המרפאה לגידולי השד

תמונה ראשית

מרפאת השד (סרטן השד)

המרפאה לגידולי שד במערך האונקולוגי ברמב"ם מטפלת באוכלוסייה מכל רחבי הצפון. לרבות מטופלות שאובחנו ונותחו בבתי חולים אחרים.
מרפאת השד ברמב"ם היא המרכז הגדול ביותר בצפון הארץ לטיפול בסרטן השד,  ומובילה בצפון הארץ במחקרים קליניים לטיפול בגידול זה. במסגרת של מחקרים קליניים מטופלות היחידה נחשפות לאפשרות לקבל את הטיפולים החדשניים ביותר שמנוסים כרגע בעולם אשר אינם נמצאים בסל הבריאות.
 
כל מטופלת חדשה אשר מגיעה לרמב"ם מוצגת בישיבת צוות רב תחומית (TUMOR BOARD) אשר בה משתתפים רופאים מכל המקצועות הרלוונטיים- כירורג שד, רופא דימות, כירורג פלסטי, אונקולוג, רופא מומחה לרדיותרפיה וגנטיקאית. בישיבה דנים בכל היבטי המחלה ומחליטים על הטיפול המיטבי לחולה. רוב המטופלות מגיעות לאונקולוג המטפל אחרי שעברו בירור מקיף הכולל הדמיות (ממוגרפיה, אולטראסאונד ו- MRI שד), ביופסיה ובדיקה פתולוגית מקיפה למרקרים ביולוגיים ספציפיים לצורך קביעת הטיפול המתאים. מטופלת אשר לא עברה בדיקות אלו טרם הגיעה וזקוקה להן, תשלח לבדיקות נוספות במסגרת המכון האונקולוגי.

במהלך הטיפול והמעקב השוטף, כל החלטה מרכזית הנוגעת לבטיחות החולה (למשל החלפת טיפול ) נדונה בישיבה השבועית של כל הרופאים האונקולוגים המטפלים בסרטן השד, כדי להבטיח את הטיפול הרפואי הטוב ביותר.  בישיבה משתתפות גם אחיות מתאמות, עובדת סוציאלית ומתאמת מחקר במטרה לתת מענה רב תחומי לכל חולה.
במכון האונקלוגי ברמב"ם מתכנסות קבוצות תמיכה אינטימיות שכוללות עד 20 מטופלות. את הפגישות מלווים אנשי מקצוע ובהם פיזיותרפיסטית, רופא אונקולוג ופסיכולוג, שנותנים ייעוץ ועונים על שאלות.
כמו כן נערכות סדנאות למחלימות מסרטן השד שכוללות הסבר על ההתמודדות עם תופעות הלוואי המאוחרות של הטיפולים, בדיקות מעקב וחזרה לתפקוד מלא  לאחר ההחלמה.
 
 
 
 

זימון תורים - אונקולוגיה

לידיעתכם, המענה הטלפוני ניתן ע"י מזכירות המרפאה אשר ייתנו מענה מקצועי ומהיר לפניותיכם

לזימון תור בדרך היעילה והקצרה ביותר לחצו על הכפתור דוא"ל ושלחו אלינו את ההפניה שברשותכם

ניתן גם לבקש שנחזור אליכם בעזרת מילוי טופס יצירת קשר

שימו לב, לאחר קביעת התור תישלח אליכם לטלפון הנייד הודעת SMS בצירוף ההזמנה.

מטופל חדש 
עליך להעביר את המסמכים הבאים באמצעות דואר אלקטרוני או פקס:
*הפניה מרופא משפחה*סיכום אשפוז*תוצאות מעבדה פתולוגית
יש לציין על גבי המסמכים כתובת מלאה ומספרי טלפון כולל טלפון נייד.
מזכירת המרפאה תיצור איתך קשר טלפוני

מטופל חוזר
יש לפנות טלפונית או למלא טופס צור קשר
 

הסבר לחולות סרטן שד לפני טיפול קרינה

טיפול משלים ותומך - המרכז האונקולוגי

מרפאת תזונה
בעת מחלה, צרכיו התזונתיים של החולה משתנים. לעיתים המחלה עצמה גורמת לקשיים מסוימים באכילה או בספיגת המזון. בנוסף, במהלך הטיפולים האונקולוגיים עלולים המטופלים לחוות סימפטומים ותופעות לוואי המשפיעים אף הם על מצבו התזונתי של המטופל ביניהם ירידה במשקל, בחילות, הקאות, שלשולים, עצירות, חוסר תאבון ועוד.
מטופל במצב תזונתי תקין יוכל לעבור את הטיפולים בצורה רציפה וטובה יותר, לחוות פחות תופעות לוואי תזונתיות ולהפחית את הסיכון לסיבוכים נוספים הנובעים ממצב תזונתי ירוד או תת תזונה.
בנוסף לכך, אורח חיים בריא לאחר תקופת הטיפולים יכול לפחית את הסכנה לחזרת המחלה, כפי שהוכח במחקרים גדולים שבוצעו בעולם במחלימים מסרטן השד וסרטן המעי הגס.
 
