספציפיות אבל יש מקרים מובהקים בהם חייבים לגשת בדחיפות למיון. מצבים שבהם הילד לא יציב: כשיש שינוי במצב ההכרה שלו, קושי בנשימה או חולשה ניכרת שנובעת מאיבוד נוזלים או דם - יש לפנות למענה רפואי דחוף. פרט למקרים הללו, ישנן סיטואציות נוספות הדורשות ביקור במיון:

מצבים דחופים שכיחים המחייבים פנייה לחדר המיון

חום גבוה
חום בפני עצמו, בדרך כלל אינו מעיד על מחלה מסוכנת, אלא על תגובה נורמלית של מערכת החיסון, וכי לא בהכרח קיימת התאמה בין דרגת החום לחומרת המחלה. בתינוקות מתחת גיל שנתיים מדידת חום אמינה צריכה להיעשות בבדיקה רקטאלית, כאשר 38 מעלות ומעלה מוגדר כחום גבוה. לגבי הגעה למיון, על ההורים להפעיל שיקול דעת בהערכת חומרת מחלת הילד: אין צורך לרוץ למיון בכל מקרה של חום גבוה אך יש ליצור קשר עם הרופא המטפל. במקרים הבאים יש לפנות בדחיפות לחדר המיון: אפטיות או ישנוניות קיצונית, גיל חודשיים ומטה, פגים מתחת לגיל שנה הסובלים מקוצר נשימה, תינוקות הסובלים ממחלה ידועה במערכת החיסון או שמקבלים באופן קבוע וממושך תרופות שיכולות להשפיע על מערכת החיסון (כגון סטרואידים), או תינוקות הסובלים ממחלה כרונית קשה.


פרכוס
כל הורה שחווה בעבר פרכוס של ילדו מתאר מצב מאיים ומפחיד במיוחד. בילדים רוב הפרכוסים קשורים לחום גבוה והם קצרים יחסית. מדובר במצב שכיח למדי: 3 מתוך כל 100 ילדים בריאים באוכלוסיה בגילאים תשעה חודשים עד חמש שנים, יפרכסו עקב חום גבוה. אם הפרכוס קורה בזמן הרחצה חשוב מאוד להוציא את התינוק מהאמבטיה ולהניחו בזהירות על המיטה. יש לשים לב שלא ייפול מהמיטה אן מהידיים בזמן הפרכוס.
כל מקרה של פרכוס מחייב פניה לחדר המיון. במידה והתינוק לא חדל לפרכס תוך זמן קצר יש לקרוא לניידת מד"א.


נפילה
נפילה היא התאונה השכיחה ביותר בסביבת הבית ובדרך כלל אין בה כל סכנה. כל תינוק נופל מדי פעם כשהוא לומד לעמוד ואחר כך ללכת (כחלק חשוב משלבי ההתפתחות המוטורית). במקרים הבאים יש לפנות בדחיפות לחדר המיון: נפילה מגובה, נפילה שלוותה באיבוד הכרה, הקאות חוזרות לאחר הנפילה, שינוי במצב ההכרה (ישנוניות, אי שקט קיצוני), כאבי ראש עזים (בילדים יותר גדולים), נפיחות גדולה בקרקפת, חתך עמוק בעור (יש צורך בהדבקה או תפירה למניעת התפתחות זיהום). כל נפילה של תינוק צעיר (שעדיין אינו הולך) מידי ההורים, מעריסה, מיטה או עגלה מחייבת פניה לרופא המטפל או למיון.


הרעלה
בליעת חומר רעיל על ידי ילדים עלולה להיות מאוד מסוכנת. אין להשאיר חומרי ניקוי וחיטוי או חומרים רעילים אחרים במקומות אליהם הילד יכול להגיע. תרופות חייבות להיות נעולות ורחוקות מטווח ידיו של התינוק.
כל בליעה (או חשד לבליעה) של תרופה על ידי התינוק מחייבת התייעצות עם רופא או עם מרכז ההרעלות הארצי לגבי המשך הטיפול והמעקב. בדרך כלל יתייעץ הרופא עם המכון הארצי למידע בהרעלות שנמצא במרכז הרפואי רמב"ם (טלפון (04-7772725. אין לנסות לגרום לתינוק להקיא או לתת לו תרופות הגורמות להקאה (כגון איפקאק).
במקרים הבאים יש לפנות בדחיפות לחדר המיון: שתיית חומר ניקוי או נפט ומוצריו, שינוי במצב ההכרה עקב בליעת תרופה (ישנוניות, אי שקט קיצוני), בליעת תרופה המחייבת הפנייה למיון על פי החלטת הרופא המטפל או מרכז ההרעלות הארצי.


