כימותרפיה - אשפוז

תמונה ראשית-כימותרפיה

כימותרפיה - אשפוז

המחלקה לכימותרפיה במרכז הרפואי רמב"ם משרתת חולי סרטן מכל צפון הארץ, והחולים מתקבלים אליה לבקשת האונקולוג המטפל, הן במקרים דחופים והן באופן אלקטיבי.

האשפוז במחלקה, שבה 25 מיטות, נעשה במקרים הבאים:

  • פרוטוקול הטיפול אינו מאפשר לתת כימותרפיה באופן אמבולטורי.
  • מצבו הכללי של החולה, מחלות הרקע שלו, או סיבות אחרות מקשים עליו להגיע לטיפול באופן אמבולטורי.
  • נדרש רצף טיפולי, המחייב מתן כימותרפיה גם בסופי שבוע ובחגים, ואין אפשרות לתת טיפול ביתי.
  • תופעות לוואי של הכימותרפיה, מחייבות טיפול במסגרת של אשפוז.

מחלקת אשפוז כימותרפיה מאפשרת טיפול כימותרפי וטיפול בתופעות הלוואי של הכימותרפיה בכל שעות היממה וגם בסופי שבוע וחגים. הטיפול הכימותרפי (הכוונה גם לטיפול בתרופות ביולוגיות) ניתן בצורה ממוחשבת ועל פי קווים מנחים בינלאומיים ומעודכן בצורה רציפה. בנוסף לטיפולי הכימותרפיה עצמם ולטיפול בתופעות הלוואי שלהם מתבצעים במחלקה טיפולים נוספים, ובהם איזון סימפטומים הקשורים למחלת הסרטן, כמו איזון כאב וניקוז של תפליטים מקרומי הריאה וחלל הצפק.

אנו משתדלים, ככל שניתן, שאותו רופא ילווה את המטופל לאורך כל תקופת הטיפול במחלקה.

לצד צוות המחלקה הקבוע, המהווה חלק בלתי נפרד מהמרכז האונקולוגי במרכז הרפואי רמב"ם, שותפים לטיפול גם פסיכולוגית, דיאטנית, תומך רוחני וניתן לקבל טיפול ברפואה משלימה.
לרשות הצוות המקצועי עומדים ציוד חדשני וטכנולוגיות מתקדמות, המאפשרים מתן טיפול מיטבי, המבוסס על מחקרים, ממצאים וחידושים מהארץ ומהעולם.
לצד צוות המערך האונקולוגי פתוחה בפני החולה האפשרות להיעזר ביועצים נוספים של בית החולים, בהתאם לתחום התמחות הספציפי, כמו מחלות זיהומיות, גסטרואנטרולוגיה ועוד, אשר מוזמנים לפי הצורך לפי שיקול דעתם של רופאי המחלקה.

בכל יום נערך במחלקה ביקור של רופא ובכל יום נערכת ישיבה משותפת בין הרופאים המטפלים (כולל רופא בכיר) לבין הצוות הסיעודי. המטופלים המאושפזים מוצגים, על פי הצורך, גם בישיבות הקבועות של המרכז האונקולוגי.
הטיפול הסיעודי במחלקה נעשה בשיטת ההפקדה, כאשר לאורך המשמרת יש לכל חולה אחות צמודה, והמגמה היא לשמור על רצף טיפולי גם בהיבט זה, כך שהיחס הוא אישי וההיכרות עמוקה מהרגיל.

זימון תורים - כימותרפיה אשפוז

חדש!

מעכשיו מזמנים תור בדרך היעילה והקצרה ביותר – דרך הצ'אט!
נציגת השירות הדיגיטלית של רמב"ם תנחה אתכם בתהליך זימון התור.

לצפייה בסיכומי ביקור ואשפוז ותוצאות בדיקות, ניתן להיכנס לאזור האישי ב- Rambam4U.

ניתן גם לפנות אלינו בדואר אלקטרוני או להשאיר פרטים בטופס ואנו נחזור אליכם בהקדם.

