1. צורת בישול מועדפת למזון : בישול , צלייה , אפיה . יש להימנע מטיגון האוכל או תוספת שמן בתהליך הבישול
2. בשר : מומלץ – עוף , הודו , דגים
- מומלץ להוריש שומן ניראה לעין לפני הבישול / אכילה
- בשר בקר יש להעדיף חלקים רזים ( מספרם : 2,5,6,8,10-18 )
- מומלץ להפחית בצריכת מזון מעובד / מוכן כגון : המבורגר , נקניקיות , בשר טחון מחלקים עתירי שומן
- מומלץ להימנע מאברים פנימיים
3. מרקים : מומלץ להוציא שומן צף במרקים (לאחר הכנת המרק מומלץ לקרר ולהסיר את שכבת השומן המוקשה
שצף)
4. מוצרי חלב : מומלץ עד 5%
5. מומלץ להימנע ממזון עתיר שומן כגון :
אבוקדו , מיונז , טחינה , שמן , מרגרינה , חמאה, פיצוחים , סלטים מוכנים כגון : חומוס,חציליםבמיונז ...
מתוקים: חטיפים כגון : במבה , ביסלי , קרקרים , שוקולד ולהמעיט בצריכת עוגות ועוגיות .
בצקים : יש להימנע מאכילת בצקי כדוגמת בצק עלים או בצק פריך כגון : בורקסים , ג'חנון מלווח.
6. ביצה : מומלץ החלק הלבן – חלבון בלבד
7. יש להימנע מתוספת שומן לאוכל
- גם כאשר מדובר על שומנים בריאים כגון שמן זית , קנולה ...
שימו לב : במידה ויש להקפיד על תפריט דל שומן לתקופה ממושכת מומלץ להתייעץ עם דיאטנית להתאמת תפריט אישי שיענה על צרכי הגוף לטווח הארוך
נכתב ע"י גלית פז