שלשולים
שלשולים נגרמים בדרך כלל על ידי נגיפי מערכת העיכול. מדבור ברוב המקרים במחלה העוברת באופן עצמוני ללא צורך בטיפול כלשהו למעט מתן נכון של נוזלים למניעת התייבשות. לא רצוי לתת לתינוקות צעירים תרופות "עוצרות שילשול" , תרופות אלה מעכבות את פעילות המעיים ויכולות לגרום סיבוכים מיותרים. בדרך כלל יש צורך במעקב הרופא המטפל בלבד. מקרים שבהם מומלץ לפנות ישירות לחדר המיון: ישנוניות קיצונית (חשד להתייבשות), הקאות מרובות, שלשולים מרובים בתינוק צעיר (בן שלושה חודשים ומטה), שלשולים דמיים, שלשולים בתינוק הסובל מחוסר שגשוג או ממחלה כרונית קשה.


הכשות, עקיצות
עקיצות חרקים הן שכיחות מאוד בארץ ובדרך כלל לא טומנות בחובן סכנה כלשהי.
כל מקרה של הכשת נחש או עקיצת עקרב מחייב פנייה לחדר המיון. בשטח, אין לבצע פעולות מיותרות כגון מציצת הארס. יש לקבע את הגפה הנגועה ולפנות את הנפגע במהירות מרבית לבית החולים בניידת של מד"א.
במקרים של עקיצה מגורם לא ידוע, פנייה ישירה לחדר המיון מומלצת במקרים של הופעת קוצר נשימה ו/או נפיחות בפנים, שינוי במצב ההכרה (ישנוניות או אי שקט קיצוני), הופעת הקאות חוזרות, כחלון או חיוורון או כאב עז באזור הנגוע.


נשיכות בעלי חיים
בכל מקרה של נשיכה יש לנסות לאתר את החיה הנושכת. כלבים ביתיים מחוסנים בדרך כלל ואינם נשאים של מחלת הכלבת. לאחר הנשיכה רצוי לשטוף היטב את האזור הנגוע עם מים ולחטא עם תמיסה אנטי-ספטית כגון סבון פולידין. בכל מקרה של נשיכה יש לפנות לרופא המטפל לטיפול ראשוני והתייעצות לגבי הצורך בהפניה למשרד הבריאות למתן חיסונים . מקרים שבהם מומלץ לפנות ישירות לחדר המיון: נשיכה עמוקה או על פני שטח נרחב, נשיכה באזור הפנים או כפות הידיים, תינוק שלא חוסן בשגרת החיסונים הרגילה, נשיכה מחית בר (כגון שועל, תן).

לאחר ה"טריאג' " ובדיקת הרופא שהילד עובר עם הגיעו למיון נקבעת תוכנית האבחון והטיפול ולפי הצורך יבוצעו בדיקות מעבדה, בדיקות הדמיה ובדיקת רופא יועץ. כל תחומי המומחיות קיימים וזמינים במשך 24 שעות: רפואת עור, פה ולסת, אורטופדיה, כירורגיה, א.א.ג., נוירוכירוגיה, פלסטיקה, ו-עיניים. צוות המחלקה פועל בתיאום מלא עם יחידת הטראומה של בית החולים לטיפול משולב במקרי פציעה מורכבים".
בכל מקרה שבו הנכם חרדים למצב הילד ואין באפשרותכם לפנות לרופא המטפל או ליצור עמו קשר,
אין להסס - יש לפנות למרכזי הרפואה הדחופה של קופות החולים או ישירות לחדר המיון.
מדריך עזרה ראשונה למצבי חירום שונים
https://www.rambam.org.il/RambamInfo/ADAMMagazine/Issueno14022009/Pages/FirstAidTutorial.aspx


