במחלקת אונקולוגית ילדים בבית החולים "רות" לילדים שבקמפוס רמב"ם, התקיים לאחרונה טכס מרגש: סנדי (סנפורד) וייל הגיע כדי לחנוך את המחלקה הקרויה על שמו ועל שם רעייתו גו'אן וייל. האירוע כלל טכס הסרת הלוט במחלקה הכוללת בתוכה גם מרכז לשיתוף פעולה ישראלי - פלשתינאי שגם אותו תרמו הזוג וייל.
בתמונה (מימין לשמאל): פרופ' עמוס עציוני, מנהל ביה"ח רות,
פרופ' מרים בן הרוש, מנהלת מחלקת המטו-אונקו ילדים,
מר סנדי וייל, פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם,
ד"ר אסתי גולן, מנהלת המחלקה לפיתוח וגיוס משאבים
ומר איתן ורטהיימר.
צילום: פיוטר פליטר, דוברות ה
סנדי וייל הוא פילנטרופ אמריקאי יהודי שניהל במשך שנים את ה"סיטי בנק" המפורסם , אחד המוסדות הפיננסיים המובילים בעולם. עם פרישתו הפך וייל לפילנטרופ. מלבד העברת תרומה משמעותית להקמת מחלקה אונקולוגית חדשה לחלוטין עבור ילדי רמב"ם, הוא גם תרם להקמת פקולטה לרפואה באוניברסיטת קורנל הידועה ובית ספר נוסף לרפואה בקטאר שבמפרץ הפרסי.
בביקורו במחלקה התרגש וייל לפגוש ילדים שאותם פגש לפני ארבע שנים, במחלקה הישנה והצפופה ששכנה בבית החולים הישן ע"ש מאייר. הוא גם פגש הורים לילדים פלשתינאים שמגיעים כל הדרך מעזה, בכדי לקבל טיפול אונקולוגי במחלקה, כמו גם רופאים משטחי הרשות הפלשתינאית – החזון של בני הזוג וייל בבואם לתרום להקמת מרכז לשיתוף פעולה אזורי.
טכס החנוכה החל בהצגת המחלקה ותודות ממנהלת המחלקה, פרופ' מרים בן הרוש. אחר כך נשא דברים פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם, שאמר: "היו לנו שנים לא קלות של בניה, אבל התגברנו על הקשיים. ישנם שלושה דברים שמאפיינים את המחלקה: התפיסה, לפיה הילד המטופל נמצא במרכז תשומת הלב, טיפול רפואי ברמה הרפואית הגבוה ביותר, ותשוקה ואהבה בלתי נגמרת של הצוות לעבודתו".
איתן ורטהיימר, מידידיו הטובים של רמב"ם, המסייע רבות בפיתוח ביה"ח ומי שעזר לקרב את בני הזוג וייל אל בית החולים, אמר שבני הזוג מזכירים לו את חלום סולם יעקב ובו מלאכים עולים ויורדים בסולם. "סנדי וגו'אן וייל הם כמו המלאכים בחלום", אמר ורטהיימר.
סנדי וייל עצמו סיפר שהוא מתרגש מאוד להיות במקום והצטער שרעייתו לא יכלה להצטרף אליו לביקור הזה. " אני זוכר את החדרים הקטנים והצפופים שראינו לפני ארבע שנים. הרעיון היה לשנות את המציאות, דבר שחשוב מאוד לעשות באזור שבו לאנשים קשה לחיות ביחד. צריך דוגמאות כאלו כדי להבין שאפשר לשנות מציאות ושאנשים מכל קבוצות האוכלוסייה יכולים לעבוד ביחד".
הטכס הסתיים בשירה מרגשת של גיטה עילבוני, ילדת בת 12 שחלתה בסרטן בהיותה תינוקת, החלימה, ומאז חוזרת בכל שנה למחלקה, כדי לשיר לילדים המאושפזים. גיטה ריגשה את הקהל בשירה עם אביה, זמר ונגן מפורסם, שלווה אותה בנגינת עוד, ובסיום הופעתה זכתה לחיבוק חם מסנדי וייל.