המלצות לאורח חיים בריא עם IDB

המלצות להצלחת הטיפול וניהול המחלה

לפניכם מספר טיפים חשובים שעשויים להשפיע על הצלחת הטיפול ומניעת סיבוכי המחלה

תזונה נכונה: שמרו על תזונה בריאה ומגוונת, עשירה בסידן וויטמינים, מומלץ להמעיט ככל הניתן במוצרים עתירי סוכר, שומן מן החי ומזונות מעובדים, המכילים חומרים משמרים, מייצבים וחומרי טעם וצבע שאינם טבעיים.

  1. פעילות גופנית: הקפידו על פעילות גופנית סדירה ופעילות חברתית שאוהבים.
  2. אמצעי זהירות: הישמרו מנזקי השמש, ביציאה מהבית מרחו קרם הגנה על אזורים חשופים לשמש.
  3. מצב רוח: היו מודעים למצב הרוח שלכם. פנו לאנשי מקצוע אם אתם חשים מתח, עצבות או חרדה. הם יכולים ללמד אתכם לרכוש כלים להתמודדות עם קשיים שאולי תיתקלו בהם. מאחר והקשר בין מחלות מעי דלקתיות והנפש הוא קשר הדוק, יש חשיבות לבריאות הנפש בכדי לאפשר החלמה ממחלת המעי.
  4. חיסונים: דאגו להתחסן, ראו המלצות מפורטות בפרק חיסונים שעליכם לקבל. תמיכה חברתית: שתפו אדם \חבר קרוב אליכם (מחנך, יועץ) בבית הספר
  5. מודעות: היו מודעים לגופכם. ניתן לנהל יומן, שיעזור לכם לעקוב ולזהות שינויים בתסמיני המחלה. לימדו מה עושה טוב לגופכם ומה עושה רע.
  6. מעקב: שמרו על קשר רציף עם הצוות המטפל שמנהל את הטיפול בכם.
  7. הירשמו לאגודה למחלות מעי דלקתיות, שם תוכלו למצוא עדכונים שקשורים למחלה, תרופות שנכנסות לסל ומחקרים חדשים.
  8. הקפידו לבציע את המלצות הצוות המטפל כמו נטילת תרופות בזמן, בדיקות דם, צואה, הדמיה ועוד. ההמלצות מופיעות תמיד במכתב סיכום הביקור שתקבלו.
  9. הביעו את דעתכם בפני הצוות המטפל, תגידו מה אתם חושבים, תשאלו שאלות לגבי הטיפול והאפשרויות הנוספות הקיימות. הימנעו מעישון. העישון הוא אחד מגורמי הסיכון המשמעותיים להתלקחות המחלה ולהופעת מהלך סוער עם יותר סיבוכים.
  10. הימנעו משינויים בטיפול ללא תיאום עם הצוות המטפל.