חדשות רמב"ם

מחקר חדש ברמב"ם: פתרון אפשרי לבעלי שתלים דנטליים עם דלקת הפוגעת בעצם הלסת

תאריך פרסום: 12/01/2016

כ-25% מאנשים עם שתלים דנטליים, יסבלו מפגיעה בעצם הלסת סביב השתלים (מצב המכונה בעגה המקצועית פריאימפלנטטיס). במחלקה לפריודונטיה והשתלות דנטליות ברמב"ם מתחיל בימים אלה מחקר המציע טיפול ניסיוני במחלה. ​

בתמונה: פרופ' אלי מכטיי, מנהל המחלקה לפריודונטיה והשתלות דנטליות ברמב"ם 
והחוקר המוביל את המחקר.
צילום: פיוטר פליטר.בתמונה: פרופ' אלי מכטיי, מנהל המחלקה לפריודונטיה והשתלות דנטליות ברמב"ם והחוקר המוביל את המחקר. צילום: פיוטר פליטר.

במחקר ייבדק שימוש בחומר חדשני לעידוד יצירה מחודשת של עצם סביב שתלים, במקום זו שנספגה כתוצאה מדלקת בחניכיים סביב השתל. פרופ' אלי מכטיי, מנהל המחלקה לפריודונטיה והשתלות דנטליות ברמב"ם והחוקר המוביל את המחקר, תולה תקווה שהחומר החדש יאפשר לטפל ביעילות גדולה יותר ובהצלחה רבה יותר בשתלים עם הרס גרמי מתקדם.

פריאימפלנטטיס הינה מחלה נפוצה יחסית. לדברי פרופ' מכטיי, המודעות למחלה זאת איננה מספקת ומתרפאים רבים להם הוחדרו שתלים דנטליים בעבר, סובלים ממנה מבלי שהם חשים כאבים עד שלבים מאוחרים של התפתחות המחלה, אז כבר לא ניתן כבר לטפל בשתלים ויש להוציאם.

ההרס הגרמי סביב שתלים מהיר פי כמה מזה המתרחש סביב שיניים עם דלקות חניכיים דומות בחומרתן. ללא טיפול מתאים נגרם נזק כה חמור, שכאמור מחייב את הוצאת השתלים וגם כך הנזק לעצם הינו במרבית המקרים בלתי הפיך ומקשה על החדרה חוזרת של שתל חדש.

טיפול בדלקות סביב שתלים יכול לכלול טיפול מכני (ניקוי עמוק), טיפול אנטי-בקטריאלי תרופתי או במקרים מתקדמים, טיפול כירורגי. למרות ההיצע, לטיפולים מגבלות רבות ושיעור ההצלחה שלהם איננו גבוה, מה שמחייב לעיתים את הוצאת השתלים בסופו של דבר.

מתרפאים להם יש שתלים דנטליים עם פגיעה בעצם שסביבם, ומעוניינים לקחת חלק במחקר, מוזמנים לפנות לטלפון: 04-7772983