חדשות רמב"ם

עובדי רמב"ם מצטרפים למאבק באלימות במשפחה

תאריך פרסום: 30/11/2015

בשבוע שעבר צוין בעולם יום המאבק הבינלאומי באלימות. ברמב"ם הוצב דוכן מכירת העוגות המסורתי, מעשי ידיהם של עובדי המרכז הרפואי, במטרה לגייס כספים למען מקלטים חיפאים המטפלים בקורבנות האלימות ​

בתמונה: צוות השירות הסוציאלי בבית החולים בעמדת המכירה.
צילום: פיוטר פליטר.בתמונה: צוות השירות הסוציאלי בבית החולים בעמדת המכירה. צילום: פיוטר פליטר.

ביום ה' האחרון, התקיימה ברמב"ם פעילות מסורתית, שמטרתה העלאת מודעות לנושא האלימות במשפחה. את הפעילות, כמידי שנה, יזם וקיים מערך השירות הסוציאלי בבית החולים, בראשותה של רוני גאגין, אשר מרכז את הטיפול בנפגעי האלימות.

במסגרת הפעילות למען מיגור תופעת האלימות במשפחה, המתקיימת זו הפעם החמישית, הוקם דוכן הסברה בלובי המרכז הרפואי, ועו"סיות השירות הסוציאלי חילקו חומרי הסברה והשיבו על שאלות העוברים והשבים. מלבד פעילות ההסברה, נערכה מכירת עוגות, אשר נאפו ונתרמו על ידי עובדי רמב"ם, ורווחי המכירה הועברו לרווחת נשים וילדים, השוהים במקלטים לנשים נפגעות אלימות בחיפה. על ארגון הפעילות אחראיות עו"ס אורלי פולינגר ועו"ס ריקי והבה.

"בשנת 2015 נרצחו 22 נשים, על ידי בני זוגן", מציינת עו"ס עדי אלט-פכטר, הממונה על שוויון מגדרי ומניעת הטרדה מינית ברמב"ם, "אנו שומעים לעיתים קרובות על אלימות המופנית כלפי נשים מכל המגזרים ומכל קבוצות הגיל. ערפל השתיקה סביב אלימות במשפחה ואלימות נגד נשים, מובילה למעגלים נוספים של חשיפה לאלימות והופכת אנשים נוספים המעורבים בה, בניהם בני נוער וילדים, לקורבנות התופעה ולעיתים קרובות לאלימים בבגרותם. התופעה מחייבת את העלאת המודעות לנושא הכאוב ומיגור האלימות. אנחנו כחברה וכבית חולים מחויבים לפעול כנגד הבעיה ולסייע לנשים לממש את זכותן על גופן ועל שלמות נפשן".

"לצערנו הרב, תופעת האלימות היא תופעה מכוערת הקיימת בכל קבוצות החברה הישראלית", אומרת עו"ס אורלי פולינגר, מרכזת תחום אלימות נשים – קשישים בשירות הסוציאלי ברמב"ם, "במהלך עבודתנו אנו פוגשים לעיתים קרובות את קורבנות התופעה בבתי החולים, וכאנשי מקצוע אנו מחויבים לפעול כדי להעלות את המודעות לנושא ולמגר את הבעיה מן החברה שבה אנו חיים. כשציבור העובדים והמטופלים ברמב"ם נרתמים למשימה החשובה, אנו יודעים שאנחנו לא לבד במאבק הזה, ויחד נצליח להתמודד עם הבעיה".

מחקרים מצביעים על כך שאלימות במשפחה היא תופעה נפוצה והיא חוצה מעמדות, מגזרים ועדות. בעשור האחרון נרצחו 196 נשים כתוצאה מאלימות בתוך המשפחה ובשנים האחרונות נרצחו יותר מ- 35 ילדים על ידי הוריהם. מנתוני משרד הרווחה עולה כי במחצית הראשונה של שנת 2012, כ-18,000 פניות התקבלו במרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית. בשנת 2011 הגיעו 4,671 נשים ונערות לקבלת טיפול במסגרות בריאות, בעקבות אלימות במשפחה או תקיפה מינית.