חדשות רמב"ם

סוגרת מעגל: בגיל 50 אילונה הפכה לאחות במחלקה שבה אמה עבדה עשרות שנים

הקריה הרפואית רמב"ם
פורסם:

מאז שהיא זוכרת את עצמה, אילונה טולצ'ינסקי, בת 51 מחיפה, חלמה להיות אחות. מדים לבנים, עבודה עם חולים, וכל מה שמגיע עם מקצוע הסיעוד, היו חלק בלתי נפרד מהתכנית שלה לעתיד, אבל רק לאחרונה, היא הצליחה להגשים את החלום הישן הזה.

בתמונה:  אילונה טולצ'ינסקי, אחות במחלקת נוירולוגיה ברמב"ם/ על יד פלקט המוקדש לפעילות של אמה, פרימה טריגוב, ברמב"ם.  צילום: הקריה הרפואית רמב"םבתמונה: אילונה טולצ'ינסקי, אחות במחלקת נוירולוגיה ברמב"ם/ על יד פלקט המוקדש לפעילות של אמה, פרימה טריגוב, ברמב"ם. צילום: הקריה הרפואית רמב"ם


"גדלתי ברמב"ם", היא מספרת, "אמא שלי, פרימה טריגוב, הייתה טכנאית  E.E.G ותיקה, בכירה ומוערכת שעבדה הרבה שנים במחלקת נוירולוגיה בביה"ח, ואני זוכרת בתור ילדה איך הייתי מסתובבת במחלקה, אוכלת בחדר אוכל, משחקת בחצר, מציירת על גבי דפי בדיקות E.E.G וכו. רמב"ם היה ממש הבית השני שלי, וכבר אז הייתי מוקסמת מהאחיות ורציתי לגדול ולהיות כמותן".

בכמה תחנות בחייה, טולצ'ינסקי כמעט ועשתה את הצעד לקראת המימוש המקצועי, אך בכל פעם משהו אחר הפריע בדרך – הצבא, החתונה, הרחבת המשפחה שהגיעה אחר כך, והחלום הלך והתרחק. "אף פעם לא הפסקתי לחשוב על זה, אבל תמיד היה איזה קושי שהפריד ביני לבין ההחלטה ללכת ללימודי סיעוד", היא משחזרת, "עשיתי דברים אחרים בינתיים, אבל לא הרגשתי שלמה עם שום החלטה".

לפני כחמש שנים, בזמן שאמה טופלה בבית החולים, אירע רגע מכונן ששינה את הכל: "אני זוכרת שאחות נכנסה לחדר לטפל באמא שלי, וזה קרה כמו מכת ברק. ההחלטה נפלה ממש באותו הרגע. עם קריירה ולימודים אקדמאים שעבדתי מאוד קשה להשיג אותם, ועם אתגר כלכלי לא פשוט בחיים שאחרי גירושים מבעלי, החלטתי ללכת עם החלום שלי עד הסוף".

בתוך ימים ספורים טולצ'ינסקי נרשמה ללימודי הסיעוד ב"הלל יפה" ולפני שנה סיימה אותם בהצלחה. הכתובת הבאה, אחרי קבלת התעודה, הייתה מחלקת נוירולוגיה ברמב"ם, שם התחיל כל סיפור האהבה שלה למקצוע: "כל כך שמחתי כשהתקבלתי לעבודה במחלקה. אין מילים לתאר איזה אושר אני חווה בכל בוקר כשאני מגיע לעבודה. זה לקח יותר מ-30 שנה, אבל בסוף אני פה. אחות סיעודית. שלמה עם עצמי וממומשת. הבת שלי התחילה ללמוד סיעוד קצת אחרי, ואת מרבית תקופת הלימודים עשינו יחד. בעוד ארבעה חודשים היא מסיימת את לימודיה, ומצטרפת גם היא אל התחום המדהים הזה". 


 

 



בתמונות : הציורים שאילונה טולצ'ינסקי ציירה כילדה על גבי דפי בדיקות E.E.G בזמן שבילתה ברמב"ם. צילומים: הקריה הרפואית רמב"ם.

האחיות של העתיד: מחקר, פיתוח וכוח מניע

שבוע האח/ות מצוין בימים אלו, כאשר ביום חמישי הקרוב, ה-11.5, יציינו ברחבי העולם את יום האח/ות הבינלאומי שחל ביום הולדתה של פלורנס נייטינגייל - מייסדת מקצוע הסיעוד המודרני. שנת האחות 2023  עומדת בסימן "מגוונים גבוה" – מקצוע הסיעוד, ומתמקדת בגיוון האנושי והמקצועי שקיים בתחום, עם דגש מיוחד על קידום נושא החדשנות, המחקר והפיתוח בסיעוד.
 
הסיעוד ברמב"ם הינו הסקטור הגדול ביותר בבית החולים, כאשר כיום ישנם 1,655 אחיות/ים ו- 254 סייעות , מתוכם 74% בוגרי קורסים על בסיסיים  ו- 93% בעלי תואר אקדמי.

"הסיעוד הוא עמוד השדרה של מערכת הבריאות", אומרת גילה היימס, מנהלת הסיעוד ברמב"ם, "מאז ימי פלורנס נייטינגייל ועד ימינו, עבר המקצוע תהפוכות רבות והפך לחלק בלתי נפרד וחשוב מהטיפול הרפואי עם משמעויות שאין דומה להן בתפקידים אחרים. אנחנו עם היד על הדופק, ממשיכים להתפתח, לקדם את התחום ואת הצוות שבחר בו כשליחות, למען כל מטופל ומטופלת שנפגוש".

"בשמי, בשם הנהלת בית החולים ובשם כל בית רמב"ם אני מבקש להביע  את הוקרתינו והערכתינו הגדולה לעבודתכם המסורה והמקצועית במהלך כל השנה למען המטופלים", כתב פרופ' מיקי הלברטל, מנכ"ל רמב"ם, לצוותי הסיעוד הפועלים במרכז הרפואי, באיגרת מיוחדת שיצאה לכבוד שבוע האח.ות, "הסיעוד ברמב"ם מפגין מצוינות והצטיינות הן ברמה הארצית והן ברמה הבינלאומית. אתם כוח משמעותי במערכת הבריאות של מדינת ישראל בכלל ושל רמב"ם בפרט ואני גאה לעבוד עמכם בשיתוף פעולה לאורך כל השנה".