הנחיות לתפריט דל שומן כיס המרה

הנחיות לתפריט דל שומן כיס המרה

כיס המרה: ממוקם מתחת לכבד ומשמש מאגר של מיצי המרה המופרשים מהכבד. לאחר אכילת מזון שומני, כיס המרה מתכווץ ומשחרר מתוכו מרה דרך צינור המרה אל תחילת המעי לסייע בתהליך העיכול. לעיתים נוצרות אבנים בכיס המרה שעלולות לגרום להתפתחות דלקת בכיס המרה, לחסום את צינור המרה ו/או לגרום לדלקת בלבלב. עד בירור הסיבה להתפתחות הדלקת והחלטה על המשך טיפול, מומלץ לצרוך תפריט דל שומן לפי ההנחיות הבאות:

1. צורת בישול מועדפת למזון: בישול , צלייה , אפיה. יש להימנע מטיגון האוכל או מתוספת שמן בתהליך הבישול.

2. בשר: מומלץ – עוף, הודו, דגים

  • מומלץ להוריד שומן נראה לעין לפני הבישול / אכילה
  • בשר בקר - יש להעדיף את החלקים הרזים (מספרים: 2,5,6,8,10-18)
  • מומלץ להפחית בצריכת מזון מעובד / מוכן, כגון: המבורגר, נקניקיות, בשר טחון מחלקים עתירי שומן
  • מומלץ להימנע מאיברים פנימיים

3. מרקים: מומלץ להוציא שומן צף במרקים (לאחר הכנת המרק מומלץ להסיר את שכבת השומן)

4. מוצרי חלב: מומלץ עד 5%

5. מומלץ להימנע ממזון עתיר שומן, כגון:
אבוקדו, מיונז, טחינה, שמן, מרגרינה, חמאה, פיצוחים, סלטים מוכנים, כגון: חומוס, חצילים במיונז ...
מתוקים – חטיפים, כגון: במבה, ביסלי, קרקרים, שוקולד ולהמעיט בצריכת עוגות ועוגיות.
בצקים: יש להימנע מאכילת בצק עלים ופריך כגון : בורקסים , ג'חנון, מלווח.

6. ביצה: מומלץ לאכול את החלק הלבן – החלבון בלבד

7. יש להימנע מתוספת שומן לאוכל
גם כאשר מדובר על שומנים בריאים כגון שמן זית, קנולה וכו'.

במידה ועברת הוצאת אבנים מכיס מרה או ניתוח להוצאת כיס מרה, ניתן לחזור לכלכלה רגילה.