במכון האונקולוגי, בנוסף לדיאטניות העובדות במחלקות האשפוז, פועלת מרפאת תזונה התומכת בחולים אמבולטוריים בכל שלבי הטיפול במחלה ובכל סוגי הטיפול. הטיפול כולל פגישות ייעוץ ומעקב וניתן ע"י דיאטניות קליניות המתמחות בתזונה לחולי סרטן.
 
המרפאה פועלת בימים ב', ג', ד' בשעות הבוקר. הפניות ניתן לקבל דרך הצוות המטפל או האחות האחראית על המרפאה. קביעת התורים מתבצעת על ידי אחות המרפאה.
אונקולוגיה אינטגרטיבית

למחלת הסרטן ולטיפולים הקשורים בההשפעה משמעותית עליך, על בני משפחתך וכל הסובבים אותך.  המסע המורכב כרוך לעיתים באתגרים גופניים, רגשיים ונפשיים לא פשוטים. אנחנו מאמינים שכל שלב במסע הזה דורש תמיכה, הבנה וחמלה. זאת הסיבה העיקרית שאנו רוצים לשתף אותך במידע על אונקולוגיה אינטגרטיבית, מושג שהולך ומתרחב בתחום הגישה והטיפול באונקולוגיה.

מה זה אונקולוגיה אינטגרטיבית?

אונקולוגיה אינטגרטיבית היא תחום שבא לשלב בצורה מושכלת את הרפואה המשלימה והאינטגרטיבית בתחום הטיפול בסרטן ובכל שלבי המחלה כולל תקופת ההחלמה ואחריה. כאשר בשנים האחרונות הולכות ומתרבות העדויות המדעיות שתומכות בשילוב זה עם הטיפול האונקולוגי. יעילות הטיפולים מתבטאת בהקלה, הן על תלונות גופניות, והן על תלונות רגשיות/ נפשיות.

היתרונות והתועלת שקיימת באונקולוגיה האינטגרטיבית

שילוב הטיפולים הקיימים במסגרת מרפאה זו מאפשר:

  • הקלה על תלונות שכיחות כמו כאבים, גלי חום, פגיעה עצבית (נוירופתיה), חולשה  וסימפטומים אחרים הקשורים במחלה
  • שיפור הבריאות הרגשית והקלה במצבי מתח וחרדה שכה שכיחים במסע זה
  • הקלה על תופעות הלוואי השונות של הטיפולים
  • שיפור יכולת העמידות וההתמודדות עם המחלה ותוצאותיה

אונקולוגיה אינטגרטיבית ברמב"ם

במסגרת המרפאה, נבחרו טיפולים מתחום הרפואה המשלימה והאינטגרטיבית שיש עליהם עדויות מחקריות לגבי יתרון השילוב שלהם במחלת הסרטן, עם הכוונה מתאימה לגבי שילוב האפשרויות הטיפוליות בצורה המיטבית, במסע האישי שכל אחד עובר.

השירות ניתן בצמוד ובשילוב עם הצוות האונקולוגי של המערך האונקולוגי ברמב"ם, אנשי צוות אחרים הקשורים בטיפול תומך בחולי הסרטן כמו עובדים סוציאליים, אחיות ואחים, פסיכולוגים, דיאטניות, פיזיותרפיה ואנשי מקצוע אחרים. במסגרת השירות אנחנו עובדים בצמוד ובקשר רציף עם הצוות הרפואי שמטפל בך, כאשר כל טיפול מתועד בתיק הרפואי והצוות האונקולוגי שמטפל בך יכול להתעדכן במהלך הטיפול האינטגרטיבי ותוצאותיו.

כל המטפלים נבחרו בקפידה בהתאם לניסיון והכשרה קודמים, תוך שמירה על רמה מקצועית גבוהה. צוות המטפלים מיומן ברפואה משלימה בתחומם עם התמקצעות בתחום האונקולוגי ועובדים בהתאם להנחיות בינלאומיות  עם מתן שירות באיכות וברמה גבוהה  ביותר.

מידע למאושפז
 
ביום הביקור יש להביא
 
1. תעודת זהות, תעודה מזהה
2.  מסמכים רפואיים שבידך
3. רשימת תרופות שהנך נוטל/ת
4. צילומי הדמייה כגון MRI/CT
5. התחייבות מקופת החולים בה את/ה חבר/ה
מומלץ גם להכין לקראת הפגישה רשימת שאלות ולהגיע עם מלווה (בן/בת משפחה ו/או חבר/ה).
  • המעקב נעשה באמצעות הדמייה, יש לוודא כי ברשותך כל הצילומים (דיסק) שנעשו בתקופות השונות.  תשובה כתובה בלבד לא מספקת.
 
