תזונה במחלות מעי דלקתיות בילדים בזמן הפוגה

מטופלי IBD צריכים לשמור על תזונה עשירה ומגוונת.
אין דיאטה אחת אחידה שמומלצת ל IBD  ויש רק מעט מחקרים שתומכים בסוגי דיאטות מסוימים למחלות אלו. IBD- עם זאת, ישנן עדויות שתומכות בהוצאת רכיבים תזונתיים מהתפריט – אלו שעלולים להחמיר את הדלקת ותסמיניה.
 
מומלץ להימנע מצריכת המזונות ורכיבי המזון הבאים או להמעיט בהם:
  • מזונות מתועשים ומעובדים כגון רטבים וממרחים מוכנים, קטשופ, מיונז, חרדל, רוטב סויה, אבקת מרק, שימורים, חטיפים, מעדני חלב, מזון ארוז, ומוצרי בשר מעובד כמו נקניקים, נקניקיות, בשר משומר, קבב והמבורגר.
  • חומרים משמרים, מתחלבים בעיקר Polysorbate 80  ומייצבים (בייחוד קרגינן E407)  חומרי טעם, ריח וצבע וכל תוספות מלאכותיות.
  • סוכר לבן ומוצרים שמכילים אותו, כגון ממתקים, עוגות, עוגיות, שוקולד ושתייה ממותקת.

מומלץ לשלב מזונות עשירים בסיבים תזונתיים כגון פירות, ירקות, קטניות ודגנים מלאים. תזונה זו מעודדת התפתחות של חיידקי מעי פרוביוטים, שמשפיעים לטובה על התהליך הדלקתי. קיימת הסכמה ששתייה של כמות קטנה של פורמולה נוזלית בנוסף לאוכל רגיל בשילוב עם תרופות מומלצת בחולי קרוהן
השרויים בהפוגה על מנת לשמור על גדילה והתפתחות תקינה ולשמר את ההפוגה לאורך זמן. כמות ההזנה תקבע באופן אישי לכל ילד.