חדשות רמב"ם

עידוד לבידוד: מכשירי כושר הוכנסו לחדרי הבידוד עבור ילדים שעברו השתלת מח עצם

תאריך פרסום: 17/04/2022 09:00

ישנם לא מעט ילדים שחולים במחלות המטולוגיות ואונקולוגיות שונות. כחלק מההליך הרפואי

עידוד לבידוד: מכשירי כושר הוכנסו לחדרי הבידוד עבור ילדים שעברו השתלת מח עצםעידוד לבידוד: מכשירי כושר הוכנסו לחדרי הבידוד עבור ילדים שעברו השתלת מח עצם

הם נדרשים לעבור טיפול להשתלת מח עצם, דבר המחייב אותם ואת בני משפחתם להיכנס לבידוד במחלקה. מדובר בפרק זמן שנע לעיתים בין שלושה עד ארבעה שבועות. בפרק הזמן הזה, המטופלים הצעירים מטבעם יזדקקו לתעסוקה בתקופת הבידוד, למרות הימים שבהם הם עשויים לחוש שלא בטוב, לא יהיו פעילים ולא יהיו עסוקים בשגרה המאפיינת את בני ובנות גילם. בזכות שני תורמים שביקשו להישאר בעילום שם, בוצע מיפוי צרכים יחד עם צוות המחלקה להשתלות מח עצם, וכך לאחרונה מצאו את עצמם הצוותים הרפואיים מקבלים שישה מכשירי כושר שנכנסו היישר לחדרי הבידוד ביחידה להשתלות מח עצם בבית החולים 'רות' לילדים. מדובר סטפרים, כסאות אימון רב-תכליתיים ואופני כושר, הכל במטרה לאפשר לילדים השוהים בידוד ושכן חשים בטוב, לקיים פעילות גופנים על מנת לסייע להם להעביר את הימים בחדר המבודד במהלך ההשתלה.

"לפעילות גופנית מותאמת אישית לילדים השוהים בבידוד יש חשיבות גדולה" מציינת דליה נתן, פיזיותרפיסטית, אחראית תחום ילדים ביחידה להשתלות מח עצם, "ולכן חשוב שנמשיך לעודד פעילות גופנית בקרב כל ילד שרק יבחר לעשות זאת. למעשה אנחנו רואים הרבה פעמים הפחתה בחולשה הכללית ובתחושת העייפות, חלקם חווים פחות בחילות, ישנו שיפור במצב הרוח, הם מתמודדים טוב יותר עם מתחים וכאבים והתפקוד היומיומי שלהם משתפר וחיוני יותר".

דר' רונן בר יוסף, מנהל מחלקת ריאות ילדים ברמב"ם מוסיף: "היכולת שלנו להכניס מכשירי כושר או כל עזר שיאפשר לילדים להיות יותר פעילים, מקרב אותנו לחזון שלנו להפוך את הילדים להיות בהתנהגותם, כמה שיותר נורמטיביים, ומקנה להם הרגלים בריאים לחיים הן במחלקה אבל בעיקר גם מחוצה לה. אנחנו עדים ללא מעט מחקרים בארץ ובעולם שציוד שכזה מניב תוצאות חיוביות ומשפר את ההחלמה של אותם מטופלים צעירים, לכן אנחנו בפנים".

דר' רוני גפן, מרכז תחום מחקר מח עצם בילדים בבית החולים, מרחיב על היתרונות: "באמצעות הכנסת ציוד כושר ופיזיותרפיה מתקדם וחדשני לחדרי הבידוד, אנחנו למעשה משפרים את המצב התפקודי של כל ילד וילדה, וכך למעשה אנו שומרים על רמת תפקוד גבוהה, על מצב השרירים שלהם, כאשר הפעילות מותאמת אישית לכל ילד על פי קבוצת הגיל, מצבו הבריאותי ומצב התפתחותו, והכל בתיאום רופא ספורט, הצוות הרפואי והפיזיותרפיסטית במחלקה".

רותי אופיר, אחות אחראית המערך ההמטו-אונקולוגי לילדים ברמב"ם: "ילדים השוהים בחדרים להשתלות מח עצם, לעיתים לא יוצאים מהחדר במשך מספר שבועות. לעיתים מצבם הגופני לא מאפשר להם לצאת ממיטת האשפוז. בזכות התרומה שקיבלנו עכשיו, הפעילות הגופנית יכולה לספק לילדים עניין, להגביר בקרבם את המוטיבציה הפנימית, לסייע להם להסיח את דעתם מהמחלה ולהתמודד עם המציאות לקראת חזרתם לשגרת חיים ברגע שהם יצאו מהבידוד".

ריכזנו מספר מומחים על מנת להרחיב על חשיבות הפעילות הגופנית עבור הילדים השוהים בבידוד ביחידה להשתלות מח-עצם. כל הפרטים בכתבה שלפניכם>>