אודות הקריה הרפואית רמב"ם

תמונה ראשית

דבר המנהל

מטופלים, מלווים ובני משפחה, ידידים יקרים,
לאחר כמעט שלושים ושלוש שנים ברמב"ם נפל בחלקי הכבוד לשרת כמנהל רמב"ם - הקריה הרפואית לבריאות האדם.
 
רבות תהיתי על נפתולי החיים, על הצמתים שאנו עוברים וההחלטות שאנחנו מקבלים וכיצד זה משפיע על תכנית האב האישית שלנו. פעמים בחיי, האירועים שהתרחשו נתנו לי תובנות.
הפעם הראשונה, בתחום ההכשרה המקצועית שלי, כיצד למעשה "התגלגלתי" להיות רופא טיפול נמרץ ילדים, לעסוק ולהיות מחובר לטיפול בטראומה בשונה ממה שתכננתי מראש.
 
ב-11 למרץ 1998, בזמן שעבדתי בבית חולים לילדים בטורונטו, קבלתי "הסבר". באותו יום נקראתי למיון עקב הגעה של שתי תינוקות פצועות פציעה אנושה מתאונת דרכים. עם הגעתי הסתבר לי שהתינוקות היו בתי הדס ובת דודתה ליטה. לא אלאה אתכם בהתרחשויות בהמשך, אבל הידע המקצועי שצברתי כרופא מומחה בטיפול נמרץ ילדים ובחבלות ראש, נתן לי את היכולת להיות גורם משמעותי בכך ששתיהן היום איתנו.

זו הפעם השניה שלא ציפיתי ולא צפיתי את העומד להתרחש. בנקודת זמן זו, התמונה מתבהרת וזה מסביר, לי לפחות, את המסלול שעברתי בעשור האחרון מאז שצורפתי להנהלת בית החולים כדי להיות מסוגל לעמוד במעמד מרגש זה לקראת אתגר ענק להוביל את בית החולים רמב"ם בשנים הקרובות.

 
כאמור, נכנסתי בשערי בית החולים רמב"ם ב 1.4.1986 ועשיתי את כל מסלול ההכשרה שלי בבית חולים כסטאג'ר, רופא בית בטיפול נמרץ, מתמחה בילדים ב' וטיפול נמרץ ילדים, מומחה ביחידה, ומנהל היחידה לטיפול נמרץ לב ילדים.  
 
הרבה אנשים מדהימים עיצבו לאורך השנים את דמותי המקצועית והאישית ואולי החשובים מכולם הם אלה שאנו קמים כל בוקר למענם, המטופלים שלנו.
לטעמי, רפואה הוא איננו מקצוע אלא דרך חיים והמחויבות של כולנו העוסקים בתחומי הרפואה היא למען המטופלים. תמיד זה היה ותמיד יהיה נר לרגלי. 
 
בשנת 2009 היתה לי הזכות להיות מוזמן להצטרף לצוות ההנהלה של בית החולים.
מעבר להזדמנות הענקית ללמוד מקצוע חדש, בזמן שהייתי בפרשת דרכים מקצועית, התמזל לי מזלי, לפגוש אנשים ענקים עם מסר ומחויבות למטופלים, לרפואה הציבורית ולקידום החינוך הרפואי והרפואה בכלל. פרופ' שמעון רייסנר, ד"ר ירון בראל ז"ל, פרופ' קרל סקורצקי, ד"ר אסתי גולן והמנהיג הבלתי מעורער ובעל החזון פרופ' רפי ביאר. זכות גדולה נפלה בחלקי לעבוד איתם וללמוד לברכם.
 
בהסתכלות של 33 שנה לאחור, ללא ספק בית החולים היום נמצא במקום אחר עם חזון ברור שנבנה על ידי צוותי בית החולים בהנהגתו של פרופ' ביאר. הפיתוח שבית החולים עבר ב-13 השנים האחרונות הינו דמיוני. יש פנוטיפ שכולנו רואים שזה התשתיות, אבל תחום נוסף שאולי פחות נראה אבל מאוד ממשי הוא ההון האנושי והאווירה שקיימת בבית החולים. פרופ' ביאר הציב את פסי הרכבת שמובילים את בית החולים רמב"ם ליעד מובטח, תפקידי בשנים הקרובות, להמשיך לקדם את בית החולים ולייצב את אותם הפסים.
 
האתגרים שעומדים בפני מערכת הבריאות בכלל ובית החולים רמב"ם בפרט הם אין סופיים. אתגרים אלו, לא ירפו את ידנו, אלא להיפך הם יחזקו אותנו להמשיך להיות הסנגורים של המטופלים שלנו ושל הרפואה הציבורית. המחויבות לקדם את הרפואה הקלינית ולדחוק את היכולות הטיפוליות על ידי מחקר וחדשנות. המחויבות להמשיך להעמיד דורות של מטפלים בכל התחומים שיהיו מחוברים לאותו אידיאל - זה תפקידנו.

העבודה המשותפת עם גורמים מהארץ, השותפות בחזון עם שני המוסדות האקדמיים המובילים בחיפה: הטכניון ואוניברסיטת חיפה, ועם גורמים מחוץ לישראל,
מתוך מטרה לפרוץ ולשבור מחסומים וגבולות. ההובלה של הרפואה בכל צפון מדינת ישראל ובכלל צריכה להיות כוכב הצפון של כולנו.
 
