|
יש לצרוך בכמות כוללת של עד 150 גר' (לפני בישול) ליום. חלקי בקר: 18 - 11 ,4,5,6,8, הודו: חזה+חלקים (להקפיד להסיר את חלקי השומן הנראים לעין) עוף: כל החלקים למעט כנפיים (ללא עור) פסטרמה: הודו, בקר וצוואר בקר. |
איברים פנימיים (כבד, קורקבנים, כליות, טחול, לשון, לבבות, מוח, ריאות), מעורב ירושלמי, כבש, בשר טחון קנוי ומוצריו, נקניקיות (כולל עוף), נקניקים, ברווז, חזה אווז מעושן, זנב שור, מח עצם. חלקי בקר: 1,2,3,7,9 (חזה, צלעות, ירך הצלע, שפונדרה) כנפי עוף/הודו |
גבינות % ½ מוצרי חלב ניגרים 1%, % ½ חלב 1% |
גבינות קשות עד 25 גר' (פרוסה) ליום, גבינות רכות עד 5% שומן אם צורכים עד כוס חלב ליום ניתן להשתמש בחלב 3% |
שמנת מתוקה שמנת חמוצה גבינות רכות שמנות (מעל 5%)
|
|
VICOL ממרח (4 כפיות=מנה), אבוקדו (1/4=מנה), זיתים (8 יח'=מנה), טחינה (כף=מנה), אגוזי אילסר (7 יח'=מנה), פקאן (6 חצאים=מנה), בוטנים(8 יח'=מנה), שמן זית/קנולה (כפית=מנה), מס' המנות לפי המלצת הדיאטנית |
מרגרינה ומוצריה המכילים שומן טרנס: בצק עלים (בורקס,קרואסון), ג'חנון, מלאווח, בצק פריך ותוצריו.
|
קטניות: אפונה, עדשים, חומוס גרגירים, שעועית יבשה מכל צבע, פול, סויה-פולים. ירקות מכל סוג (במיוחד בעלי צבע כתום, ירוק, אדום, צהוב), חציל ,במיה. דגנים ומוצריהם, תפו"א בתחום הקלורי המותר |
|
מאכלים בטיגון עמוק.
|