להימנע |
מזונות מומלצים |
טיפים לבישול |
מזון קשה או פריך
צנימים, דגני בוקר יבשים, פופקורן, ירקות חיים, פירות קשים |
דייסות, דגנים מושרים בחלב, פסטה מבושלת היטב, מזונות מבושלים ברוטב, ירקות מבושלים לריכוך, פירות רכים |
חיתוך המזון לפיסות קטנות יצמצם זמן לעיסה, ניתן להשתמש בבלנדר ולטחון מזון קשה |
מזון יבש
בשר בקר צלוי, קרקרים, לחם, עוגות יבשות |
פשטידות רכות, ביצים, בשר טחון (קציצות, כדורי בשר), בשר ברוטב, פירה, לחם טבול בחלב או מרק, עוגות רכות (עוגת גבינה) |
בישול ממושך של המזון עד לריכוך מלא |
להימנע |
מזונות מומלצים |
טיפים לבישול |
מזון חומצי
פירות הדר, עגבניות ומוצריהן (רוטב עגבניות), חומץ |
תפוח עץ אפוי/ מבושל, רסק תפוחי עץ, בננות, אבטיח, מלון, פירות משומרים, רטבים על בסיס חלב/ שמנת/ יוגורט |
אכילה בעזרת כפית קטנה, עדיף מפלסטיק |
מזון חריף ומתובל
תבלינים חריפים (פלפל שחור, צ'ילי, קארי), מלח |
תיבול בבצל, שום (לא חיים), עשבי תיבול |
|
מזון ושתיה חמים מאד
מרקים, משקאות מכילי קפאין |
מילקשייק, גלידה מומסת, קרטיבים, מציצת שבבי קרח |
לצנן מרקים ומשקאות חמים לטמפרטורת החדר |
שתייה
בירה, יין, שתייה חריפה |
חלב, מילקשייק, מיצים לא חומציים (תפוח, מנגו, ענבים, אפרסק) |
מומלץ לנסות שתיה בעזרת קשית |
|
להעשרה קלורית
אבוקדו, טחינה, שמן זית, חמאה, שמנת, חמאת בוטנים/ שקדים, מיונית |
ניתן להוסיף למזון (לדוגמא: פירה עם חמאה, טחינה לדייסה/ מילקשייק, סלט אבוקדו עם ביצה קשה מגוררת ומיונית) |
|
ניתן לנסות להשתמש בדבש (ממרח) חרובים |
|
|
ניתן להשתמש בתוספות מזון רפואי
פחיות (אנשור, נוטרן, אוסמולייט וכד') או אבקות |
להתאמה מירבית יש להתייעץ עם דיאטנית קלינית |