שימו לב, לאחר קביעת התור תישלח אליכם לטלפון הנייד הודעת SMS בצירוף ההזמנה.

 
מידע למאושפז
 
תהליך הקבלה לאשפוז הראשון
ההזמנה לאשפוז הראשון מתבצעת טלפונית והזימון נשלח בתיאום עם המטופל.מומלץ להגיע למחלקה בשעה הרשומה בהזמנה.
עם הקבלה למחלקה יש לגשת לקבלה משרדית בדלפק קבלת חולים ראשי (בכניסה הראשית לביה"ח-בניין סמי עופר) לפני העלייה למחלקה.
מומלץ מאד להגיע למחלקה מצויד בבדיקות מעבדה עדכניות, צילומים ומסמכים נוספים השייכים לטיפול, כולל רשימת התרופות הקבועות.
 
שיחה עם האחות
בהקדם האפשרי אחות תתפנה למטופל לשיחת היכרות הכוללת הסבר על המחלקה והיכרות         
פיזית עם המחלקה.
במשך השיחה האחות תבצע קבלה, הכוללת מדידת לחץ דם, דופק, חום, משקל, וגובה. בדיקות מעבדה תילקחנה לפי הצורך.
 
 
שיחה עם רופא ובדיקה
 
תתקיים ביום הקבלה, אך עשויה להתקיים מאוחר יותר במהלך היום, לעיתים בשעות אחה"צ והערב. מיד עם ההחלטה הסופית על התחלת הטיפול יינתן הסבר מדויק על הטיפול, אופן קבלתו ותופעות הלוואי.
 
תרופות
 
כאמור, מומלץ להגיע לכל אשפוז עם רשימת התרופות הקבועות, כולל מינון מדויק. במחלקה, כל התרופות ניתנות ע"י אחות בלבד. יש להימנע מנטילת תרופות באופן עצמאי. הדבר הכרחי על מנת לנהל רישום מדויק של התרופות הנלקחות ולמנוע מצב של מתן תרופות כפול או אי מתן תרופות. במקרים מסוימים תתאפשר נטילה עצמית של תרופות לאחר תיאום עם האחות.
 
שעות ביקור
 
ניתן לבקר במחלקה ברוב שעות היום. עם זאת, בזמן ביקור רופאים יתבקשו המבקרים לפנות את החדר. בהתאם למקובל בכלל ביה"ח, אין לשהות במחלקה לאחר השעה 21:00 , זאת על מנת לכבד את מנוחת החולים. מותר למבקר אחד בלבד לשהות ליד המטופל גם בלילה.  אנו מבקשים שאותו מלווה יתמקם בצורה המאפשרת לצוות המטפל גישה נוחה לכל המטופלים בחדר.
 
התנהלות במהלך האשפוז
 
בכל יום ייערך דיון על הטיפול בך בהשתתפות הרופא המטפל המתמחה, רופא בכיר במחלקה והאחות המטפלת. בהתאם לצורך, תשותפנה בדיון גם העובדת הסוציאלית והדיאטנית.
הרופא המטפל יערוך אצלך ביקור לפחות פעם אחת ביממה , וזאת, בד"כ, בשעות הבוקר או בשעות הצהריים המוקדמות. בשעות הערב יהיה –על פי הצורך- ביקור קצר של הרופא התורן.
ביקור של כל רופאי המחלקה כולל מנהל המחלקה  מתקיים פעם בשבוע בשעות הבוקר עד הצהרים.
העברת משמרת בבוקר מתקיימת החל מ-7.45. נבדקים בה רק חלק מהמטופלים והיא אינה מהווה תחליף לביקור רופא.
החולים משוכנים בחדרים על פי שיקולי הצוות המקצועי, תוך שאיפה להעניק לכל חולה את הפרטיות המירבית ואת תנאי האשפוז המיטביים. בחדרים יש חיבור אינטרנטי אלחוטי ושולחן עבודה. כל חולה מקבל שלוש ארוחות ביום שמותאמות לו באופן אישי על ידי דיאטנית המערך האונקולוגי, ובנוסף עומדים לרשותו שירותי פיזיותרפיה וייעוץ רגשי.
 