מהלך הביקור שלך ביחידה לגידולי השד
  • בעת הגעתך למרפאה יש להירשם במזכירות בקומה 4 , בנין אונקולוגיה ע"ש פישמן.
  • לאחר הרשמה יש להמתין בחדר המתנה של אשכול D.
  • הרופא המטפל יקרא במערכת הממוחשבת  כשיגיע תורך לבדיקה והערכה ראשונית. כמו כן ינתן הסבר על הטיפול המומלץ.
  • בביקור הראשון או בביקורים הבאים מתקיימת פגישה עם אחות מתאמת שד שמסבירה על הטיפול שלב אחר שלב, על תופעות הלוואי של הטיפולים וההתמודדות עימן, אחות מתאמת שד תוכל גם לסייע בקביעת תורים לבדיקות נוספות (כגון אקו לב) וטיפולים משלימים בהתאם לצורך. בהמשך תתקיים פגישה עם עובדת סוציאלית לתמיכה וסיוע לחולה ולמשפחה.
  • בסיום כל ביקור ביחידת השד תקבל מכתב מסכם עם תוכנית להמשך טיפול/מעקב.
 
הטיפול בסרטן שד מוקדם
במידה והסרטן ממוקם לשד ולבלוטות לימפה אזוריות (ללא גרורות) הטיפול יכול לכלול:
  • טיפול מקומי- ניתוחי לעיתים ניתן יחד עם קרינה, בהתאם לסוג הניתוח ושלב המחלה.
  • טיפול כלל גופי (תרופתי) –משלים לניתוח או מניעתי (כטיפול במחלה סמויה). יכול להיות הורמונלי, כימותרפי, ביולוגי או שילוב של הטיפולים.
הטיפול בסרטן שד מתקדם
הטיפול בסרטן שד גרורתי נועד להקל את התסמינים ולשלוט במחלה לאורך זמן.
הטיפול במחלה גרורתית הוא טיפול כולל ורב תחומי שיכול לכלול טיפולים לכל הגוף או טיפולים ממוקדים לאיבר מסוים. הטיפול לכל הגוף בדרך כלל יהיה טיפול תרופתי, ויכול להיות טיפול הורמונלי, כימותרפי או ביולוגי. כמו כן אם יש גרורות בעצמות ניתן טיפול תרופתי לחיזוק העצם. טיפול לאיבר מסוים יכול להיות קרינתי או ניתוחי – תלוי במיקום הגרורות . בחירת סוג הטיפול המתאים נעשה על פי מאפייני הגידול, מצבה הבריאותי של החולה, מיקום הגרורות ואילו טיפולים קודמים המטופלת קיבלה. 
 
הטיפולים השונים לסרטן השד
 
1. טיפול הורמונלי
הורמונים נשיים, נמצאו כקשורים ומעודדים התפתחות של סרטן השד. לכן, מטרת הטיפול לחסום את האפקט של ההורמון אסטרוגן על התאים הסרטניים. טיפול הורמונלי ייקבע רק אם לסרטן השד שלך יש קולטנים בתוך התא החיוביים לאסטרוגן ו/או פרוגסטרון (ER+/PR+). כל סוגי סרטן השד נבדקים עבור קולטני אסטרוגן באמצעות רקמת ביופסיה או לאחר הניתוח  ברקמה גידולית שהוסרה במהלך הניתוח. סוג הטיפול מותאם לסוג הגידול, שלב הגידול וגיל המטופלת. הטיפול שונה למטופלות בגיל הפוריות ולאחר גיל המעבר - מאחר ומקורות ההורמונים הנשיים משתנים עם הפסקת הווסת.
אנטי אסטרוגנים  SERM (Selective estrogen receptor modulators)- משמשות לדיכוי התהליך בו נקשר האסטרוגן (בצורה של תחרות עם האסטרוגן על הקישור) לקולטן על גבי התא הסרטני, למניעת התפשטות הגידול. (TAMOXIFEN)  הטיפול יכול להינתן לאחר ניתוח כטיפול משלים לסרטן שד מוקדם, או קדם ניתוחי כאשר רוצים להקטין את הגידול או במידה וניתוחו לא אפשרי מסיבות שונות. לחלק מהנשים בגיל הפריון נהוג להמליץ על הוספת תרופה לדיכוי שחלות והשראת  אל ווסת (מנפאוז), אגוניסטים להורמון LHRH לתרופות האנטי אסטרוגניות.
מעכבי ארומטאז (Aromatase inhibitor)- ניתנים בעיקר למטופלות לאחר גיל המעבר או לאחר דיכוי שחלתי (תרופתי או ניתוחי). תרופות אלה מעכבות אנזים בשם ארומטאז האחראי על השלב האחרון ביצור הורמון האסטרוגן בבלוטת יותרת הכליה וברקמות השומן מעכבי ארומטאז יכולים להינתן כטיפול טרום ניתוחי להקטנת נפח הגידול, לאחר הניתוח כטיפול משלים או במטופלות עם מחלה מתקדמת כקו טיפולי ראשון. הטיפול במעכב ארומטז יכול להינתן מיד לאחר אבחון סרטן השד או לאחר טיפול קודם בטמוקסיפן.
 SERD (selective estrogen receptor degrader )- תרופות אנטי אסטרוגניות מהדור החדש. אשר נקשרות לקולטן לאסטרוגן וגורמות לו לחסימה ולהרס. ניתנות בדרך כלל לנשים בגיל אל ווסת (מנפאוז) לאחר שקיבלו טיפול הורמונלי אחר והתקדמו.
 
