במהלך האשפוז

ביקור רופאים
 
ביקור רופאים מתקיים מידי יום בשעה שנקבעה על ידי כל מחלקה. שיתוף המידע בין מטופל למטפל חשוב ביותר לתהליך הטיפול על כן, בכל שיחה עם הצוות המטפל: לפני בדיקה, חלוקת תרופות, התערבות רפואית או ניתוח וגם לפני השחרור הביתה, חשוב שתשאלו ותבינו:
  • מה הבעיה הרפואית שלי?
  • מה הטיפול שאני אמור לקבל ואילו תרופות עליי לקחת?
  • מה יקרה אם לא אקבל את הטיפול המומלץ?
לתיאום שיחה של בני המשפחה עם רופא, בהסכמת המטופל, יש לפנות לצוות המטפל.

שעות ביקור
 
הצוות הרפואי בקריה הרפואית רמב"ם פועל בכדי להעניק למטופלים ולמאושפזים את הטיפול הרפואי ותנאי האשפוז הטובים ביותר. ברצוננו לאפשר ביקורים, אך גם לשמור על מנוחת המטופלים, אנא הקפידו להגיע בזמנים הבאים:
ראשון - שבת  10:00 – 14:00 ו- 16:00 – 21:00
המנוחה של המאושפזים חשובה מאוד לתהליך ההחלמה. לכן יש להימנע מביקורים בין השעות 14:00 – 16:00
 

  
אחריות על חפצים ואביזרים אישיים
 
ברצוננו לידע אתכם כי בית חולים רמב"ם, אינו אחראי על חפציו האישיים של המטופל/ת. מטופלים המגיעים עם אביזרים רפואיים כגון: מכשיר שמיעה, שיניים תותבות, משקפי ראיה וכו', חייבים לעדכן את הצוות הסיעודי אודותיהם על מנת לקבל הדרכה מתאימה או ציוד לאחסון.
כמו כן, המטופל או משפחתו חייבים לדאוג שהאיבר הרפואי יאופסן בקופסא הייעודית לאורך כל תקופה משך האשפוז.
בית החולים מבהיר כי הוא אינו אחראי לאובדן או כל נזק שייגרם לציוד זה,  במהלך כל תקופה האשפוז.

 
בית חולים אקדמי והוראת סטודנטים
 
רמב״ם הוא בית חולים אקדמי ועל כן מתקיימת בו הוראת סטודנטים במקצועות הבריאות השונים. במהלך הטיפול בכם יהיו מעורבים גם סטודנטים, הפועלים בשיתוף מלא עם הצוות המקצועי של המחלקה ותחת פיקוחו, תוך שמירה קפדנית על פרטיותכם ועל כבודכם.


איסור צילום

צנעת הפרט, הפרטיות והסודיות הרפואית של מטופלים ברמב"ם חשובים לנו. על כן, יש להימנע מלצלם ו/או לפרסם פרטים מזהים של מטופלים. מדובר בעבירה פלילית העלולה לגרור תביעות ועונשים על פי חוק.


סביבה ותנועה בטוחה

להלן מספר דגשים בכדי להקל עליכם את השהות במחלקה בזמן האשפוז ולוודא כי בטיחותכם נשמרת.

  • בדקו עם האחות ו/או עם הרופא לגבי הוראות ירידה מהמיטה באופן עצמאי. מעבר מישיבה או שכיבה למצב עמידה יש לבצע בצורה איטית והדרגתית. (כל מעבר כזה עלול לגרום לשינויים בלחץ הדם ולתחושת סחרחורת וחוסר יציבות). אם אתם מרגישים חולשה או סחרחורת, אל תיקחו סיכון - קראו מיד לצוות לסיוע.
  • וודאו כי פעמון הקריאה לצוות פועל ובהישג ידכם
  • השרפרף הנמצא לצד המיטה מיועד להקל עליכם את הירידה והעלייה למיטה, אנא היעזרו בו.
  • הקפידו שהסביבה בקרבת המיטה ובחדר תהיה מאורגנת. וודאו שהארונית בהישג ידכם. במידה והליכתכם אינה יציבה, חשוב שתשתמש בעזרים כמו: הליכון, מקל, כיסא גלגלים או היעזרו בתמיכת מלווה.
  • אם אתם משתמשים בכיסא גלגלים, הקפידו לשמור על מעצורים סגורים בעת ההמתנה או בעת קימה.
  • הקפידו להשתמש במשקפיים ובמכשירי שמיעה במידה ויש לכם.
  • מומלץ לנעול נעליים יציבות, נוחות וסגורות מאחור, עדיף נעליים עם סוליות המונעות החלקה.

