חודשים ספורים אחרי שהתמוטט על במת "זאפה חיפה", ניק מילר, גיטריסט "סטלה מאריס" וממייסדי הלהקה, עלה אתמול (יום ד') על במה מול אולם מלא רופאים ואחיות ברמב"ם והשלים את אותה ההופעה כמחווה לצוותים הרפואיים שהצילו את חייו בביה"ח. אל מילר הצטרף שותפו ללהקה המיתולוגית, הסולן פבלו רוזנברג שהודה ליושבים באולם: "החזרתם לי את ניק".
כאמור, במהלך ההופעה אירעה הדרמה הרפואית כשמילר לקה בליבו והתמוטט. פארמדיק מד"א שהיה באולם, הציל את חייו כשביצע בו החייאה באמצעות שוק חשמלי והוא פונה בדחיפות לרמב"ם להמשך טיפול. במשך מספר שבועות טופל מילר ביחידה לטיפול נמרץ לבבי ומחלקת ניתוחי לב ברמב"ם, בסופם התאושש ושוחרר לביתו כשהוא חש בטוב. אתמול, הוא עלה על במת אולם ספנסר במסגרת כנס ניתוחי לב השנתי של רמב"ם "עבר, הווה ועתיד", ה-12 במספר, וניגן את שיר "נר על החלון" אותו הלחין אל מול צוותי בית החולים, ביניהם צוותים רפואיים וסיעודיים של ביה"ח ונציגי מד"א שחברו יחד להצלת חייו: "אני רוצה להודות לכולם", אמר מילר בהתרגשות על הבמה, "בזכותכם אני חי". ההופעה הקצרה של הצמד זכתה לתשואות סוערות באולם הכנסים, שרגיל להכיל תכנים קצת יותר פורמליים, ומשתתפי האירוע הצטרפו אל השניים בשירה וריקוד.
צפו בוידאו המרגש:
(מראיין: נתנאל אייזיק, דוברות רמב"ם)
בתוך עשור: מספר מנותחי הלב ברמב"ם "קפץ" בעשרות אחוזים
"ניק מילר הוא דוגמא נהדרת לטיפול מוצלח", מסביר פרופ' גיל בולוטין, מנהל מחלקת ניתוחי לב ברמב"ם, שבה טופל גיטריסט "סטלה מאריס" לאחר שהתמוטט, "בשנים האחרונות אנחנו רואים יותר ויותר מטופלים שמגיעים לרמב"ם כשמגמת העלייה בכמות הניתוחים וסוגי הטיפולים היא ברורה".
עלייה של כ- 35% במספר ניתוחי הלב בקריה הרפואית רמב"ם בין 2009 ל-2019, כך עולה מנתונים שנאספו במחלקת ניתוחי לב במרכז הרפואי והוצגו אתמול בכנס. עוד עולה כי בין 2018 ל-2019 חלה עליה של כ-14% במספר הניתוחים שבוצעו בביה"ח. בנוסף, הנתונים מצביעים כי בשנה החולפת נרשמה עליה במספר המטופלים המופנים לרמב"ם מבתי חולים אחרים. עוד דווח כי במהלך 2019 ביצעו ברמב"ם 727 ניתוחי לב, כאשר מרבית הפעולות (כ-420) בוצעו במטופלים בגילאי 50-75. יש לציין כי מחלקת ניתוחי לב ברמב"ם היא הגדולה בצפון והשלישית בהיקף הניתוחים בישראל.
הכנס השנתי של מחלקת ניתוחי לב ברמב"ם, נערך השנה תחת הכותרת "עושים היסטוריה בטיפול בחולי לב". במסגרת הכנס סקרו המרצים השונים את התהליכים והתמורות שחלו בארץ ובעולם בתחום ניתוחי הלב, דנו בסוגיות טיפוליות שונות ונתנו הצצה אל העתיד המצפה לרופאים ולמטופלים בכל הקשור לפעולות ניתוחיות, תרופות וטכנולוגיות רפואיות.
בכנס לקחו חלק מאות קרדיולוגים ורופאי משפחה מכל הארץ, וביניהם מהשמות הבולטים בתחום. מרצי הכנס הם רופאים בכירים, מנהלי מחלקות ומערכים מבתי החולים השונים בארץ, כאשר מרצה המפתח היה ד"ר דני דביר, מנהל IVR, מכון הלב במרכז הרפואי UW שבסיאטל, ארה"ב. ד"ר דביר נחשב למומחה בעל שם עולמי והרצאתו עסקה בדיון שבין סוגי טיפול שונים ושימוש בטכנולוגיות בניתוחי לב.
מרצה נוסף שנכלל באירועי הכנס ומשך תשומת לב רבה הוא הפודקאסטר רן לוי, מגיש הפודקאסט המצליח בישראל. לוי, יזם, מהנדס, סופר ומרצה מרתק, יסקר את תהליכי מהפיכת הבינה המלאכותית ברפואה ובתחבורה.
הכנס כלל גם פאנל מומחים שיעבור בשאלה: מה ניתן ללמוד מההיסטוריה לטובת עתיד המטופלים ובו צפויים לקחת חלק קרדיולוגים בכירים מבתי חולים שונים בצפון ובמרכז. את הפאנל הנחה פרופ' רפי ביאר, לשעבר מנהל רמב"ם וקרדיולוג התערבותי בהכשרתו.