|
מומלץ לצרוך |
להגביל |
להימנע |
לחם ומזונות עשירי פחמימות |
|
פסטה מקמח דורום |
מוצרים מקמח לבן: לחם לבן, חלה, בייגל, אטריות, פסטה, פתיתים, סולת, קוסקוס אורז לבן, תירס, תפוח אדמה, סולת, דגני בוקר לסוגיו, קורנפלור, טפיוקה |
פחמימות עשירות בסיבים תזונתיים |
1 כף זרעי פשתן טחונים |
אורז מלא, בורגול, גריסים, דוחן, כוסמת, עדשים,פול יבש, קוסקוס מלא, ערמונים, שיבולת שועל, מאש, אפונה יבשה, שעועית יבשה,
לחם מקמח מלא:
חיטה, שיפון, כוסמין וכו' |
|
פירות |
|
עד 3 מנות במהלך יום
דוגמא למנה: 1/2 בננה, 1/2 אפרסמון, מנדרינה, תפוח, אגס, 1 כוס אבטיח, 1 כוס מלון, 2 שזיפים, 2 תמרים |
מיצי פירות טבעיים
מיצי פירות משומרים |
מאפים, ממתקים ושתייה קלה |
מים, תה, קפה
תה צמחים |
מזונות ומשקאות "דיאט" שמכילים ממתיקים מלאכותיים/טבעיים
ללא תוספת קלורית |
חטיפי אנרגיה
מזונות ומשקאות ממותקים ב:
סוכר למיניו, דבש, סילאן, מולסה, סירופ תירס, סירופ אגבה, פרוקטוז,
סוכר כוהלי (לקטולוז, מלטוז ועוד') דקסטרוז, ריבה |
ירקות
לפחות 3 מנות ביום:
1 כוס ירק טרי = מנה 1/2 כוס ירק מבושל = מנה |
ירק עם קליפה
ירקות עליים
נבטים
עשבי תבלין |
ירקות ללא קליפה.
ירקות עשירים בפחמימות כמו: בטאטה, דלעת, סלק, תירס, תפוחי אדמה |
|
מוצרי חלב |
בעלי 3% - 5% שומן
ללא תוספת פרי או המתקה |
מוצרי חלב ניגרים 3-5% שומן:
חלב, אשל, גיל, יוגורט, ריוויון |
מוצרי חלב מעל 5% שומן
מעדני חלב עם תוספת סוכר |
בשר |
בשר בקר רזה מאוד, חלקים: 11-19
בשר בקר רזה, חלקים: 4,5,6,8, 10
בשר עוף והודו ללא עור ושומן.
פסטרמה הודו |
|
בשר בקר שמן, חלקים: 1, 2, 3, 7, 9
איברים פנימיים של בעלי חיים, בשר כבש, אווז, ברווז, חזיר
נקניק ונקניקיות, כנפיים של עופות
בשר טחון קנוי ומוצריו, |
דגים ופירות ים
לפחות 2 מנות בשבוע |
דגי ים מים קרים: הרינג, מקרל, סלמון, סרדינים, באס, בקלה (קוד), טונה
צדפות,
שמן דגים |
דגי בריכה |
|
ביצים |
1 ביצה ליום |
|
|
מזונות עשירים בשומן |
אבוקדו, אגוזים למיניהם, בוטנים, שקדים, צנוברים סומסום שמנים: זית, פשתן, קנולה, קוקוס, |
חמאה, שמנים: חריע, סויה, תירס, מזולה ועוד' |
שומן טראנס: מרגרינה, שומן צמחי מוקשה
מאפים המכילים מרגרינה כמו: בצק עלים, מלוואח, ג'חנון, עוגות ועוגיות |
שונות |
טופו
תבלינים |
|
משקאות המכילים אלכוהול
רטבים תעשייתיים המכילים סוכרים |