ד"ר אמיר וולף, רופא בכיר במחלקת כירורגית פה ולסת ברמב"ם וד״ר עמרי אמודי, סגן מנהל המחלקה, השתתפו לאחרונה בכנס יוקרתי אשר נערך בבית החולים האוניברסיטאי ג'ונס הופקינס, שבבולטימור, ארה"ב. מדובר בכנס שנתי, בינלאומי, המוקדש לנושא של נוירופלסטיקה משחזרת וחידושים טכנולוגים בתחום שחזורי הגולגולת והקרקפת, הנערך לסירוגין בג'ונס הופקינס או בהרווארד, שניהם מהמוסדות המובילים בעולם בתחומם.
ד"ר וולף, אשר סיים את תת ההתמחות במחלקה לכירורגיה פלסטית במרכז לניורופלסטיקה משחזרת בבית החולים ג'ונס הופקינס, ומשמש גם כחוקר עמית בביה"ס לרפואה בהופקינס, לקח חלק באירוע החשוב כמרצה אורח וחלק עם הקהל את הניסיון שנצבר במוסד האמריקאי בחום של קרניופלסטיקה (ניתוחים לתיקון פגמים בעצם הגולגולת), הכולל למעלה מ-450 מקרי שחזור גולגולות עם שתלים מודפסים בתלת - מימד, מקרים שנוסו לראשונה בבני אדם, תוצאות מעניינות וגורמי סיכון.
ביום האחרון של הכנס התקיים קורס אשר כלל סדנה מעשית ובו השתתפו מתמחים מרחבי ארה״ב שהתנסו בביצוע טכניקות טיפול שונות, גישה למוח ע״י כל סוגי קרניוטומיות (ניתוחים המערבים פתיחת גולגולת), אפשרויות שיחזור, שימוש בשתלי גולגולת חכמים וטכניקות כירורגיות לשיקום הפנים והגולגולת. בראש אחת הקבוצות עמד ד״ר עמרי אמודי, שהדריך את המשתתפים בקורס שעסק בגישות כירורגיות בפנים ובראש, וכן בביצוע שחזורים מורכבים לאחר קרניוטומיות. בקורס זה השתתפו מתמחים מכירורגיה פלסטית ונוירוכירורגיה מכל ארה״ב.
בכנס השתתפו כ-200 רופאים בתחומים של נוירוכירורגיה, כירורגיה פלסטית, נוירולוגים וכירורגים מתחום הפה והלסת, מדענים בתחום חקר המוח ומהנדסים ביו - טכנולוגים. משתתפי הכנס הציגו את קדמת הטכנולוגיה והטיפולים החדשים ביותר בתחומים הללו. בנוסף, הוצגו מקרים שנוסו לראשונה בבני אדם וכן טכנולוגיה עתידית שעשויה לתת תקווה בכל הקשור לטיפול בחולים עם מחלות נוירולוגיות קשות, הנחשבות עד כה לחשוכות מרפא.
לדבריו של ד"ר וולף, להשתתפות רופאי רמב"ם באירוע כזה וגורמים נוספים מישראל ישנה חשיבות רבה: "בשל הידע שקיים בארץ, קלינית, מחקרית וטכנולוגית, ישנו עניין גדול של חברות ביוטכנולוגיות למעורבות בפיתוח התחום גם בישראל ולתמיכה בכנסים וקורסים דומים בארץ", הוא מסביר ומוסיף, "בינתיים אנו פועלים לחיזוק שיתוף הפעולה בין הופקינס, התעשייה בארה״ב ורמב"ם".