מחלת הסוכרת, הוגדרה כמגפה ע"י ארגון הבריאות העולמי ונמצאת בעלייה מתמדת. על פי הערכות, בישראל ישנם למעלה מ-600 מיליון חולי סוכרת מאובחנים ועוד כחצי מיליון שאינם יודעים על מחלתם. ביום ד' הקרוב, ה-14.11, יציינו בעולם את יום המודעות למחלה, והשנה בסימן "משפחה בריאה". ביום חמישי האחרון יצאו צוותי הטיפול במחלה ברמב"ם אל השטח וקיימו פעילות מוגברת ברחבי קמפוס הרפואי במטרה לעלות את המודעות למחלת הסוכרת, גורמי הסיכון להתפתחותה והדרכים להתמודדות איתה.
אחיות "נאמנות סוכרת" ממחלקות האשפוז ברמב"ם, בשיתוף עם צוות מרכז המצוינות לסוכרת והשמנה בביה"ח הקימו דוכני בדיקות לסוכרת ומדדים נוספים ברחבי רמב"ם, וכן דוכני הסברה לעוברים והשבים, אשר זכו להיענות גדולה. בנוסף, הצוותים הגיעו גם אל מחלקות ויחידות בביה"ח, שם בצעו בדיקות סוכרת בצוותי רמב"ם אשר אינם משתייכים למגזרים הרפואיים והסיעודיים: "הרעיון היה להגיע אל כמה שיותר אנשים, ובמיוחד אלו שאינם נמנים על קהלים שידוע שמחזיקים בידע רפואי מתוקף תפקידם", מסבירה רחל שנטל, מומחית קלינית בסוכרת, המשמשת גם כמתאמת סוכרת מבוגרים ואחות אחראית במכון לאנדוקרינולוגיה, סוכרת והשמנה בביה"ח, "שיתוף הפעולה היה מדהים והמטרה הושגה. חשוב להעביר את המסר של גילוי מוקדם, אורח חיים בריא והתנהלות נכונה מול המחלה הזו לכמה שיותר אנשים".
אחת מעמדות הבדיקה וההסברה הייתה ניידת של א.י.ל (האגודה הישראלית לסוכרת), שותפה פעילה באירוע. בהמשך היום התקיימה סדרת הרצאות בהן לקחו חלק מומחים בתחום וסקרו סוגיות שונות, חידושים בטיפול ועוד. בין המומחים, פרופ' נעים שחאדה - מנהל מכון לאנדוקרינולוגיה, סוכרת והשמנה, ד"ר עירית הוכברג - אנדוקרינולוגית ומרכזת תחום הסוכרת בבית החולים והדיאטנית נועה נצר. בחלק העיוני הוצג סקר שנערך מבעוד מועד, אשר עסק במיתוסים רווחים בקרב הציבור באשר למחלת הסוכרת.
" 318 מיליון אנשים נמצאים בעולם במצב טרום סוכרת", מסבירה מילנה לוי, מומחית קלינית בסוכרת, ומתאמת סוכרת בילדים ונוער ברמב"ם, "בין 50-70% מהם צפויים לפתח סוכרת, אבל איתור מוקדם בשלב של טרום סוכרת וטיפול מתאים עשויים למנוע את הופעת המחלה. בין אם מדובר במניעה או בהתמודדות עם המחלה, זו משימה משפחתית. כולם צריכים להתגייס יחד למען בריאות המטופל ולמען בריאותם של שאר בני המשפחה".
השירותים של רמב"ם: המרפאה הדיגיטלית ומרפאה לחולי סוכרת נעורים שהתבגרו
בישראל חיים בין 50,000-70,000 חולי סוכרת סוג 1, הידועה גם כ"סוכרת נעורים". עשירית מהם הם ילדים עד גיל 17. המחלה הכרונית, המתפתחת בעיקר בגילאים צעירים, מצריכה אבחון וטיפול ייחודי לה. במהלך הילדות והנעורים מקבלים המטופלים מענה במסגרות הייעודיות, אך עם התבגרותם של המטופלים הצעירים הם "נופלים" בין הכיסאות. שירות ייחודי לרמב"ם באזור הצפון, אשר נחנך לפני כשנה, נותן להם מענה ומאפשר מסגרת טיפול תומכת לחולי סוכרת סוג 1 בני כל הגילאים. המרפאה לחולי סכרת סוג 1 עבור מבוגרים, פועלת לצד זו שמטפלת בילדים ומתבגרים.
השירות הייחודי ניתן במסגרת מרכז המצוינות החדש לסוכרת והשמנה, בניהולו של פרופ' נעים שחאדה, ומאפשר טיפול מולטי דיסציפלינארי בתחומי הסוכרת וההשמנה על ידי מומחים מכל התחומים – הכל תחת קורת גג אחת. במסגרת המרכז החדש פועלות גם מרפאות ההשמנה, מרפאת סוכרת 2 במבוגרים, מרפאת סוכרת היריון וכן יחידת מחקר אשר מנהלת פעילות מחקרית ענפה בתחום.
במסגרת מרכז המצוינות החדש לסוכרת והשמנה ברמב"ם פועל גם המסלול הווירטואלי. לנוחיותם של המטופלים, צוות המרפאה יכול לסקור את נתוני התיק הרפואי, בדיקות חיישני הסוכר ונתוני משאבת האינסולין של המטופלים באופן דיגיטלי ולהעניק להם ייעוץ טלפוני מבלי שאלו יאלצו להגיע למרפאה.