המרכז לרפואת שינה נמצא בקמפוס רמב"ם באזור הביתנים, אך שייך לטכניון.
המרכז הוקם על ידי פרופ' פרץ לביא המכהן בימים אלה כנשיא הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל. המעבדה הראשונה לחקר השינה הוקמה בטכניון בשנת 1975 ושימשה לצורך מחקר בסיסי בפסיכופיזיולוגיה של שינה וחלומות. בהדרגה החלו להתבצע במעבדה גם מחקרים קליניים, והחל משנת 1980 התחיל לפעול בטכניון לצד מעבדת מחקר, גם "המרכז לרפואת שינה". במרכז נעשו בדיקות קליניות לאבחון הפרעות שינה ונתנו המלצות בדבר טיפול בהפרעות אלו. ב-1985 נפתח סניף של המעבדה בתל-אביב, ב-1990 בירושלים, ב-1992 בביה"ח וולפסון בחולון, וב-1995 בביה"ח הלל יפה בחדרה.
מנהל המרכז לרפואת שינה על סניפיו השונים הוא ד"ר רון פלד, נוירולוג ומומחה לרפואת שינה (ארה"ב). כל הרופאים הראשיים בסניפים הם רופאים מומחים בתחומי רפואה שונים עם מומחיות ברפואת שינה (ארה"ב). כל הסניפים מוכרים על ידי משרד הבריאות לאיבחון וטיפול בהפרעות שינה במבוגרים ובילדים.
עד כה נבדקו וטופלו ב"מרכז לרפואת שינה" כ-100,000 בני אדם, והוא נחשב אחד מהמרכזים המובילים בעולם בנושא אבחון וטיפול בהפרעות שינה.
כיום, המרכז כולל 3 מעבדות - בביה"ח רמב"ם בחיפה, בביה"ח הלל יפה בחדרה ובביה"ח וולפסון בחולון. לכל אחת מהמעבדות צוות ניהולי, טכני ורפואי, שאחראי לקביעת תורים לחולים, ביצוע בדיקות השינה וקביעת הדיאגנוזות ומתן טיפול רפואי.