חדשות רמב"ם

נפרדים: אחרי 35 שנים ברמב"ם, מנהלת ביה"ח לילדים פורשת לגמלאות

תאריך פרסום: 27/01/2020 15:00
בתום קריירה ענפה, במהלכה ייסדה את המערך ההמטו-אונקולוגי לילדים ברמב"ם ושנתה את פני התחום בישראל, פרופ' מרים בן-הרוש, פורשת מתפקידיה בביה"ח "רות" לילדים ויוצאת לגמלאות. מטופלים, חברים ועמיתים התכנסו כדי לומר לה "תודה"!
בתמונה: פרופ' מרים בן-הרוש ונכדתה במעמד הטכסבתמונה: פרופ' מרים בן-הרוש ונכדתה במעמד הטכס
עשרות מכובדים ובכירי רמב"ם התכנסו לפני כמה ימים כדי לקחת חלק באירוע הפרידה מפרופ' מרים בן-הרוש, מנהלת ביה"ח "רות" לילדים ברמב"ם והמערך ההמטו-אונקולוגי לילדים בביה"ח. בתום 35 שנות קריירה מפוארת ברמב"ם ובתחום האונקולוגיה בילדים בישראל, בימים הקרובים תפרוש פרופ' בן-הרוש לגמלאות.
 
אירוע הפרישה, שנערך במקום שהוא ביתה השני של פרופ' בן-הרוש, בית החולים "רות" לילדים, זימן אליו אנשי מפתח רבים, ביניהם: השר לשעבר – מאיר שיטרית, בתם של ברוך ורות רפפורט - הגב' ורד רפפורט- דרגנר, ד"ר שפרה אש - יו"ר איגוד המטו-אונקולוגית ילדים, ד"ר ג'ואו נינו וד"ר דניאל בן שושן שהגיעו מצרפת, ד"ר מיקי הלברטל – מנהל רמב"ם, פרופ' עמוס עציוני, לשעבר מנהל ביה"ח לילדים ברמב"ם, חברי הנהלת ביה"ח, מנהלי מחלקות ובכירים רבים ברמב"ם, מטופלים ובני משפחותיהם וכן בני משפחת בן-הרוש וידידי המשפחה.
 
רבים מהמכובדים נשאו דברים וסיפרו על פרופ' בן-הרוש ופניה השונים כאשת קריירה, קולגה, מתוות דרך, אשת משפחה ורופאה בעלת גישה ייחודית למטופלים ולבני משפחותיהם.
 
"פרופ' בן-הרוש, היא לא רק רופאה בחסד עליון אלא גם אישה אהובה על כל מטופליה, ועל וכל מי שמכיר אותה", אמר ד"ר הלברטל במעמד הטכס, "הודות למסירות ללא קץ של פרופ' בן-הרוש, אותה הנחילה במהלך השנים הרבות לצוות הרופאים והאחיות במחלקה, המחלקה  הגיעה ומגיעה תמיד להישגים, פרסים והיא  דוגמא לאגף הילדים  ברמב"ם.   במחלקה מטופלים ילדים מכל קצוות הארץ, מהרשות הפלשתינאית וגם מהעולם. היתה לנו זכות גדולה לעבוד  במחיצתך, רמב"ם זכה, השארת את חותמך בבית החולים לא רק בפן המקצועי אלא גם בפן האנושי.  נועם הליכותיך תמיד הלכו לפניך וליוו אותך כאורח חיים ועל כך רמב"ם אומר לך תודה". את הטכס המרגש הנחה ד"ר אבי וייסמן, סגן מנהל רמב"ם, והוא לווה בקטעי שירה ונגינה וקטעים היתוליים של הליצנים הרפואיים של רמב"ם.
 