איך מעריכים בחדר המיון של 'רות' כמה כואב לילד?
מאחר וכאב הינו תחושה סובייקטיבית, הערכת הכאב מתבססת על תחושות הילד והרגשתו, תוך כדי צפייה מעמיקה בהתנהגותו (כיצד הוא מבטא את הכאב). הורים הם המדד הרגיש ביותר לשינוי שחל אצל התינוק בעקבות הכאב ולכן הצוות הרפואי של 'רות' תמיד ייעזר בהם בהערכת הכאב.
א. שואלים את הילד
דבר זה ניתן לעשות בצורה די מדויקת ברוב התינוקות. מעל גיל שנתיים משתמשים בסרגלי כאב מיוחדים (ראה איור). מחקרים הראו שבעזרת סרגלי כאב ניתן לאמוד באופן די מדויק את דרגת הכאב שחווה הילד וגם לאמוד שינויים בדרגת הכאב ע"י ביצוע חוזר של הבדיקה.
ב. מתבוננים בהתנהגות התינוק
לתינוקות מתחת גיל שנתיים קשה לבטא מילולית כאב ולכן יש צורך בהתבוננות מעמיקה בהתנהגותם. לאחרונה הוכח כי על ידי חיפוש מאפיינים ספציפיים בהתנהגות התינוק והתבוננות במימיקת הפנים, ניתן לכמת כאב בצורה די מדויקת. לתינוקות הסובלים מכאב יש מרכיבים בתנועות הפנים אשר מסגירים את תחושת הכאב, כמו עווית מסוימת או סגירה חזקה ותדירה של העיניים בזמן בכי, תנועות מסוימות של הגפיים וכמובן, עוצמת הבכי ותדירותו.
ג. בדיקות ומדידות רפואיות
מדדים ביולוגיים כמו לחץ הדם, קצב הדופק, וריווי החמצן בדם יכולים לתת מדד עקיף לדרגת הכאב. מדדים אלו חשובים במיוחד בתינוקות חולים מאוד. מדידת כאב בתינוקות אלו הינה אתגר לא פשוט, מכיוון שלתוצאות המדדים יש בדרך כלל קשר ישיר למחלתו הבסיסית של התינוק והשתנותם לא בהכרח משקפת את עוצמת הכאב בלבד.

מידע לילדים המאושפזים ולהוריהם 

 
צוות בית החולים לילדים רות נמצא כאן עבורכם, לספק לכם רפואה מקצועית, חדשנית, איכותית ובטוחה, המבוססת על ידע מחקרי מתקדם. בכל הליך רפואי עומדים לנגד עינינו צרכי הילדים המטופלים, תוך מתן כבוד, הקשבה, שקיפות ושיתוף המטופל ומשפחתו בתהליך קבלת ההחלטות.
 
אשפוז צפוי או פתאומי של ילד בבית החולים, הינו אירוע מעורר חרדה הן אצל הילד והן אצל משפחתו. מידת הצלחתו של הילד להתמודד עם החרדה מותנית במידה רבה בשיעור התמיכה שמעניק לו ההורה או המבוגר שבסביבתו. הכנה נפשית מוקדמת במידת האפשר, תצמצם את חרדתו של הילד ותגביר את סיכוייו להתמודד בהצלחה עם חווית האשפוז בבית החולים.
 
ריכזנו עבורכם מידע חשוב אודות הכנה, הסתגלות, כללים, נהלים וחוקים, זכויות וחובות, שירותים ומידע נוסף. מידע זה יסייע לכם בעת אשפוז או בעת קבלת שירות רפואי במרפאות החוץ ובמכונים השונים ברמב"ם. 
 

