מגנזיום

למגנזיום תפקיד חשוב בתפקודי הגוף השונים. חלק מהתרופות גורמות להפרשת המגנזיום שבגוף דרך השתן ולכן רמתו בגוף פוחתת, כפי שניתן לראות בבדיקות הדם. לכן, אנו ממליצים בתקופות אלה לכלול בתפריט היומי מזונות העשירים בו.
מצורפת רשימה של מזונות העשירים במגנזיום, מומלץ לגוון באכילתם.

קבוצת מזון

שם המזון

גודל מנה

כמות מגנזיום (מ"ג)

דגנים

בורגול מבושל

 150 גר' - ¾ כוס

50

 

סובין שיבולת שועל

20  גר'

50

 

קמח חיטה מלא

35  גר' – 2 כפות

50

 

גריסי פנינה מבושלים

200  גר' - ½1 כוסות

50

 

קמח תירס מלא

40  גר'

50

 

כוסמת מבושלת

 100 גר' – 7 כפות

50

 

אורז מלא מבושל

120  גר' – 10 כפות

50

 

תפו"א אפוי בקליפה

200  גר' – 1 גדול

50

 

תירס גרגרים משומר

200  גר' – 14 כפות

50

קטניות

שעועית לבנה מבושלת

100  גר' – 7 כפות

50

 

שעועית שחורה מבושלת

70  גר'

50

 

גרגירי חומוס מבושל

100  גר' – 5 כפות

50

 

עדשים מבושלים

140  גר' – ¾ כוס

50

 

אפונה מבושלת

140  גר' - ¾ כוס

50

גרעינים ואגוזים

גרעיני דלעת

10  גר' (כ-45 יחידות)

50

 

אגוזי ברזיל

15  גר' (3-4 יחידות)

50

 

שקדים

20  גר' (כ-15 יחידות)

50

 

אגוזי קשיו

20  גר' (כ-12 יחידות)

50

 

צנובר

20  גר'

50

 

בוטנים

30  גר' )כ-30 יחידות)

50

ירקות

תרד מבושל

60  גר'

50

 

מוצרי עגבניות משומרות

 120 גר' – ½ כוס

50

 

עלי סלק מבושלים

75  גר'

50

 

במיה מבושלת

 100 גר'

50

ממתקים

שוקולד

15  גר' (חצי קוביה)

50