האם האולטרא-סאונד בטוח?
רוב המחקרים הוכיחו שאין סכנה כלשהיא בביצוע בדיקות האולטרא-סאונד בהריון. הסיכונים הפוטנציאלים הקשורים בשימוש באולטרא-סאונד נובעים מנזק אקוסטי (עצמת הגלים) ונזק תרמי (האנרגיה שהם יוצרים), כששניהם תלויים בכמות האנרגיה של גלי העל קול. אולם, כמות האנרגיה של גלי העל קול, הנשלחים אל האם והעובר הינה מוגבלת ונמצאת הרבה מתחת לעוצמה היכולה לגרום לנזק תרמי או אקוסטי.
האם אולטרא-סאונד ווגינאלי בטוח או אמין יותר מאולטרא-סאונד חיצוני?
לא, אין הבדל בין השיטות מבחינת בטיחות או אמינות.
האם ניתן לגלות את כל המומים המולדים המבניים בעזרת אולטרא-סאונד?
לא ניתן לגלות את כל המומים המולדים המבניים בעזרת בדיקת האולטרא-סאונד. חלק מהמומים המולדים המבניים, מתפתחים בשלב מאוחר ואת חלקם פשוט קשה לראות בעזרת מכשיר האולטרא-סאונד. אולם, בכל זאת ניתן לגלות את מרבית המומים המולדים המבניים ובעיקר את הקשים יותר. אין ספק שלניסיון ולמיומנות של הרופא המבצע את הבדיקה כמו גם לאיכות מכשיר האולטרא-סאונד, חשיבות רבה ביותר ביכולת לגלות מומים מולדים. רופאים אשר מבצעים בדיקות אולטרא-סאונד, כמו סקירת מערכות או אקו לב עובר, הינם רופאים מומחים בתחום המיילדות והגינקולוגיה, אשר עברו הכשרה נוספת ומיוחדת בתחום האולטרא-סאונד המיילדותי והגינקולוגי, ביחידת אולטרא-סאונד המוכרת ע"י המועצה המדעית.
אם ביצעתי את שלוש הבדיקות המומלצות והן יצאו תקינות, האם מובטח לי תינוק בריא ב-100%?
כאשר בדיקת השקיפות העורפית ושתי הסקירות הינן תקינות, הסיכוי להולדת תינוק עם מום כרומוזומלי או מום מבני הינו קטן מאוד, אך אין אפשרות להבטיח ב – 100% תינוק בריא.