אפריקה שמדרום לסהרה (לא כולל דרום אפריקה)

מ​לריה
​הסכנה הגדולה באפריקה שמתחת לסהרה (Sub Saharan Africa) היא מחלת המלריה (היא הקדחת שהייתה נפוצה פעם גם אצלנו). המחלה היא לא נעימה במקרה הטוב, ויכולה להסתיים בסיבוכים קשים ובמוות.

מי נמצא בסכנה להידבקות?
הסיכוי של מטייל להידבק במלריה באפריקה גדול לאין ערוך מהסיכון בכל מקום אחר בעולם. למטיילים, בעיקר לצעירים שבהם, יש נטייה לזלזל באופן כללי בכללי הזהירות, וגם לא לפנות לטפול רפואי גם כשמופיעים הסימנים הראשונים (חום וצמרמורת). למחלה יש טיפול יעיל, ויש גם טיפול מונע יעיל כך שמקרי המוות ממלריה הם בפירוש מקרי מוות מיותרים הניתנים למניעה. ההתקף הראשון של מלריה הוא המסוכן ביותר, ומסיבה זו באפריקה מתים בעיקר תינוקות. אין להסיק מכך שהמחלה אינה מסוכנת לאנשים מבוגרים, מכיון שהמטייל הנחשף בפעם הראשונה למלריה נמצא בסיכון בדומה לתינוק האפריקאי שלוקה במחלה בפעם הראשונה.

מחלות נוספות
בכל אפריקה נפוצים מאוד בקרב מטיילים מחלות שלשול, וטיפוס הבטן, אם כי כנראה פחות מאשר בהודו ונפאל. הקפדה על כללי היגיינה באוכל יכולים למנוע את רוב המקרים.

באגם מלוואי ובמקורות מיים מתוקים אחרים נפוץ טפיל השכיסטוזומה. הטפיל חי בגופו של שבלול הנמצא במיים, וחודר לגופו של המטייל שנכנס למיים המזמינים. לעתים מופיע גרד או פריחה באיזור הכניסה של הטפיל. מאוחר יותר הטפיל מגיע לריאות ויכול לגרום לחום, ולשיעול. בהמשך "מתיישב" הטפיל במערכת העיכול ויכול לגרום לשלשול, כאבי בטן, ונזק ארוך טווח, כולל גידולים ממאירים.

מחלת השינה האפריקאית
מחלה עם שם אקזוטי והיסטוריה מפחידה היא מחלת השינה האפריקאית. הטפיל הגורם למחלה מועבר על ידי עקיצת זבובי הצה-צה. רוב התיירים הנדבקים במחלה שוהים באתרי ספארי במזרח אפריקה (בעיקר בטנזניה). המחלה גורמת לחום, ובהמשך לפגיעה מוחית הגורמת לישנוניות ובסופו של דבר למוות. למזלנו המחלה נדירה יחסית, ויש לה טיפול אם תאובחן בזמן.בזמן שהות באיזורי הספארי של מזרח ומרכז אפריקה יש להיזהר מאוד מעקיצות הזבוב.

קבלת טיפול רפואי באפריקה
למטיילים החולים באפריקה יש פעמים רבות קושי במציאת טיפול רפואי באיכות סבירה ובתנאים היגיינים סבירים. גם אחוז גבוה מהתרופות הנמכרות ביבשת הן תרופות מזויפות או תרופות המיוצרות ללא פיקוח. על מטייל שנפצע בתאונה או חולה באופן משמעותי ליצור קשר עם משפחתו בארץ ולהיעזר בפינוי רפואי אם יש צורך בכך.

רשימת חיסונים ליוצאים לאפריקה
רשימה זו מהווה רשימה מלאה של כל החיסונים שעשויים להינתן לנוסע לאפריקה. החיסונים שיינתנו לכל מטייל ייקבעו בהתאם להיסטוריה הרפואית, אופי הטיול, משכו, חיסונים בגיל הילדות, חיסונים בטיולים קודמים וחיסונים קודמים בזמן השירות הצבאי.
רוב המטיילים יקבלו רק חלק קטן מהחיסונים המופיעים ברשימה שלהלן:

זימון תורים - מרפאת חיסונים למטיילים

ניתן ליצור עמנו קשר בנושא זימון תורים באמצעות מילוי טופס או שליחת דואר אלקטרוני.

שעות פעילות המענה הטלפוני 08:00 - 15:00

שעות פעילות המרפאה 15:00 - 18:30

* השירות ניתן באופן פרטי בלבד
** לקוחות קופו​ת החולים מאוחדת ולאומית נהנים מהחזרים על החיסונים. לפרטים>

קביעת תור במערכת זימון תורים אונליין - שלב אחר שלב:

  • לחצו על כפתור זימון תור אונליין בתחתית העמוד
  • הזינו מס' ת.ז ותאריך לידה
  • הזינו את המילה מטיילים ובחרו בין האפשרויות הבאות:

    לקביעת ייעוץ במרפאה יש לבחור: 
    בדיקת רופא מומחה למחלות זיהומיות (99242)

  • לחצו על המשך ובחרו יום ושעה לייעוץ

לזימון תור אונליין  

שימו לב! לאחר קביעת התור תישלח אליכם לטלפון הנייד הודעת SMS  עם קישור לתשלום עבור יעוץ רופא בסך 156 ש"ח.
על מנת להבטיח את התור, יש לשלם באמצעות הקישור עד 48 שעות לאחר קבלת ההודעה.