לאחרונה הוחלט במערכת הבריאות להפסיק להשתמש במושג "סיעוד" כאשר מדובר באחיות ובאחים בבתי החולים, ומושג חדש בא לעולם - "אֲחָיוּת". לכולם לקח קצת זמן להתרגל להגות את המילה החדשה, והנה ברמב"ם הוא כבר משולב בהישג מרשים: יום מחקר בחדשנות בתחום האֲחָיוּת, אירוע שנערך במסגרת שבוע האחות הבינלאומי.
מדובר בכנס מרשים בהשתתפות מאות אחיות ואחים מבית החולים, הנהלת בית החולים וראש החוג לאֲחָיוּת באוניברסיטת חיפה - שעסק בהשתלבות אחים ואחיות במחקר במקצוע הבריאות החיוני. השנה הושם דגש על החיבור בין מיטת המטופל למחקר האקדמי וכל זאת בצל אירועי המלחמה המתמשכים והצורך בצמצום השחיקה בקרב העוסקים בתחום.
יום המחקר נפתח בדברי ברכה והוקרה לצוותים על פעילותם לאורך כל 223 ימי המלחמה, ולאחר מכן עלו אחיות ואחים במערך להציג את המחקרים אשר שיקפו צרכים שעלו ממיטת המטופלים והפעילות של האחיות בשטח. למשל - מומחה קליני הציג את ממצאיו לגבי האופן בו הוא שותף להליך קביעת הטיפול בחולים הסובלים מבעית אין-אונות, מחקר על התאוששות משחיקה מובנית בין משמרות ועוד. במושב השני הוצגו מחקרים שעלו מהפן המחקרי-אקדמי וכיצד ניתן להשליך אותם בפועל על תפקוד האחות – למשל כיצד פעילות גופנית מהווה גורם מגשר וחיוני לתפקוד האחות במהלך המשמרות השונות, או הגורמים המשפיעים על תחושת אי- הוודאות בקרב בני משפחה של מטופלים שעברו השתלות מח-עצם, הקשר בין חווית הלידה לבין חומרת סימפטומים דיכאוניים לאחר לידה בקרב יולדות בלידה ראשונה ספונטנית, ועוד.
גילה היימס, מנהלת מערך האֲחָיוּת ברמב"ם סיכמה את הדברים: "היכולת שלנו להיות שותפים לעשייה מחקרית זה דבר יוצא דופן, זה מעוף מחשבתי שהוא תוצר של אחיות אקדמאיות, הליך שכל כולו מכוון למען המטופלים שלנו ושמירה על מצוינות הטיפול. עשייה רבה למען המטופלים שלנו וכמות המחקר הרבה המתבצעת כבר היום, זה הדבר שמקדם את בית החולים ומהווה את הצעד המתבקש למען עתיד התחום"