יונה יהב: "חיפה תהפוך לבירת הרפואה של ישראל. הגיע הזמן לפצות על העיוות וההזנחה רבת השנים של הצפון בכל הקשור לפיתוח בתחום."
פרופ' רפי ביאר: "התמותה ממחלות הלב צנחה בחדות בעשור האחרון, אפילו יותר מבארה"ב."
הקריה הרפואית רמב"ם מקיימת, זו השנה השביעית, את אירועי "פסגת רמב"ם", הכנס הבינלאומי השנתי של בית החולים. "פסגת רמב"ם", המתקיימת מאז 2010, שמה דגש על התחומים בהם משתלבים רפואה, טכנולוגיה והומניזם. הוועידות הקודמות עסקו בנושאים של טכנולוגיות הרפואיות, רפואת הילדים, רפואת הטראומה, רפואת המחר ותהליך המעבר מחזון למציאות, כאשר השנה תקדיש הוועידה את נושאה רפואת הלב ורפואה דיגיטלית. בוועידה נטלו חלק ידידי רמב"ם בארץ ובעולם ומומחים מובילים בתחומי הרפואה, התעשייה והכלכלה, בארץ ובעולם.
הוועידה המדעית, שמתקיימת היום (יום ג', ה-31.5) באולם ספנסר שבבניין האשפוז הראשי של רמב"ם, נפתחה הבוקר עם נוכחות של אנשי רפואה בכירים, חוקרים ומובילים חברתיים. באירוע הפתיחה נכחו ראש העיר יונה יהב, מנכל החברה הכלכלית אור שחף, נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא, דיקן הפקולטה לרפואה בטכניון - פרופ' אליעזר שלו, פרופ' מיכאל גליקסון - נשיא החברה הישראלית ללב, פרופ' אמיר לנדסברג - דיקן הפקולטה להנדסה ביו-רפואית, בכירי הפרופסורים ברמב"ם מהמחלקות השונות ומרצים בכירים מחו"ל. פרופ' ליאור גפשטיין, מנהל מערך הלב ברמב"ם וחוקר הטכניון, הנחה את האירוע.
אירועי "פסגת הרמב"ם" ה-7 עוסקים, בין היתר, בחזון עיר בריאה בחיפה, יוזמה לה שותפה עיריית חיפה. נושא החדשנות והחידוש קיבל אף הוא דגש במהלך אירועי הפסגה בדיוני הוועדה המדעית, אשר עסקו גם בתחום הרפואה הדיגיטלית, ובאופן שבו חיפה יכולה להשתלב ואף לבלוט כמובילה בתחום. עם רק לפני כשבועיים נחנכה בחיפה החממה הטכנולוגית בתחום הרפואה הדיגיטלית MindUP, מייסודן של קרן פיטנגו, יבמ, מדטרוניק, רמב"ם וקרן אימפקט פירסט. לצד טיפוח יזמות בקרב רופאי-חוקרי רמב"ם ותכנון מגדל התגליות בקמפוס רמב"ם, מתעד בית החולים הגדול בצפון להפוך לגורם משמעותי בתחום.
בפתח דבריו דיבר ראש העיר יהב על תכניתו להפוך את חיפה לבירה הרפואית של ישראל ע״י השקעה בקידום מרכזי מחקר ופיתוח, הקשורים בבריאות ורפואה. לדבריו של יהב: "הגיע הזמן לפצות על העיוות וההזנחה רבת השנים של הצפון בכל הקשור לפיתוח בתחום". פרופ' גליקסון העלה על נס את ההשקעה היוצאת דופן של רמב״ם לעומת בתי חולים אחרים בקידום חוקרים צעירים.
פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם ציין כי רמב״ם הוא מבתי החולים המובילים בעולם בשימוש ברפואה דיגיטלית ובשיתוף פעולה עם תעשיות רפואיות בינ״ל כמו ,GE ביו-סנס, אינסייטק, גיוון אימג׳, ועוד. ״לאחרונה הקמנו יחד עם שותפים בולטים בתחומם את החממה הטכנולוגית שתוביל פיתוח רפואי בישראל ובעולם״, הזכיר פרופ' ביאר, וסיים באמירה על כך שההשקעה העצומה ברפואת הלב נותנת תוצאות בישראל, אף יותר מבארה״ב: "בעשור האחרון חלה ירידה בתמותה ממחלות לב", אמר, "ממחלה שהתמותה ממנה הייתה גבוהה בהרבה ממחלת הסרטן, התמותה ממחלות לב צנחה בחדות".
בהמשך היום יתקיימו כאמור פאנלים נוספים במסגרת הועידה המדעית שתארח אישים בעלי שם מהארץ והעולם. בין המרצים: פרופ' יובל נוח הררי, יליד העיר חיפה ובעל דוקטורט מאוניברסיטת אוקספורד, אשר חיבר את רב המכר הבינלאומי "קיצור תולדות האנושות", פרופ' אריק טופול, קרדיולוג וגנטיקאי אמריקאי בעל שם עולמי, הידוע בעיקר בזכות עיסוקו בנושא הרפואה הדיגיטלית, ופרופ' וויליאם ברודי, לשעבר נשיא אונ' ג'ונס הופקינס וחוקר מוביל בתחומו.
אירועי "פסגת הרמב"ם" 2016, יחתמו באירוע הגאלה המסורתי שיתקיים היום בערב, במהלכו יוענק "עיטור הרמב"ם" – הבעת ההערכה של הקריה הרפואית לאישים שתרמו לקידום החברה והרפואה בישראל. מקבלי העיטור לשנה זו הם הפרופסורים אריק טופול ו-וויליאם ברודי, וכן מר סנדי פרנקל, נציג קרן המסלי, התורמת רבות לישראל ותרמה לבניית בית החולים התת-קרקעי הממוגן ברמב"ם.