קבוצת השומנים במזון מחולקת לשלוש קבוצות עיקריות: שומן בלתי רווי, שומן רווי ושומן טראנס.
השומן הינו חיובי לתפקוד הגוף ומהווה מקור מרכזי לאנרגיה. בנוסף, השומן מסייע לגוף בספיגת וויטמינים מסיסי שומן בהם נכללים: וויטמין A, D, E ו-K.
שומן בלתי רווי
זהו השומן הבריא והוא בעל תכונות אנטי דלקתיות שנמצאות בתזונה וחשובות בהתמודדות ומניעת מחלת הסרטן.
מקורות: אבוקדו, שמן זית, אגוזים, גרעינים, זרעים, דגי ים עמוק כמו סלמון, מקרל, הרינג וטונה- ודגי בריכה כמו בורי ופורל, דגים העשירים בחומצת שומן אומגה 3.
מחקרים חוזרים ומציעים תרומה פוטנציאלית להגנה של אומגה 3 בתפריט הודות לתכונות נוגדות הדלקת. תכונות אלה מסייעות בהפחתת הסיכון לסרטן וכן מטיבה עם מערכת הלב וכלי הדם והמוח.
מקורות לאומגה 3: דגי ים עמוק ודגי בריכה מסוימים, זרעי פשתן, אגוזי מלך.
שלבו בתפריט כמויות מתונות של שקדים (חופן הפוך), זרעי פשתן (טחונים סמוך לזמן האכילה), שומשום מלא, אבוקדו, זיתים, אגוזים מסוגים שונים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת (לא מומלחים ולא קלויים).
שומן רווי
שומן רווי נמצא בעיקר במזונות מן החי, אך נמצא גם בשמנים מסוימים מן הצומח.
מקורות: חמאה, שמן קוקוס, שמן דקל, בשר, נקניקים.
המעיטו בצריכת מזונות המכילים שומן זה עד כמה שניתן.
שומן טראנס
שומן טראנס נמצא בעיקר במזונות מעובדים- עוגות ועוגיות מעובדות, מאפים.
צריכת שומן טראנס נקשרה עם סיכון מוגבר יותר למחלות סרטן, מחלות לב וכלי דם. על כן, יש להימנע מאכילת מזונות המכילים שומן זה.