תרופות מבוססות פרוגסטרון- תרופות הגורמות להפחתת כמות הקולטנים לפרוגסטרון ואסטרוגן במנגנון שעדיין אינו ברורו דיו. תרופות אלה ניתנות בעיקר במקרים של התקמות על כל שאר הטיפולים.
 
תופעות לוואי: - תופעות הלוואי של הטיפולים ההורמונליים דומות לאלה של גיל המעבר ובנוסף לכל קבוצת טיפול תופעות לוואי אופייניות משלו.
 
2. טיפול כימותרפי
ניתן לתת כימותרפיה בכמה מצבים:
  • כטיפול משלים לאחר ניתוח (אדג'ובנטית): כימותרפיה אדג'ובנטית משמשת לאחר ניתוח להכחדת תאי הסרטן שעשויים להישאר בגוף אבל לא ניתן לראותם בבדיקות הדמיה (מחלה סמויה- מיקרוסקופית). טיפול משלים  (אדג'ובנטי) משמש להפחית את הסיכון לחזרת הסרטן. התרופות הניתנות במצב זה הן מסוג אנתרציקלינים וטקסנים.
  • כטיפול קדם ניתוחי (נאואדג'ובנטית): מטרת הטיפול הטרום ניתוחי היא לצמצם את נפח הגידול בגידולים שאינם נתיחים ובמידת האפשר לשנות את סוג הניתוח (מכריתה מלאה לכריתה חלקית של השד)על ידי הקטנת הגידול. התרופות הניתנות במצב זה הן מסוג אנתרציקלינים וטקסנים.
  • כטיפול בסרטן שד גרורתי: כימותרפיה יכולה לשמש כטיפול העיקרי עבור נשים שהסרטן התפשט מחוץ לשד ואזור ביתהשחי, גם מייד לאחר האבחון הראשוני וגם לאחר טיפולים קודמים. סוג הטיפול הכימותרפי נקבע על ידי הרופא האונקולוג לפי: מצב החולה, מהירות התקדמות המחלה, מיקום הגרורות ותופעות הלואי הצפויות ובתיאום עם המטופלת ומשפחתה. במקרים בהם יש גרורות לעצמות ניתנות גם תרופות לבניית עצם (לדוגמה: ביספוספונטים) בשילוב עם שאר הטיפולים.
 ניתן גם לתת כימותרפיה במקרים של גידולים עם קולטנים חיוביים להורמונים לאחר מיצוי הטיפול ההורמונלי ובמקרים של קולטן חיובי ל HER- 2 בשילוב עם טיפול ביולוגי.
 
3. טיפול ביולוגי
התרופות הביולוגיות, הנלקחות דרך הפה, ניתנות בשילוב עם שאר הטיפולים. תרופות אלה כשניתנות יחד עם טיפול הורמונלי יכולות לחזק את יעילותו (משך התגובה לטיפול ההורמונלי הוא שנה בממוצע, אבל בתוספת הטיפול הביולוגי התגובה נמשכת פי שניים ויותר). לטיפולים הביולוגיים יש יתרון חשוב נוסף לאיכות חייהן של המטופלות- הם אינם מחייבים הגעה לבית החולים לעיתים תכופות (למשל תרופות ממשפחות ה inhubitor CDK4/6, וה -M-TOR inhibitor)
כמו כן ישנן תרופות המכוונות נגד רצפטור חוץ תאי שנקרא HER-2, אשר ניתנות בשילוב עם טיפול כימותרפי כטיפול קדם ניתוחי, משלים או במחלה גרורתית.
לתרופות הביולוגיות יש תופעות לוואי קלות, למשל עייפות, ובכך הן שונות מאוד מתופעות הלואי האופייניות לטיפולים הכימותרפיים.

צרו איתנו קשר

שעות פעילות
א-ה 09:00-14:00

פרטי התקשרות: