שירות תזונתי מחלות מעי דלקתיות

​לאורך השנים הצטברו בספרות המדעית עדויות על הקשר שבין תזונה לבין מניעה, טיפול ושיפור איכות החיים של החולים במחלות מעי דלקתיות.
כמו כן, מטופלים רבים מעידים על הקשר שבין אכילת מזונות שונים לבין החמרה/שיפור בתסמיני המחלה.
שאלות רבות הנוגעות בפן התזונתי מעסיקות את המטופלים ובני משפחתם, לדוגמא: מהי התזונה המומלצת במצבי המחלה הללו? האם יש צורך להימנע ממזונות מסוימים?
במכון הגסטרו אנו מאמינים כי הטיפול התזונתי במחלות מעי דלקתיות הינו חלק בלתי נפרד מהטיפול הרב מקצועי הנדרש עבור מטופלינו.
על מנת להשיג תוצאות אופטימליות, עבור כל מטופל מותאם טיפול תזונתי אישי המתייחס בין היתר לפרמטרים שונים, כגון: שלב המחלה (התלקחות/רמיסיה), מיקום המחלה, סטטוס תזונתי, אורח החיים והעדפות תזונתיות אישיות.

הטיפול התזונתי ניתן על ידי הגב' מוריה דמארי, דיאטנית קלינית מוסמכת המתמחה בטיפול בבעיות מערכת העיכול.
מוריה בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של המכללה האקדמית תל חי, תואר שני בתזונה בריאות והתנהגות (MNA) של אוניברסיטת חיפה וכן קורס גסטרו לדיאטנים של עמותת "עתיד" (עמותת הדיאטנים בישראל).

קישורים שימושיים קישורים שימושיים

העמותה מתמקדת בהרחבת המודעות למחלות הקרוהן והקוליטיס, בהפצת מידע מהימן על המחלות ודרכי ההתמודדות איתן, בקידום זכויות החולים מול הרשויות ובייזום פעילויות לשיפור איכות החיים של החולים במחלות מעי דלקתיות