את כל המשימות האלה, לא אעשה לבד, אלא יחד עם המנהיגות הנוכחית של בית החולים ד"ר אבי ויסמן, ד"ר מיכל מקל סגנים רפואיים, גב' גילה היימס מנהלת הסיעוד, מר ניסים חיים סגן מנהל בית החולים (משאבי אנוש, ארגון ותשתיות), פרופ' ליאור גפשטיין – מנהל אגף המחקר וגב' זהבה טלמור מנהלת הלשכה. נבחרת איכותית שביחד עם כל שדרת הניהול של בית החולים וצוותי בית החולים נמשיך לצעוד קדימה.

את כל המשימות האלה והגשמת 'חזון האדם במרכז', לא ניתן היה לעשות ללא השותפים שלנו שהולכים איתנו ומאמינים במחויבות של כל אחד מאיתנו. אריאלה ואיתן ורטהיימר, ידידנו בארץ ובחו"ל, אגודת הידידים בישראל ברשותו של שרי גרדינגר, אגודת הידידים בארה"ב בראשותו של אדם אמריק ובקנדה בראשותו של דיויד גרין, ורבים נוספים.
 
בשם משפחת רמב"ם, אני מאחל לכם בריאות טובה ואריכות ימים וקורא לכם להיות שותפים פעילים במימוש החזון לטובת כל איש, אישה וילד, ללא הבדל דת, גזע ומגדר, למען חיים טובים ובריאים יותר – למען האדם.
 
פרופסור מיקי הלברטל
מנהל
רמב"ם – הקרה הרפואית לבריאות האדם

דבר המנהל

דברים שאולי לא ידעתם על רמב"ם...

אודות רמב"ם

הקריה הרפואית רמב"ם, מקום בו רפואה, טכנולוגיה ואנושיות חוברים יחדיו לקידום הבריאות ואיכות החיים בארץ ובעולם, למען עתיד טוב יותר, למען האדם.


רמב"ם נוסד בשנת 1938 והוא כיום בית חולים ממשלתי אוניברסיטאי, בן 1,100 מיטות, הגדול ביותר בצפון מדינת ישראל, המשמש כבית חולים על אזורי עבור 12 בתי חולים. מועסקים בו כ- 6,500 עובדים והוא משרת למעלה משני מיליון אזרחים, חיילי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון וכן את חיילי האו"ם וחיילי הצי השישי של צבא ארה"ב.

הרמב"ם, שהיה איש מדע ורפואה, פילוסוף ומנהיג דגול, מהווה עבורנו השראה יומיומית ואנו פועלים על פי משנתו וערכיו: מתן כבוד לאדם באשר הוא, הענקת טיפול רפואי איכותי, הפצת הידע הרפואי לקהילה וחינוך הדורות הבאים.

הניסיון שנצבר במלחמות ישראל ובאירועים רבי נפגעים, הפך את רמב"ם למרכז מצוינות בטיפול בנפגעי טראומה, מה שהביא בהמשך, להקמת בית הספר הבינלאומי לטראומה של רמב"ם, שהוא בעל שם עולמי בתחום. ברמב"ם מטופלים יותר נפגעי טראומה מאשר בכל בית חולים אחר בישראל ואחוז השורדים מתוכם הוא הגבוה ביותר.

שיתופי הפעולה שלנו עם מוסדות אקדמיים רפואיים מהמובילים בעולם יחד עם תעשיות טכנולוגיות רפואיות בינלאומיות, יוצרים קרקע פורייה לחדשנות, להתפתחות ולהצלחה בתחומי המחקר והרפואה ולקידום הדור הבא של הרפואה בישראל.

רמב"ם והפקולטה לרפואה של הטכניון ע"ש ברוך ורות רפפורט ומכון רפפורט למחקר במדעי הרפואה ממוקמים בקמפוס אחד. שלושת המוסדות הללו בשילוב שותפות אקדמית עם הטכניון ועם חברות טכנולוגיות מובילות בעולם בתחום הרפואה, הופכים את החזון המדעי למציאות:
  • חברת Given Imaging ורמב"ם מפתחים את ה- PillCam, גלולת הווידאו לאבחון מחלות במערכת העיכול.
  • יחד עם המחלקה הרפואית הבינלאומית של חברת GE, רמב"ם עוסק בפיתוח של ה- SPECT-CT , מכשיר הדמיה ייעודי ללב, המסייע באבחון של מחלות לב כליליות.
  • שימוש בתאי גזע כדי לבדוק את ההשפעה של תרופות חדשות ויעילותן ברפואה מותאמת אישית.
  • שימוש במיפוי גנטי לגילוי מוקדם של מחלות תורשתיות כגון סוכרת ואי ספיקת כליות.
  • פיתוח חיסון כנגד סרטן, כחלק מפרויקט מחקר ישראלי-אמריקאי. אם יוכתר בהצלחה, חיסון זה ישנה את פני הרפואה בטיפול בסרטן כפי שאנו מכירים אותו כיום.


כל הפרויקטים האלה, ועוד רבים, נכללים בחזון וביעדים של הקריה הרפואית רמב"ם ליצירת תקוות חדשות ברפואה הן בארץ והן בעולם – למען האנושות כולה.

הקריה הרפואית רמב"ם. ממשיכים להוביל קדימה.​

 

החזון

 
להוביל את הרפואה בישראל ולהטביע חותם בארץ ובעולם בטיפול, בחדשנות, במחקר, בטכנולוגיה ובפיתוח הצוות המקצועי, תוך הצבת האדם, המטופל והעובד, בלב העשייה.
 
אנו מאמינים כי לכל עובד בארגון יש אחריות והשפעה על האיכות והבטיחות של הטיפול וכי לחוויית המטופל והמטפל יש תרומה הדדית המסייעת לטיפול מיטבי.
 
 
 
החזון

סטטיסטיקה