קבוצת מטופלי מרפאת מערכת העיכול
מטרת הקבוצה הוגדרה כצורך להעשרת הידע על ידי קבלת מידע עדכני בתחום הרפואי סיעודי.
כמו כן, שיתוף בין המטופלים את ניסיונם האישי, קבלת תמיכה ומענה לתחושות, קושיים ולבטים אותם חווים, וכן הקניית דרכי התמודדות יעילות לסיוע בחיי היומיום. הקבוצה היתה קבוצה סגורה המיועדת למשתתפים קבועים והונחתה על ידי עובדת סוציאלית ואחות.
תכני המפגשים היו: מפגש היכרות, תרפיה באומנות, טיפולים אונקולוגים וחידושים בתחום, טיפולים ותופעות לוואי, תזונה נכונה, פעילות גופנית, זוגיות ואינטימיות בצל המחלה והטיפולים, מפגש סיכום.
קבוצה לחולי סרטן המעי הגס
הקבוצה מיועדת למטופלים אשר אובחנו כסובלים מסרטן המעי הגס. מטרת המפגשים, לסייע למטופלים בהתמודדותם עם המחלה והשלכותיה על חייהם האישיים, המשפחתיים והחברתיים.
הקבוצה נפגשת כשמונה פעמים למשך כשעה וחצי כל מפגש. את המפגשים מנחות עובדת סוציאלית ואחות מהיחידה לטיפול בסרטן המעי הגס. כמו כן, במפגשים משתתפים אנשי צוות רב-מקצועי מתוך בית החולים: רופא אונקולוג, מרכז תחום גידולי מערכת העיכול, רופא אונקולוג המרכז את תחום הרפואה המשלימה ודיאטנית קלינית.
המפגשים הקבוצתיים כוללים שני מרכיבים: מרכיב אינפורמטיבי הכולל מידע בנושאים שונים הרלוונטיים לטיפול ולהתמודדות עם המחלה ומרכיב רגשי – חוויתי המתייחס לשימוש בטכניקות דמיון מודרך ותרפיה בתנועה.
קבוצות אינפורמציה למטופלים חדשים ביחידת הקרינה
הקבוצה מיועדת לחולים ולבני משפחתם העתידים להתחיל טיפול קרינתי ביחידת הקרינה של בית החולים.
קבוצת אינפורמציה, היא מפגש חד פעמי המתקיים אחת לחודש במכון האונקולוגי. מטרת הקבוצה היא לספק מידע רלוונטי על נושאים שונים הקשורים בטיפול הקרינתי על מנת להגביר בהירות וביטחון בתהליך הטיפול ולהפחית תחושות של חרדה וחוסר ודאות.
משך הפגישה כשעה וחצי ובסיומה נערך סיור ביחידת הקרינה בליווי טכנאית אחראית.
המפגשים מועברים על ידי אנשי מקצוע שונים: הרופא האחראי ביחידת הקרינה מתייחס לאפשרויות הריפוי של מחלת הסרטן באמצעות הקרנות, מסביר על הטיפול הקרינתי, יעילות הטיפול ויתרונותיו, בטיחות הטיפול והדיוק שנדרש לשם כך.
טכנאית הרנטגן מתייחסת לנוהלי יחידת הקרינה, מפרטת איך מתנהל הטיפול, מהם השלבים השונים בטיפול: תיכנון קרינה (סימולציה), הזימון לקרינה, שעת הטיפול ועוד. אחות אחראית ביחידת הקרינה מדריכה בכל הקשור בטיפול בתופעות הלוואי של הטיפול הקרינתי, חשיבות המעקב אצל אחות והפניה לרופא בהתאם לצורך.
העובדת הסוציאלית מתייחסת להשלכות נפשיות, משפחתיות וחברתיות של מחלת הסרטן והאפשרויות השונות להעזר בצוות הפסיכו סוציאלי לקבלת סיוע. כמו כן, העובדת הסוציאלית מסבירה על זכויותיהם של חולי סרטן והאפשרויות למימוש זכויות אלו.
קבוצה לחולים נוירו אונקולוגים (סרטן ראש) ובני משפחתם
מטרת הקבוצה היא להרחיב את הידע הקיים ולרכוש כלים נוספים להתמודדות עם המחלה.
הקבוצה מיועדת לחולים ולבני זוגם (או קרוב משפחה אחר המהווה מטפל עיקרי). כל מפגש עוסק בהיבט אחר של המחלה ומועבר על ידי איש מקצוע מומחה בתחום: רופאה נוירו אונקולוגית, אחות, דיאטנית, עובדת סוציאלית, יועצת מיניות, מטפלים אלטרנטיביים, פיזיותרפיסט ועוד.
בסיום כל מפגש נערך דיון בנושא שהועלה וישנה התייחסות להשלכות של המידע החדש על חיי החולים ובני משפחתם.
קבוצת שד
הקבוצה מיועדת לנשים שעברו ניתוח בשד עקב סרטן ומתמודדות עם ההשלכות השונות של המחלה והטיפולים על חייהן. הקבוצה שמה דגש על לימוד מגוון דרכי התמודדות עם המחלה ועל יצירת מערכת תמיכה חברתית. מוקד הטיפול הוא ה"כאן ועכשיו" - חיי היומיום של הנשים, והקשיים שמטרידים אותן. הגישה הטיפולית היא גישה הוליסטית, השמה דגש על הקשר בין הגוף והנפש, והיכולת של האדם לשלוט על חייו ולהיות שותף פעיל בתהליך ריפויו.
בין הנושאים העולים בקבוצה:
» משמעות האבחנה - "סרטן" ההלם הראשוני, האיום על הבריאות, תחושת הפחד והחרדה, הבדידות, הכעס, האובדן ושינויים בדימוי העצמי והנשי .
» ההשלכות של המחלה על המערכת הזוגית, משפחתית, על הילדים ועל הסביבה.
» ההשלכות של המחלה על שיגרת החיים: עבודה, ניהול הבית – הטיפול בילדים ובמטלות הבית, תכנון תוכניות לעתיד.
» התמודדות עם המערכת הרפואית ועם רשויות אחרות (כמו: המוסד לביטוח לאומי), שהחולה נחשפת אליהן לעיתים בפעם הראשונה בחייה .
הקבוצה נפגשת אחת לשבוע למשך 10 פגישות. כל מפגש אורך כשעתיים. את הקבוצה מנחות עובדת סוציאלית ואחות. בסיום עשרת המפגשים, אנו מזמנים אנשי מקצוע נוספים: רופא אונקולוג, דיאטנית, פיזיותרפיסטית ומדריך כושר.