- יש להקפיד על שתייה מרובה.
- רצוי לאכול ארוחות קטנות בהפרשי זמן קצרים.
- אין להוסיף פריטי מזון המכילים תאית או סובין, יש להקפיד על קילוף הירקות והפירות וסינון המיצים.
מצורפת רשימת מזונות המחולקת למזונות המומלצים, ומזונות שמומלץ להימנע מהם:
|
מזונות מותרים |
מזונות שמומלץ להימנע מהם |
משקאות |
מים, תה, קפה, מרקים (שאינם מכיליםקטניות), מיצי פירות מסוננים (במיוחדמיץ תפוחים), חלב דל לקטוז. |
חלב, משקאות מרוכזים ממותקים בסוכר
|
לחם |
לחם אחיד, לבן או חלה, צנימים, עוגות, עוגיות, קרקרים מקמח לבן (שאינם עשירים בסיבים) |
לחם חי (מחיטה מלאה), לחם שיפון, דברי מאפה עשירים בסיבים |
עמילנים |
קורנפלור, סולת, אורז לבן, אטריות, מקרוני, תפוחי אדמה |
קטניות, אורז מלא, דגנים מלאים |
גבינות ומוצרי חלב |
גבינות לבנות (עד 5%), קוטג', יוגורט ביו |
גבינות שמנות, גבינות קשות וצהובות, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה |
פירות |
בננה, תפוח עץ מקולף, רסק תפוחי עץ מבושלים, פירות מקולפים ומבושלים |
|
ירקות |
מקולפים ומבושלים (במיוחד קישואים, גזר, דלעת) |
כרוב, כרובית, צנון, לפת |
שומנים |
|
מזונות עשירים בשמן, מרגרינה או חמאה. מיונז, אבוקדו, אגוזים וגרעינים למינהם, חלבה, טחינה |
סוכר |
|
משקאות מרוכזים ממותקים בסוכר, ממרח שוקולד, ליקרים |