טיפול יום אונקולוגי

תמונה ראשית-טיפול יום אונקולוגי

טיפול יום אונקולוגי

"החולה הוא במרכז" היא התפיסה המרכזית של המערך האונקולוגי ברמב"ם. לצורך מימוש תפיסה זו אנו עומדים בחזית התקדמות המחקר האונקולוגי ומפתחים הבנה מעמיקה של התמודדות החולה ומשפחתו עם המחלה. אחד הביטויים המרכזיים לתפיסה זו הוא היחידה לטיפול יום, שבה ניתנים רוב הטיפולים האונקולוגיים לחולים, במסגרת המבטיחה לחולה את הטיפול הרפואי הטוב ביותר, תוך התאמה מירבית לנוחותו ולהעדפותיו האישיות. טיפולי היום, מאפשרים לחולה להמשיך ככל האפשר בשגרת חייו, כשהוא מוקף משפחה, חברים וקהילה תומכת.
היחידה לטיפול יום היא ה- "לב הפועם" של המרכז האונקולוגי, בה ניתנים מעל 95% מהטיפולים הניתנים דרך הוריד או בהזרקה כגון: טיפולים כימותרפיים, ביולוגיים, ואימונותרפיים וכן טיפולי עזר כגון טיפולים לבניית העצם, טיפולים שמשולבים עם טיפול קרינתי וטיפולים במסגרת מחקר.

כל צוות היחידה לטיפול יום - רופאים, אחיות (סה"כ 11 אחיות ביחידה), מזכירות, כוח עזר ועובדי מעבדה - ממוקדים בחולה ובטובתו, והיחס הוא משפחתי וחם. צוות זה מסתייע באנשי מקצוע נוספים מתוך המערך האונקולוגי של המרכז הרפואי רמב"ם, ובהם עובדת סוציאלית פסיכולוגית, דיאטנית ומלווה רוחני, המגיעים ליחידה באופן קבוע או על פי הצורך.



היחידה לטיפול יום נמצאת בקומות 2-3 של המרכז האונקולוגי על שם יוסף פישמן. הפנייה ליחידה לטיפול יום נעשית לאחר המפגש הראשון של החולה האונקולוגי עם הרופא המטפל וקביעת תוכנית הטיפול. במידה שהחולה זקוק לטיפול תוך ורידי הוא יופנה לתחילת טיפול ביחידה לטיפול יום. חלק מהחולים מגיעים אל היחידה לטיפול יום לאחר שקיבלו טיפול ראשוני דחוף במסגרת אשפוז.

בטיפול היום האונקולוגי ניתנים גם טיפולים במסגרת מחקרים קליניים, שמאפשרים מתן הטיפולים החדשניים ביותר שקיימים היום בעולם. רוב חברות התרופות הבינלאומיות, וגם חברות סטרט-אפ ישראליות, מבצעות מחקרים בטיפול היום האונקולוגי ברמב"ם הניתנים לחולים שמעוניינים בטיפול זה. כל חולה במסגרת מחקר ילווה, גם על ידי הצוות הרגיל, וגם על ידי אחות ומתאמת מחקר שאחראית על המחקר שלו. חולה שנכנס למסגרת מחקר ימשיך לקבל טיפול על ידי האחות האונקולוגית האישית שלו, למעט חולים במחקרים קליניים פאזה 1, אשר יטופלו על ידי אחות שמתמחה במחקרים אלו. לחולי מחקר פאזה 1 יש שני חדרים ייעודיים לקבלת טיפול, ובהם ציוד המותאם במיוחד למחקרים אלו.

בנוסף לצוות המקצועי ולטיפול הרפואי והסיעודי, מציעה היחידה לטיפול יום פעילויות נוספות: טיפולי רפואה משלימה, הדרכות פרטניות, משפחתיות וקבוצתיות וחוגי אמנות ויצירה, שמרוכזים בידי מתנדבים. פעילויות אלה מוצעות לחולים ללא קשר לטיפול, וחולים רבים ממשיכים להגיע ליחידה בשביל פעילויות אלה עם סיום הטיפול האונקולוגי, ומוצאים במקום אווירה תומכת, עוטפת ומכילה לרווחת המטופלים.

זימון תורים - טיפול יום אונקולוגי

לזימון תור בדרך היעילה והקצרה ביותר לחצו על הכפתור דוא"ל ושלחו אלינו את ההפניה שברשותכם

ניתן גם לבקש שנחזור אליכם בעזרת מילוי טופס יצירת קשר

מטופל חדש 
עליך להעביר את המסמכים הבאים באמצעות דואר אלקטרוני או פקס:
*הפניה מרופא משפחה*סיכום אשפוז*תוצאות מעבדה פתולוגית
יש לציין על גבי המסמכים כתובת מלאה ומספרי טלפון כולל טלפון נייד.
מזכירת המרפאה תיצור איתך קשר טלפוני

מטופל חוזר
נא לפנות ליחידה בה הינך מטופל לזימון תור.

