הנחיות תזונתיות לאחר הסרת פוליפ
הנחיות תזונתיות לאחר הסרת פוליפ
מטרה |
שיפור הבריאות לטווח הארוך תוך שימור בריאות המעי ושמירה על אורח חיים בריא |
הנחיות כלליות |
- הימנעות מעישון
- הגברת פעילות גופנית
- תזונה מאוזנת ומגוונת
- הימנעות מהשמנה ושמירה על משקל בריא
- להימנע ממזונות מעושנים, מלוחים, משומרים ומטופלי ניטריט- חמוצים, פיצוחים, בשרים מעובדים, נקניקים ונקניקיות
|
מזונות
שיש להמעיט בהם |
בשר |
- מומלץ להפחית במוצרי בשר עשירים בשומן כגון: בשר כבש, נקניקים ונקניקיות
- הפחתה בצריכת בשרים העשויים על גחלים (מנגל)
|
גבינות ומוצרי חלב שמנים |
מוצרי חלב עשירים בשומן כגון: גבינות שמנות, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה |
שמנים |
- מיעוט אכילת מזונות מטוגנים
- להמעיט במזונות עתירי שומן רווי
|
משקאות |
- הימנעות מצריכה גבוהה של אלכוהול
- הימנעות מצריכה של משקאות ממותקים
|
מזונות מותרים/רצויים |
לחם |
מומלץ להגביר צריכה של: לחם מחיטה מלאה, לחם שיפון, דברי מאפה המכילים סובין |
עמילנים |
- מומלץ להגביר צריכה של: אורז מלא, ספגטי מחיטה מלאה
- עמילן עמיד: פסטה שבושלה וקוררה (סלט פסטה), סושי, חיטה, שעורה, דגנים מלאים, אפונה
|
סיבים תזונתיים |
הגברת צריכה של סיבים תזונתיים: קטניות, דגני בוקר מלאים, אורז מלא, לחם מחיטה מלאה, פירות וירקות עם קליפתם |
קטניות |
מומלץ להגביר צריכה של קטניות: אפונה, שעועית, חומוס, עדשים, פול ועוד. |
בשר |
העדפה לבשר רזה |
גבינות ומוצרי חלב |
- מומלץ להגביר צריכה של מזונות המכילים סידן, כמו מוצרי חלב (עדיף דל שומן), טחינה משומשום מלא, סרדינים
- העדפה למוצרי חלב דלי שומן (עד 5% שומן)
|
פירות |
אכילת 6 ויותר מנות של פירות וירקות טריים ליום בצבעים מגוונים |
ירקות |
אכילת 3 ויותר מנות של ירקות ממשפחת המצליבים בשבוע (ברוקלי, כרובית, כרוב, כרוב ניצנים, קולורבי, צנון וצנונית) |
שמנים |
שמנים מן הצומח: שמן זית, שמן קנולה, שמן אבוקדו, שמן שומשום, טחינה |
משקאות |
מים, מומלצת שתיה מרובה |