חדשות רמב"ם

בן ה-10 נפצע בתאונה. טיפול מאתגר ברמב"ם, הציל אותו מנכות

תאריך פרסום: 06/03/2017

במשך עשור ליווה צוות רפואי ברמב"ם את ע', שבילדותו נקלע לתאונת דרכים שפגעה ברגלו באורך קשה. אחרי תהליך ארוך שכלל מספר ניתוחים, הילד שהפך לנער חי חיים רגילים עם רגל מתפקדת. ברמב"ם מסבירים: לעיתים פצועי תאונות דרכים שורדים את האירוע, אך נותרים עם נכות שמשנה את חייהם

​בתמונה: צילום של רגלו של ע', אחרי הטיפול הראשוני. 
הרגל השמאלית עדיין קצרה יותר מהימנית. ​​בתמונה: צילום של רגלו של ע', אחרי הטיפול הראשוני. הרגל השמאלית עדיין קצרה יותר מהימנית. ​

כשע' היה בן עשר הוא נקלע לתאונת דרכים קשה. בין פציעותיו הרבות, נפגעה גם רגלו השמאלית, כשהוא הובא לחדר הטראומה ברמב"ם עם שבר פתוח כאשר חלקים מעצם השוק והרקמות חסרים. על מנת להעניק לו טיפול ראשוני ובכדי למנוע זיהומים, קיצרו הרופאים את רגלו הפצועה וסגרו את החור שנפער ברגלו באמצעות חיבור הרקמות. הפעולה הזו אמנם מנעה את סיבוך מצבו, אך הפכה את רגלו הפצועה לקצרה ב-5 ס"מ יותר מהאחרת.

שבועות ספורים לאחר מכן, משמצבו הרפואי אפשר זאת, ניגשו רופאי רמב"ם למלאכת התיקון. בשלב ראשון הם קצרו חלק מעצם הירך של הרגל השמאלית, הפצועה. את החלק שלקחו העבירו הרופאים אל המקום שבו נוצר חוסר בעצם השוק, כתוצאה מהתאונה שע' נקלע אליה קודם לכן. בעזרת ברגים יצרו הרופאים רצף בעצם השוק, ולאחר מכן נשמר הקיבוע בעזרת סד ברזל. במשך 50 ימים האריך הצוות הרפואי את העצם, לאט לאט, מילימטר ליום, עד שהגיעו לתוצאה רצויה.

בהמשך עבר ע' עוד מספר ניתוחים לתיקון עיוותים שנוצרו ברגל, אך מקץ עשר שנים של טיפולים ומעקב קפדני, הילד שהיה צפוי לעבור חיים עם נכות לא פשוטה, הצליח להחלים וכיום הוא חי חיים רגילים עם רגל מתפקדת. לפני ימים אחדים הוא הגיע אל יחידת אורתופדית ילדים בביה"ח "רות" שברמב"ם, שם פגש לביקורת שגרתית את רופאו המטפל בעשור האחרון, ומי שליווה אותו לאורך כל הדרך, פרופ' מ.קליני מרק אידלמן.

"כמרכז טראומה אזורי, אנחנו מטפלים לא אחת בנפגעי תאונות", מסביר פרופ' מ.קליני אידלמן, "חלקם שורדים את התאונה, אך נותרים עם נכות שמעיבה על חייהם. לפי כל התרחישים ע' היה אמור להיות במצב כזה גם כן, אך עם הרבה סבלנות ותהליך טיפולי מורכב, הצלחנו לשנות את המציאות הזו. היום אי אפשר לדעת שהנער הזה סבל אי פעם מבעיה כלשהיא. הרגליים באורך שווה והוא אינו מוגבל בשום צורה. הצלחות כאלה נותנות לנו השראה להמשיך ולנסות לעמוד באתגרים ניתוחיים ולאפשר לנפגעי תאונות לחיות חיים רגילים".