הנחיות תזונתיות המותאמות למצב כיב פפטי

הנחיות תזונתיות המותאמות למצב כיב פפטי

על מנת לזרז את ריפוי הכיב, יש להפחית את גירוי איזור הכיב ע"י הימנעות מאכילת מוצרי מזון המגבירים הפרשת חומצה. לשם כך, יש להקפיד על ההמלצות הבאות:

  • יש לצרוך ארוחות קטנות ותכופות המפוזרות לאורך היום. יש ללעוס היטב את המזון.
  • מומלץ להימנע ממזון מטוגן ועתיר שומן, כגון: בשר שמן, שניצל מטוגן, מוצרי חלב בעלי אחוזי שומן גבוהים, פיצוחים, מאפים עתירי שומן וחטיפים.
  • יש להימנע ממזונות חומציים, כגון: לימון, פירות הדר, חמוצים ועגבניות.
  • יש להימנע ממזון חריף ומתובל, כגון: צ'ילי ופלפל חריף.
  • יש להימנע מצריכת קפאין הנמצא בקפה ותה.
  • יש להימנע מצריכת משקאות אלכוהוליים, כגון: בירה ויין.
  • יש להימנע מעישון.
  • מומלץ להימנע משתייה מוגזת.
  • כדאי לשלב בתפריט יוגורט ביו שעשיר בפרוביוטיקה.

לאחר ריפוי הכיב, יש להתייעץ עם רופא/דיאטנית לגבי המשך הדיאטה.


מקורות
Krause’s Food & Nutrition Therapy, 12th edition