צרו איתנו קשר

שעות פעילות
24 שעות

פרטי התקשרות:

שירותים נלווים בבית חולים רות לילדים

עולם המשחקים

 
עולם המשחקים על שם סול ומרי ברר ממוקם באטריום העליון בקומה שלוש, קומת השדה, משתרע על פני שטח של כ- 400 מ"ר, ומהווה את אזור ההמתנה המרכזי של מרפאות החוץ.
עולם המשחקים עוצב כמתחם צבעוני, שמח וחם אשר מגרה את דמיונו של הילד, מרגיע, משעשע, מנעים את זמנו ומשכיח ממנו לרגע את העובדה שהוא נמצא בבית חולים.
המתחם מאפשר לילדים לשחק, ליהנות ולצחוק בעוד ההורים יכולים לשבת, לנוח ולהעביר את הזמן באווירה נינוחה ורגועה, עד שיגיע תורם להיכנס למרפאה. מערכת תצוגה וכריזה תקרא לכם ברגע שתורכם למרפאה יגיע.
עולם המשחקים מיועד לטווח רחב של גילאים, מפעוטות ועד לבני נוער. כולל פינות ישיבה, משחקים אנלוגיים, משחקי מחשב, פינות אינטרנט וטלוויזיה.
<STRONG>עולם המשחקים</STRONG>

מוזיאון המדע לילדים

 
בבית החולים רות רפפורט לילדים נפתחה שלוחה של מוזיאון המדע בחיפה (מדעטק).
זהו מוזיאון המדע לילדים ע"ש פורמן, הנמצא בביתן באולם הכניסה הראשי – קומת הים.
בביתן מיצגים מעולם הים, הממחישים עקרונות מדעיים וטכנולוגיים מחיי היומיום בדרך חווייתית ומהנה, בהפעלה עצמית ואינטראקטיבית.
פתוח לקהל הילדים וההורים כל יום משעה 8:00 עד 16:00.
<STRONG>מוזיאון המדע לילדים</STRONG>

בית קולנוע - אולם גרידינגר

 
אולם הרצאות וקולנוע על שם קלמן גרידינגר, מכיל 90 מקומות ישיבה מרווחים ובעל נגישות לכיסאות גלגלים ולמיטות אשפוז.
האולם ממוקם בקומת הקרקע, קומת הים.
באולם מערכת הקרנה ושמע מהמתקדמות בעולם, כולל אפשרות צפייה בתלת מימד.
בשעות אחר הצהריים מוקרנים סרטי קולנוע לילדים, חלקם בהקרנות טרום בכורה. רשימת הסרטים ומועדי ההקרנה מתפרסמת בלוח המודעות הסמוך לאולם. חבריהם של הילדים המאושפזים בבית החולים רות, מוזמנים לבקר אותם ולצפות עימם בסרט.
צפייה מהנה והחלמה מהירה!
<STRONG>בית קולנוע - אולם גרידינגר</STRONG>

כיתות לימוד

 
בבית החולים רות לילדים כיתות לימוד הממוקמות במחלקות האשפוז, מופעלות על ידי מורות בית ספר יסודי, מורות למוסיקה ולאומנות, כולן מטעם משרד החינוך, בנות שירות לאומי ומתנדבים.
הפעילות בכיתות הלימוד מתקיימת בין השעות 15:00-8:00 ומותאמת לגילאי הילדים המאושפזים: עבודות יצירה, ציור ופיסול, משחקי קופסא, משחקי מחשב, בנייה והפעלת רובוטים מלגו, כלי מוזיקה, הקראת סיפור ועוד.
באשפוזים ממושכים המורות יוצרות קשר עם בית הספר בו לומד הילד, על מנת להתעדכן בחומר הנלמד ולסייע בהשלמתו תוך לימוד פרטני.
הפעילות ניתנת גם בשפה הערבית.
 
<STRONG>כיתות לימוד</STRONG>

ליצנים רפואיים

 
תרפיה בצחוק הוכחה במחקרים רבים כמסייעת בהתמודדות עם פרוצדורות מכאיבות וכמקדמת את החלמת הילד. בין הקומות בית החולים רות רפפורט לילדים מלווים את הילד הליצנים הרפואיים ובלבוש חינני, פנטומימה והומור, מסיחים ברגישות את דעתו ומסייעים לו להתמודד עם הכאב הפיזי והלחץ הנפשי. הליצנים הם חלק מהצוות של ביה"ח לילדים ואף מלווים אותו אל חדר ניתוח דרך "הגשר התלוי" שנבנה במיוחד לצורך כך.
<STRONG>ליצנים רפואיים </STRONG>