במהלך האירוע, שהעלה על הנס את המהפך שחוללה במשך השנים אישה אחת בתחום הרפואה האונקולוגית לילדים בצפון ישראל, חלקה פרופ' בן-הרוש את תחושותיה: "אני עומדת על הבמה ומאוד מתרגשת וזוכרת את היום הראשון שלי בבית חולים רמב"ם. אני מגיע כעולה חדשה מצרפת למכון אונקולוגי מבוגרים, לחדר של פרופ' רובינזון מנהל דאז, אחרי חודש באולפן ללימוד עברית, פרופ' רובינזון שאל אותי מתי אני יכולה להתחיל לעבוד ואם אפשר בהקדם האפשרי, לא היה רופא ילדים מומחה בסרטן בילדים בכלל. עניתי שאשמח מאוד להתחיל מיד", שחזרה פרופ' בן-הרוש את תחילת דרכה וגוללה את התמורות שחלו מאז במחלקה ברמב"ם ואת תרומת המחלקה לפיתוח הטיפול האונקולוגי בישראל, בפיתוח ההון האנושי ודור העתיד, בהצלחות הטיפוליות ובקידום המחקר, אך מעל הכל למען המטופלים. "בעצם בנינו ביחד מחלקה למופת והפכנו להיות משפחה אחת גדולה ואוהבת... אונקולוגית ילדים עכשיו מגיעה לתקופה מרתקת בעיניי ואמרתי למתמחים ורופאים הצעירים שאני מקנאה בהם, המרכז שלנו מוכר  על ידי הקבוצה האירופאית למחקרים קליניים בילדים וזאת גאווה אמיתית להיות שייך לפריצת דרך מרתקת. אני אמשיך להשקיע זמן ומאמצים רבים כדי לקדם את הטיפול בילדים חולי סרטן בארץ וכן אמשיך במחקרים בארץ ובחו"ל , לייעץ ולקדם את הרפואה בארץ. אני גאה להיות שותפה לקידום הבריאות בארץ... כל ההתקדמות באונקולוגית ילדים בבית חולים רמב"ם לא הייתה אפשרית בלי העזרה הענקית שקבלתי מהרבה גורמים... תודה לכל מי שהגיע, מאוד מרגש אותי לראות את כל אחד ואחת שלקח חלק משמעותי בעשייה שלי לאורך כל הדרך", סיכמה בהתרגשות.
 
פרופ' בן-הרוש נולדה בשנת 1953 בצרפת. היא למדה רפואה בעיר דיזו'ן שבצרפת, עלתה לישראל בשנת 1985 והחלה לעבוד ברמב"ם באוקטובר של אותה שנה. פרופ' בן-הרוש התמחתה בתחום רפואת הילדים, ולאחר מכן בתחום אונקולוגית ילדים ברמב"ם. בהמשך עבדה כרופאה בכירה במחלקת ילדים ובשנת 1994 קיבלה את ניהול היחידה לאונקולוגית ילדים אותה הקימה וייסדה. מלבד היותה מנהלת מחלקה ברמב"ם, פרופ' בן-הרוש שימשה במהלך השנים גם כיו"ר האיגוד להמטו-אונקולוגיה והשתלות מח עצם בילדים, כמרכזת ארצית לטיפול בילדים הסובלים מלימפומה על שם ברקיט וסרקומות, כחברה בוועדה הפסיכו-סוציאלית של האגוד הבין-לאומי לאונקולוגית ילדים, וכחברה בארגון אונקולוגית ילדים בארצות הברית. בשנים האחרונות שמשה פרופ' בן-הרוש כמנהלת אגף רפואת הילדים ברמב"ם.
 
פרופ' בן-הרוש זכתה במהלך השנים למספר אותות ההצטיינות ופרסי ההצטיינות שקיבלה, ביניהם: צוות מצטיין ממשרד הבריאות, אות המופת של רמב"ם, כהוקרה על פועלה, פרס הצטיינות מטעם הארגון הרפואי הבין לאומי ואות לגיון הכבוד הצרפתי.
 
לצד עשייתה הקלינית, פרופ' בן-הרוש עסקה גם במחקר ובאקדמיה. פרופ' בן-הרוש משמשת כפרופ' מן המניין בפקולטה לרפואה בטכניון. בנוסף, היא כתבה מעל 170 מאמרים בעיתונות בינלאומית והעבירה
כ-150 הרצאות בכנסים בן לאומים ולאומים. היא עורכת משנה של כתב העת להמטולוגיה אונקולוגיה ועורכת ראשית של ספר בהיבטי פסיכו-סוציאליים בילדים באונקולוגית ילדים.