הדרכה למניעת עצירות

הדרכה למניעת עצירות

1. מומלץ להרבות בשתיה, לפחות 10 כוסות ליום ( 2 ליטר ).

2. מומלץ להעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים. הסיבים מצויים בקליפות של פירות וירקות, בקליפות של דגנים ובמוצרי מזון מועשרים בסיבים.

רצוי לצרוך :

  • דגנים מלאים (לחם מחיטה מלאה/ שיפון, אורז מלא, כוסמת, שיבולת שועל, בורגול, גריסים)
  • קורנפלקס מועשר בסיבים (ברנפלקס, פייבר 1, אול בראן)
  • פירות וירקות לא מקולפים.
  • קטניות (גרגירי חומוס, אפונה יבשה, שעועית יבשה, עדשים, פול, סויה)
  • סובין (ניתן להוסיף סובין לחלב, מרק או למיצי פירות).
  • זרעי פשתן (להשרות במים עד לקבלת נוזל סמיך. את הנוזל לשתות במהלך היום).


יש להקפיד על שתייה מרובה בזמן צריכת סיבים, ולא עלולה להיות החמרה בעצירות

3. להרבות ככל האפשר בפעילות גופנית שמעוררת תנועתיות של המעי, כדוגמת הליכה.

4. ניתן להיעזר ב: אכילת שזיפים מיובשים לאחר השרייתם במים חמים למשך הלילה, וכן שתיית המים בהם הושרו, אכילת סלק אדום מבושל או שתיית כף שמן זית על קיבה ריקה

5. קיימים תכשירים משלשלים כדוגמת תה סנה שיכולים לעזור להקלה זמנית, אך יש להיזהר משימוש ממושך בהם היות ועלולים לגרום לתלות.

6. מומלץ להקפיד על הליכה סדירה (ואף יזומה) לשירותים בכדי לסייע ליציאות קבועות.

נכתב ע"י אילנה זהבי ומירי חינגה