מחול כחלק מטיפול בסרטן השד, אימון גופני כמודל להתמודדות עם שינויים בעקבות מחלה קשה ויוגה עם קערות טיבטיות לצד התרופות. יום עיון שנערך לאחרונה ברמב"ם, מבהיר עד כמה חשובה התנועה לטיפול בגוף ובנפש
בתמונה: סדנת היוגה שנערכה במסגרת יום העיון.
צילום: פיוטר פליטר.
אחת העצות הרווחות ביותר בזמן מחלה, היא לתת לגוף מנוחה עד כמה שאפשר. אולם נראה כי לעיתים, דווקא התנועה היא זו שמסייעת לגופינו בתהליך ההחלמה. יום עיון שנערך לאחרונה ביחידת הקרינה של המרכז האונקולוגי ע"ש פישמן ברמב"ם, עסק בנושא והציג את היתרונות הרבים שיש לתנועה בזמן המחלה, ואת חשיבותה.
במסגרת יום העיון, אשר יועד למטופלי היחידה ברמב"ם ולצוות מקצועי, לקחו חלק מרצים מקצועיים בתחומים שונים, אשר סקרו והדגימו כיצד ניתן לשלב תנועה בתוכנית הטיפול במחלות כרוניות, כגון מחלת הסרטן. את דברי הפתיחה נשאו פרופ' גיל בר סלע מנהל יחידת טיפול תומך וסגן מנהל המערך האונקולוגי ברמב"ם, ולאחריו נשאו דברים מארגנות יום העיון, ריקי כרמי, רנטגנאית ראשית ביחידה הקרינה והגר וובסטר, רנטגנאית ביחידה הקרינה ומאמנת כושר, אשר יזמה את יום העיון.
את החלק העיוני של האירוע פתח רונן לין, מורה לחינוך גופני ומאמן אישי, פיזי ומנטלי, אשר סקר את רעיון האימון הגופני ככלי לשינוי החשיבה. לין הסביר בהרצאתו כיצד אימון גופני יכול לסייע למטופל בקבלת בחירות, החלטות, התמודדות עם שינויים והקניית הרגלים חדשים לחיים.
עפרה אכמון, מטפלת בשיטת פלדנקרייז ומורה לתנועה ומחול, סיפרה על ניסיונה בעבודה עם מחלימות מסרטן השד ועם חולי פרקינסון, והסבירה כיצד התנועה יכולה להשפיע לחיוב על האדם בכל גיל ובכל מצב.
ארז רסילבסקי, איש הייטק המטופל במכון ההמטולוגי ברמב"ם, שיתף את הקהל בסיפורו האישי וסיפר כיצד עיסוקו בספורט אתגרי שינה את תהליך ההתמודדות שלו עם המחלה.
את יום העיון חתם מפגש מרתק עם אפרת בן אור, מחלימה מסרטן השד, נטורופטית ומורה ליוגה, אשר שיתפה את הקהל בסיפורה האיש, תוך שהיא מקיימת עם המשתתפים תרגול יוגה קל עם קערות טיבטיות. התרגול הייחודי הינו דוגמא להחזרת האמון בגוף, בעזרת תנועה בזמן שהמתרגל מצוי בתודעה שקטה. בתום כל הרצאה התקיים דיון שאלות ותשובות בין הקהל למרצים, כאשר היענות בקרב הקהל היתה גדולה.
"כמי שעוסקת בתנועה, בפעילות גופנית ומבינה את החשיבות שלה לבריאות הנפש והגוף, חשבתי שיהיה נכון להציף את הנושא במקום שבו הוא הכי נדרש – בית החולים", מסבירה וובסטר את הרציונל מאחורי יום העיון, "יש לנו הרבה כלים להעניק למטופלים שלנו, כאשר תנועה היא אחד הכלים האפקטיביים שאני מכירה. אני שמחה על ההזדמנות שניתנה לנו לסייע ולהעשיר את המטופלים שלנו".