חדשות רמב"ם

מה עושים כשתינוק בן יומו זקוק להחייאה?

תאריך פרסום: 12/01/2016

מעל 20 משתתפים, רופאים ואחיות, לקחו חלק בקורס החייאת ילוד ופגים שהתקיים בשבוע שעבר בקריה הרפואית רמב"ם. הקורס, שמועבר ארבע פעמים בשנה, מיועד לצוותים הרפואיים של מחלקות הפגייה, נשים ומיילדות והרדמה, ולצוותים הסיעודיים של מחלקת פגייה, יחידת התינוקייה וחדרי לידה.

​בתמונות: תרגול החייאה בילודים. צילום: דוברות רמב"ם. 
​בתמונות: תרגול החייאה בילודים. צילום: דוברות רמב"ם.

תכני הקורס מתמקדים בתרחישים הקשורים בעיקר למצוקת הילוד אחרי לידתו או בעקבות סיבוכי לידת פג. הצוותים מחויבים לעבור את הקורס במסגרת ריענון, אחת לשנתיים.
לדבריה של פרופ' מ.קליני טטיאנה סמולקין, רופאה בכירה בפגיה ומנהלת הקורס בשנים האחרונות, לעובדה שצוות רפואי וסיעודי עוברים את הקורס בצוותא, יש חשיבות גדולה: "בסופו של דבר הרופאים והצוות הסיעודי עובדים יחד, בשיתוף פעולה. בזמן אמת, כאשר יש צורך בהחייאת ילוד או פג, חשוב מאוד שכל הצוות יהיה מתואם וידע מה לעשות".

הקורס המדובר הינו קורס מקיף ואינטנסיבי. הצוותים שלוקחים בו חלק מקבלים מראש את חומר הקריאה התיאורטי, לומדים אותו ונבחנים עליו באמצעות מבחן ממוחשב, אותו יש לעבור בציון של 85. אלו שצלחו את שלב התיאוריה, ימשיכו לקורס. במסגרת הקורס יבצעו המשתתפים תרגול מיומנויות החייאה על בובות דמה קטנות, כאשר התרגול נעשה בקבוצות קטנות ותחת ביקורת. בתום הקורס עורכים המתרגלים סיכום והפקת לקחים.

"צריך לקחת בחשבון שילוד הוא פעוט שגילו עד 28 יום", מסבירה פרופ' מ.קליני סמולקין את האתגר, "בן אם מדובר בילוד שזה עתה נולד ובן אם מדובר בפג עם כל המורכבות שלו, אנחנו מדברים כאן על מטופלים קטנטנים ועדינים מאין כמותם. צריך לדעת איך להתמודד עם ניואנסים קטנים ועם כלים זעירים, כדי שחלילה לא נעשה לילודים נזק. אנחנו כאן כדי להציל חיים".