"מדובר בבחור צעיר, בשנות ה-20 לחייו, אשר הגיע לרמב"ם לטיפול בפגיעה קשה בברכו, ממנה סבל לאחר תאונת אופנוע", משחזר ד"ר ברק סגל, רופא בכיר במערך האורתופדי ברמב"ם אשר לקח חלק בניתוח הדרמתי, "בבירור שנעשה לו טרום הניתוח במחלקת הדימות שלנו, הסתבר כי הוא סובל מפציעה שהיקף מורכבותה הוא מאוד נדיר. הברך נפצעה בשישה מוקדים שונים, כאשר כל אחד מהם מצריך ניתוח גדול ומורכב בפני עצמו. בשל הניסיון והידע שנצבר בקרב הצוות שלנו ברמב"ם החלטנו לגשת לאתגר ולטפל בפציעות בניתוח אחד".
קרעים גדולים בשני המינסקוסים שבברך (הרצועות הסחוסיות), כאשר אחד מהם, המניסקוס המדיאלי, היה מנותק לחלוטין ממקומו וחייב את הצוות לבצע השתלה מחדש של המניסקוס, קרע רחב במינסקוס השני, באופן שהחיבור היחיד שנותר על כנו היה השורש, וכן קרעים ברצועות הברך (צולבת קדמית, צולבת אחורית ורצועה צדדית) הם רק חלק מרשימת הבעיות מהם סבל המטופל עקב הפציעה הקשה. צוות כירורגי בהובלתו של ד"ר בצלאל פסקין, מנהל יחידת ברך וארתרוסקופיה ברמב"ם, עליו נמנו ד"ר סגל, ד"ר איתמר בוצר, ד"ר מאזן פלאח וד"ר שאדי סעדיה – כולם אורתופדים בכירים, ניגש למלאכה המורכבת כשייחד איתם בחדר הניתוח שוהים מתמחים, צוות חדר ניתוח, צוות סיעודי, צוות הרדמה ועוד.
בזה אחר זה, ניתחו הצוותים את המטופל, כשכל צוות מטפל בתורו בפן אחר של הפציעות השונות. הרופאים ביצעו את הניתוח, תוך שהם נעזרים בשתלים אשר נלקחו מתורם זר ומן המטופל עצמו. בתום שלוש שעות, הסתיים הניתוח, כאשר כלל הפציעות טופלו בהצלחה. זמן קצר לאחר הניתוח שוחרר הצעיר מבית החולים, כשהוא מצליח להזיז את רגלו הפגועה ללא צליעה.
"אני לא נתקלתי בפציעה כל כך מורכבת בעבר", מסביר ד"ר סגל, "מבחינה ניתוחית יש כאן נסיבות לא רגילות, אשר הצלחנו לטפל בהן בצורה הטובה ביותר עבור המטופל. במקום להעביר אותו מספר ניתוחים חוזרים, עם מורכבות ההתאוששות וההחלמה, ההליך הסתיים בפעם אחת וכעת הוא יסתייע בפיזיותרפיה ומעקבים כדי לחזור לפעילות מלאה. הצלחת הניתוח היא הודות לשיתוף הפעולה הרחב בין כל הגורמים שהיו חלק מן המבצע הזה. אם הוא היה מטופל על ידי צוות פחות מיומן, בהחלט יכול היה להיות שהפגיעה הזו הייתה מסתיימת בנכות".