לאיתור הנשאות יש השלכות רפואיות כמו גם השלכות רגשיות ונפשיות על הפרט והמשפחה. על פי מחקרים, ניכר כי התגובות הנפשיות לגילוי הנשאות אינן קיצוניות במיוחד, וכי תהליך ההתאוששות נמשך שבועות ספורים. התקופה שלאחר מתן תשובה חיובית לנשאות, עלולה להיות סוערת יותר מבחינה רגשית, לעיתים מאופיינת בעליות וירידות במצב הרוח, מחשבות טורדניות, עצב ודאגה. העובדה שרק חלק מהנשים במשפחה נמצאות נשאיות, מאפשרת רווחה מסוימת לאלו שאינן נשאיות אך עדין נותרת דאגה לאחרות. ניכר כי כבר בתחילת ההסתגלות, לצד הקושי והדאגה, רוב הנשים מתייחסות באופן חיובי למידע והן מצליחות להשתמש במידע לתועלתן. נשים ציינו בפנינו כי הבדיקה והידיעה מאפשרת להן שליטה טובה יותר על בריאותן, כי באמצעות זאת הן מפחיתות סיכון לחולי ומניעת מחלה, ושהן מממשות את תחושת האחריות האישית שלהן לגופן ולמשפחתן, כצעד אקטיבי שעשוי למנוע תחלואה או תמותה.
עם זאת, יש נשים אשר חשות רמה גבוהה של פגיעות, לעתים תחושת אשמה, בדידות, אי וודאות וחשש מהעתיד. הנשים נדרשות לעיתים קרובות להתמודד ולקבל החלטות בנושאים מגוונים שונים, דוגמת: שיתוף המידע, ומתלבטות את מי ובאיזה אופן, מה מידת האחריות כלפי ילדים, קרובי משפחה נוספים, מסירת מידע לגורמים פורמליים, החלטות רפואיות שונות. יש לתת את הדעת גם על השפעות הניתוחים על דימוי גוף, זוגיות, מיניות ואינטימיות, מידת הדחיפות המיידית לביצוע התערבויות ניתוחיות, פוריות ועוד. היכולת להתמודד באופן עצמאי או לערב גורמי מקצוע, משתנה מאישה לאישה והיא לעיתים נובעת מהימצאותם של מספר גורמי סיכון העלולים להגביר מצוקה נפשית בעקבות מידע על המצאות המוטציה הגנטית: מחלה אשר אובחנה אצל קרובי משפחה, גיל צעיר באבחנה, אובדנים, מצב סוציו-אקונומי נמוך, היעדר מערכות תמיכה, בעיות נפשיות, טראומות קודמות וקושי להתנהל באי וודאות.
העובדת הסוציאלית במרפאת הנשאיות משתייכת לצוות הרב מקצועי. בהתאם להערכה פסיכו-סוציאלית, מותאמת תכנית הטיפול הרלוונטית ומותאמת שיטת ההתערבות: סיוע בהתמודדות עם המידע אודות הנשאות והשלכותיה, תמיכה וסיוע בקבלת החלטות, טיפול רגשי קצר מועד, פגישה משותפת עם בן זוג/ ילד/ הורה, הדרכה וייעוץ לגבי השיח עם ילדים ו/או בני משפחה/ קרובים נוספים, תיווך וסיוע ביחסי צוות- מטופלת, יצירת קשר עם נשאית אחרת, הכנת האישה לקראת ניתוח, הכוונה למיצוי זכויות, הפנייה לשירותים בקהילה ושמירה על רצף טיפול, כגון: מחלקות לשירותים חברתיים, קופת חולים, עמותת "ברכה" ועוד.
נכתב ע"י קרן קרוב.