 
בטיחות למניעת נפילות
 
השילוב של מצבכם הרפואי והאשפוז בבית חולים בסביבה לא מוכרת, עלולים להגביר את הסיכון לנפילה. חשוב כי תיידעו את הצוות המטפל על אירועי נפילות בעברכם או על גורמי סיכון הידועים לך, כמו: ירידה ביציבה ובשווי המשקל, ירידה בכוח שריריי הרגליים, ירידה בראייה או בשמיעה או תופעות לוואי של תרופות אותן אתם נוטלים.
  • יש להימנע מהליכה במקומות בהם הרצפה רטובה. שימו לב לשילוט! בחדרי השירותים מותקנים עזרי בטיחות למניעת נפילות.
  • אין לנעול את הדלת בכניסתכם למקלחת או לשירותים.
  • מומלץ להתרחץ בישיבה ולוודא שיש פעמון במקלחת לקריאה לעזרה במידת הצורך.
  • לקריאה לאיש צוות היעזרו בפעמון הנמצא ליד המיטה, בחדר השירותים ובמקלחת.


חלוקת תרופות
 
במשך האשפוז בית החולים יספק לכם את הטיפול התרופתי הנדרש. חולים הנוטלים באופן קבוע תרופות מיוחדות שאינן בנמצא בבית החולים יתבקשו על ידי הצוות הרפואי להביא אותן עימם.יתכן ומצבכם הרפואי יצריך שינוי בסוג התרופות אותן אתם נוהגים ליטול ו/או במינונם, לכן הכרחי לא ליטול תרופות מהבית באופן עצמאי ללא יידוע הצוות המטפל במחלקה! במהלך האשפוז השימוש בתרופות הללו יעשה תחת השגחת הצוות המטפל.
 

התמודדות עם כאב 
 
בשנים האחרונות חלה התקדמות רבה בהבנת התהליכים הגורמים לכאב ולרשות הצוות המטפל מגוון אפשרויות לטיפול בכאב ולהפחתת עוצמתו.
אנא דווחו לצוות על הכאב ממנו אתם סובלים בהקדם האפשרי.

 

מניעת זיהומים
 
הקריה הרפואית רמב”ם נוקטת צעדים רבים למניעת העברה של זיהומים. על כל אחד מאתנו: הצוות, המטופלים והמבקרים, להקפיד על רחיצת ידיים במים ובסבון או באמצעות חומר חיטוי לידיים המצוי במחלקה, לפני ואחרי כל מגע עם המטופל וסביבתו.
חשוב שתבקשו מהמבקרים לא להביא פרחים או צעצועי פרווה, בכדי למנוע זיהומים.
 

 
הנגשה לבעלי מגבלה
 
רכזת הנגישות בבית החולים היא מרגלית סמואל, מנהלת המכון לריפוי בעיסוק:טל': 04-7773130 דוא"ל: [email protected]
 

 
בטיחות אש
 
על מנת לשמור על בטיחות אש, אין להדליק נרות שבת, נרות אווירה או קטורת בחדרים. בכל מחלקה ישנו מקום ייעודי להדלקת נרות שבת. שאל את הצוות היכן הוא נמצא.במקרה שריפה פנה מיד לאיש צוות.
 

זמני ארוחות
  • ארוחת בוקר 8:00 – 9:00  
  • ארוחת צהריים 13:00 – 14:00  
  • ארוחת ערב 18:00 – 19:00
ניתן להזמין ארוחות כשרות למהדרין, ארוחות צמחוניות או ארוחות מיוחדות מותאמות לצורכי המטופל (כגון: דל מלח, דל סוכר, ללא גלוטן).
לתיאום יש לפנות לאחות האחראית במחלקה.
 

תחומי רפואה נלווים
בנוסף לצוות הרפואי במחלקה הכולל רופאים ואחיות, קיים גם צוות מקצועי רב תחומי הכולל: תזונאית, עובדת סוציאלית, פיזיותרפיסטית, מרפאה בעיסוק, פסיכולוג ומלווה רוחני (במחלקות מסוימות), שיספקו לכם מידע חשוב ויעזרו לכם בהתמודדות עם המחלה והשלכותיה במהלך האשפוז ולאחר השחרור הביתהלתיאום יש לפנות לאחות האחראית במחלקה.