מקרר למטופלים
  • ממוקם בכניסה למחלקה, בחדר המשפחות.
  • אנא ציינו את שמכם ותאריך על גבי המוצרים שמאוחסנים במקרר, ואל תשכחו לפנותם ועם שחרורכם מהמחלקה. פעם בשבוע מנקים את המקררים , אם לא ימצא שם על האריזה, האריזה  תיזרק.
 
תהליך השחרור מהמחלקה
 
השחרור יתבצע לאחר ביקור רופאים וסיום טיפול.
לפני השחרור, האחות המטפלת תדריך אותך בנושאים הנוגעים למהלך האשפוז הנוכחי, התנהגות בבית, בדיקות לביצוע בבית , הזמנה לאשפוז הבא ועוד.
בעת השחרור האחות תמסור לך:
א. מכתב שחרור (מומלץ לצלמו ולמסור העתק לרופא המטפל),
ב. רשימת תאריכים בהם עליך לבצע בדיקות בקופ"ח,
ג. הזמנה לאשפוז הבא (במידה ומתוכנן),
ד. במקרים מסוימים, מכתבי הדרכה ייעודיים לנושאים ספציפיים , לך ו/או לרופא המשפחה.
ה. הכנת תרופות לבית לאחר השחרור:
ייתכן ותזדקק לאחר השחרור לתרופות שאינן נמצאות אצלך. במקרה כזה יכתוב הרופא המטפל במחלקת האשפוז מכתב לרופא המטפל בקופ"ח, ובו הוא יתבקש להכין עבורך את התרופות החסרות. במכתב תצוין כמות התרופות שיש להכין ויודגש  כי "הוראות מדויקות למתן תרופות אלה תינתנה במכתב השחרור". כדי להיערך בזמן, רצוי שמכתב זה יגיע לקופה מספר ימים לפני השחרור, והתרופות תהיינה בידך ביום השחרור.
 
 
פנייה דחופה למערך האונקולוגי לאחר השחרור
 

יש לפנות לחדר המיון של המרכז הרפואי  רמב"ם, בצירוף מכתב השחרור מהמחלקה. אין להגיע למחלקת האשפוז בלי תאום מראש והפניה של רופא אונקולוג.

 
ניתן לפנות טלפונית למחלקה בכל שעות היום והלילה.
אחות או רופא יעמדו לרשותכם בכל שאלה.
מספר טלפון: 04-7776505/4
פקס: 04-67776512
מזכירת המחלקה: 04-7776500
 
 

צרו איתנו קשר

שעות ביקור
24 שעות

פרטי התקשרות:

טיפול משלים ותומך - המרכז האונקולוגי

מרפאת תזונה
בעת מחלה, צרכיו התזונתיים של החולה משתנים. לעיתים המחלה עצמה גורמת לקשיים מסוימים באכילה או בספיגת המזון. בנוסף, במהלך הטיפולים האונקולוגיים עלולים המטופלים לחוות סימפטומים ותופעות לוואי המשפיעים אף הם על מצבו התזונתי של המטופל ביניהם ירידה במשקל, בחילות, הקאות, שלשולים, עצירות, חוסר תאבון ועוד.
מטופל במצב תזונתי תקין יוכל לעבור את הטיפולים בצורה רציפה וטובה יותר, לחוות פחות תופעות לוואי תזונתיות ולהפחית את הסיכון לסיבוכים נוספים הנובעים ממצב תזונתי ירוד או תת תזונה.
בנוסף לכך, אורח חיים בריא לאחר תקופת הטיפולים יכול לפחית את הסכנה לחזרת המחלה, כפי שהוכח במחקרים גדולים שבוצעו בעולם במחלימים מסרטן השד וסרטן המעי הגס.
 