יחידות ומרפאות קשורות

מידע למאושפז

החידה לטיפול יום, פועלת בימים א'-ה' בשעות 08:00-20:00. ביחידה לטיפול יום אונקולוגי, מטפלים בכל האבחנות האונקולוגיות, וניתנים בה טיפולים אונקולוגיים דרך הווריד או בהזרקה.
פרט לטיפולים נעשות ביחידה גם פעולות כמו ניקוז נוזליי גוף (חלל הריאות, חלל הבטן), מתן ברזל, מתן דם ועוד. כראוי לתפיסת "החולה הוא במרכז", הטיפולים ניתנים בתנאים יוצאי דופן באיכותם - במקום יש כ-56 עמדות טיפול, הפזורות בחללים פרטיים, בחדרים ובחללים משותפים, עמדת הטיפול נקבעת על פי מצבו של המטופל. ההתרחשות במקום זורמת ונינוחה, במטרה להקל על המטופלים בכל דרך אפשרית. לכל חולה מצוותת אחות אונקולוגית עם הכשרה על-בסיסית באונקולוגיה וניסיון רב בטיפולים אונקולוגיים. האחות מלווה את החולה כל עוד הוא זקוק לטיפולים אונקולוגיים. סידור זה מאפשר יצירת קשר אישי בין האחות והמטופל, קשר שמשפר את איכות הטיפול האונקולוגי ואת החוויה הנלווית לטיפול.

 
לפני הטיפול
לפני הטיפול ביחידה יראה את החולה רופא אונקולוג – זה המטפל בו או רופא בטיפול יום. האונקולוג שואל על תופעות לוואי של הטיפול הקודם ובודק את תוצאות בדיקות הדם, בטרם הוא מחליט האם החולה יכול לקבל טיפול באותו היום. לאחר מכן החולה מגיע לאחות המטפלת ומקבל הסבר נוסף לגבי הטיפול, תופעות הלואי שלו וכיצד יש להתנהל בבית לאחר הטיפול. השילוב היחודי של בדיקת אונקולוג לפני כל טיפול ואחות שמכירה את החולה לאורך זמן, מאפשר לוודא שהחולה מקבל טיפול רק אם מצבו הכללי מאפשר זאת.
במידת הצורך מתקיימים גם מפגשים קבוצתיים עם אחות אונקולוגית (אירנה מייקלר) למשפחות וחולים חדשים לפני תחילת הטיפול.

 

צרו איתנו קשר

שעות פעילות
א-ה 08:00-20:00

פרטי התקשרות:

טיפול משלים ותומך - המרכז האונקולוגי

רפואה משלימה
השירות לרפואה משלימה ואינטגרטיבית
שילוב רפואה משלימה במערכים אונקולוגיים בעולם המערבי הפך לנושא בעל חשיבות בשיפור איכות חיי המטופלים שאובחנו עם מחלת הסרטן. יש מודעות לכך שיש צורך הולך וגובר להיענות לצרכי מטופלים ובני משפחותיהם להורדת מתח וחרדה והתמודדות עם תלונות שקורות בעקבות המחלה או כתופעות לוואי לטיפולים. קיימת הבנה שרפואה משלימה מהווה אופציה טיפולית המועדפת ע"י מטופלים רבים. מרבית המרכזים האונקולוגיים המובילים בעולם, הכניסו נגזרות שונות מתחום הרפואה המשלימה כחלק בלתי נפרד מהטיפול, במטרה להקל על מצוקה בעקבות המחלה והטיפולים הקשורים בה. מטופלים נעזרים רבות באמצעים מתחום זה לשיפור איכות חיים כללי ולהקלה ממוקדת במצבים שכיחים כמו מתח, חרדה, קשיי שינה, גלי חום, נוירופתיה, ירידה בתיאבון, חולשה, ירידה באנרגיה הכללית, ותופעות אחרות. הטיפולים ברפואה משלימה שניתנים במסגרת המערך האונקולוגי ברמבם כוללים:
מרפאת תזונה
בעת מחלה, צרכיו התזונתיים של החולה משתנים. לעיתים המחלה עצמה גורמת לקשיים מסוימים באכילה או בספיגת המזון. בנוסף, במהלך הטיפולים האונקולוגיים עלולים המטופלים לחוות סימפטומים ותופעות לוואי המשפיעים אף הם על מצבו התזונתי של המטופל ביניהם ירידה במשקל, בחילות, הקאות, שלשולים, עצירות, חוסר תאבון ועוד.
מטופל במצב תזונתי תקין יוכל לעבור את הטיפולים בצורה רציפה וטובה יותר, לחוות פחות תופעות לוואי תזונתיות ולהפחית את הסיכון לסיבוכים נוספים הנובעים ממצב תזונתי ירוד או תת תזונה.
בנוסף לכך, אורח חיים בריא לאחר תקופת הטיפולים יכול לפחית את הסכנה לחזרת המחלה, כפי שהוכח במחקרים גדולים שבוצעו בעולם במחלימים מסרטן השד וסרטן המעי הגס.
 
במכון האונקולוגי, בנוסף לדיאטניות העובדות במחלקות האשפוז, פועלת מרפאת תזונה התומכת בחולים אמבולטוריים בכל שלבי הטיפול במחלה ובכל סוגי הטיפול. הטיפול כולל פגישות ייעוץ ומעקב וניתן ע"י דיאטניות קליניות המתמחות בתזונה לחולי סרטן.
 
המרפאה פועלת בימים ב', ג', ד' בשעות הבוקר. הפניות ניתן לקבל דרך הצוות המטפל או האחות האחראית על המרפאה. קביעת התורים מתבצעת על ידי אחות המרפאה.