ברוב מדינות העולם השלישי לא ניתן לשתות מי ברז מבלי חשש סביר ביותר להידבקות במחלות שונות. בערים הגדולות ניתן לקנות בקבוקי מים מינרליים (גם לא בטוח לחלוטין, אבל זה הטוב שיש). מטיילים שרוצים לא לקנות מים מינרליים מטעמים שונים, ובעיקר אלו הנמצאים בטרקים בהם אין מים זמינים - צריכים להיעזר בשיטות שונות לטיהור המים.
להלן מבחר שיטות אפשריות:
שיטה |
יתרונות |
חסרונות |
הרתחה |
- ללא טעם או צבע לוואי
- פשוט וזול
|
|
פילטר |
- קל לשימוש
- לעיתים משפר את טעם המים
|
- כדאי לשלב עם הלוגן
- תופס מקום ומשקל
- יקר
- לא יעיל כנגד כל הפתוגנים
|
הלוגנים (יוד,כלור) |
- זול
- ניתן לשפר את טעם המים בקלות
|
- לא יעיל כנגד פרזיטים מסויימים
- מוסיף טעם לוואי למים
- יוד אסור לרגישים ליוד, לסובלים מבעיות בתפקוד בלוטת התריס ולנשים בהריון
|
Chlorine dioxide |
- יותר יעיל מכלור
- יעיל כנגד כל הפתוגנים
|
- יש להמנע מחשיפה של הטבליות לאור
|
Ultraviolet (UV) |
- ללא טעם לוואי
- מתקנים ניידים זמינים
- יעיל כנגד כל הפתוגנים
|
- למים צלולים בלבד
- דורש מקור כח (בטריות)
- יקר
|
כדורי כסף |
|
- מידת החיטוי מושפעת מסוג הבקבוק המכיל את המים
|