במכון האונקולוגי, בנוסף לדיאטניות העובדות במחלקות האשפוז, פועלת מרפאת תזונה התומכת בחולים אמבולטוריים בכל שלבי הטיפול במחלה ובכל סוגי הטיפול. הטיפול כולל פגישות ייעוץ ומעקב וניתן ע"י דיאטניות קליניות המתמחות בתזונה לחולי סרטן.
 
המרפאה פועלת בימים ב', ג', ד' בשעות הבוקר. הפניות ניתן לקבל דרך הצוות המטפל או האחות האחראית על המרפאה. קביעת התורים מתבצעת על ידי אחות המרפאה.
אונקולוגיה אינטגרטיבית

למחלת הסרטן ולטיפולים הקשורים בההשפעה משמעותית עליך, על בני משפחתך וכל הסובבים אותך.  המסע המורכב כרוך לעיתים באתגרים גופניים, רגשיים ונפשיים לא פשוטים. אנחנו מאמינים שכל שלב במסע הזה דורש תמיכה, הבנה וחמלה. זאת הסיבה העיקרית שאנו רוצים לשתף אותך במידע על אונקולוגיה אינטגרטיבית, מושג שהולך ומתרחב בתחום הגישה והטיפול באונקולוגיה.

מה זה אונקולוגיה אינטגרטיבית?

אונקולוגיה אינטגרטיבית היא תחום שבא לשלב בצורה מושכלת את הרפואה המשלימה והאינטגרטיבית בתחום הטיפול בסרטן ובכל שלבי המחלה כולל תקופת ההחלמה ואחריה. כאשר בשנים האחרונות הולכות ומתרבות העדויות המדעיות שתומכות בשילוב זה עם הטיפול האונקולוגי. יעילות הטיפולים מתבטאת בהקלה, הן על תלונות גופניות, והן על תלונות רגשיות/ נפשיות.

היתרונות והתועלת שקיימת באונקולוגיה האינטגרטיבית

שילוב הטיפולים הקיימים במסגרת מרפאה זו מאפשר:

  • הקלה על תלונות שכיחות כמו כאבים, גלי חום, פגיעה עצבית (נוירופתיה), חולשה  וסימפטומים אחרים הקשורים במחלה
  • שיפור הבריאות הרגשית והקלה במצבי מתח וחרדה שכה שכיחים במסע זה
  • הקלה על תופעות הלוואי השונות של הטיפולים
  • שיפור יכולת העמידות וההתמודדות עם המחלה ותוצאותיה

אונקולוגיה אינטגרטיבית ברמב"ם

במסגרת המרפאה, נבחרו טיפולים מתחום הרפואה המשלימה והאינטגרטיבית שיש עליהם עדויות מחקריות לגבי יתרון השילוב שלהם במחלת הסרטן, עם הכוונה מתאימה לגבי שילוב האפשרויות הטיפוליות בצורה המיטבית, במסע האישי שכל אחד עובר.

השירות ניתן בצמוד ובשילוב עם הצוות האונקולוגי של המערך האונקולוגי ברמב"ם, אנשי צוות אחרים הקשורים בטיפול תומך בחולי הסרטן כמו עובדים סוציאליים, אחיות ואחים, פסיכולוגים, דיאטניות, פיזיותרפיה ואנשי מקצוע אחרים. במסגרת השירות אנחנו עובדים בצמוד ובקשר רציף עם הצוות הרפואי שמטפל בך, כאשר כל טיפול מתועד בתיק הרפואי והצוות האונקולוגי שמטפל בך יכול להתעדכן במהלך הטיפול האינטגרטיבי ותוצאותיו.

כל המטפלים נבחרו בקפידה בהתאם לניסיון והכשרה קודמים, תוך שמירה על רמה מקצועית גבוהה. צוות המטפלים מיומן ברפואה משלימה בתחומם עם התמקצעות בתחום האונקולוגי ועובדים בהתאם להנחיות בינלאומיות  עם מתן שירות באיכות וברמה גבוהה  ביותר.