על רקע המחסור ברופאים ותחרות גדולה בין בתי החולים בארץ, יותר ויותר סטודנטים לרפואה בוחרים את רמב"ם כמקום המועדף עליהם לביצוע הסטאז'. כך עושה דור הרופאים הבא את צעדיו הראשונים...
בתמונה: שולחן עגול במסגרת יום העיון לסטודנטים לרפואה
צילום: יח"צ
בשנים האחרונות מתפרסים נתונים המצביעים על מגמה של ירידה במספר הרופאים בישראל. אחת הסיבות לתופעה המדאיגה היא העובדה שרבים מהרופאים הוותיקים יוצאים בשנים אלו לפנסיה, אך יחד עם זאת, אין מספיק רופאים צעירים שיחליפו את מקומם. המצב הקשה גורם לתחרות גדולה בין מרכזים רפואיים על ההעדפות של מסיימי בתי הספר לרפואה, כאשר מידי שנה מסיימים כ-400 בוגרי לימודי רפואה בישראל את לימודיהם ופונים לבחור מקום לביצוע הסטאז'.
מזה ארבע שנים, מקיימת הקריה הרפואית רמב"ם יום עיון פתוח לסטודנטים לרפואה, שנה שישית, במטרה להציג בפניהם את יתרונות בית החולים הגדול בצפון כמקום המועדף עליהם לביצוע הסטאז'. האירוע, שזכה לשם "סטאז'יולוגיה" כולל הרצאות מפי גורמים בכירים בבית החולים ומפגש עם נציגי המחלקות השונות בשיטת "השולחן העגול".
ביום שישי האחרון התקיים יום העיון לשנה הנוכחית, וזכה להצלחה גדולה עם 120 סטודנטים שהגיעו לרמב"ם כדי להכיר את בית החולים מקרוב. הסטודנטים, שהגיעו מכול הפקולטות לרפואה בארץ , האזינו להרצאות פתיחה על סטאז' והתמחות בבית החולים, ותוכניות הפיתוח שלו מפי מפרופ' רפי ביאר, מנהל בית החולים, פרופ' קרל סקורצקי, ראש מנהל מחקר ופיתוח, פרופ' ריבה בריק, יו"ר ועדת החינוך בביה"ח, ד"ר איל בראון, יו"ר ועדת הסטאז' וד"ר חגי בר יוסף, נציג המתמחים.
בהמשך קיימו הסטודנטים מפגשים סביב "שולחן עגול" עם מנהלי המחלקות והחטיבות השונות ברמב"ם, ושוחחו עימם לגבי אפשרויות ההתמחות והמחקר בבית החולים. את המפגש חתמו סיורים שהתקיימו בבית החולים החדש לילדים על שם רות רפפורט, בחדר המיון המחודש ובמחלקות הפנימיות המחודשות.
לדבריו של ד"ר בראון, בשנים האחרונות הפך רמב"ם לבחירה מבוקשת על ידי הסטודנטים: "הסטודנטים מגיעים ליום עיון ברמב"ם לקראת בחירת העדיפויות של הסטודנטים להגרלת מקומות הסטאז', שתתקיים בקרוב", מסביר ד"ר בראון, "בשנים האחרונות גבר מאוד הביקוש לסטאז' והתמחות בבית החולים, ולצד איכילוב ורבין רמב"ם הוא מהמבוקשים ביותר. אנו בהחלט שמחים למשוך לכאן את הדור הבא של הרפואה, ולהפוך אותם לחלק מהיכולת והמצוינות שהפכו לשם נרדף לרמב"ם".