סוגרת מעגל: בגיל 14, דיאנה בבי מקרית אתא, כבר חלתה בסרטן פעמיים. את הניסיון הלא פשוט שלה היא הפכה למסר חינוכי, כשיחד עם חבריה החליטה להעלות הצגה שעוסקת בנושא.
המטרה: לעזור לילדים חולי סרטן ולחבריהם לכיתה להתמודד עם המחלה וכל מה שקשור בה. לאחרונה, הופיעה הקבוצה בפני קהל רלוונטי במיוחד – פסיכולוגים, עובדים סוציאליים וצוות רפואי העובד עם ילדים אונקולוגיים. בין הצופים, היה גם הצוות שטיפל בדיאנה במשך כל מחלתה.
עשרות אנשי מקצוע העוסקים בטיפול בילדים חולי סרטן התכנסו לאחרונה בביה"ח "רות" לילדים שברמב"ם, כדי לקחת חלק בכנס פסיכו-סוציאלי שקיים המערך ההמטו-אונקולוגי בביה"ח והוקדש ליחסי המטפל והמטופל. בין כל המומחים, המרצים והמתדיינים, בלטה במיוחד קבוצת בני נוער, תלמידי כיתות ז'-ט' מביה"ס רוגוזין שבקרית אתא, שהגיעו לבית החולים כדי להעביר מסר חשוב: איך נראית מחלת הסרטן דרך עיניים של ילדים. על במת אולם הכנסים ברמב"ם הציגה קבוצת תלמידי סדנת התיאטרון של ביה"ס רוגוזין את הצגה "השחר של גאיה", סיפור שכתבה שגית אמת, ועוסק בתלמידת כיתה ז' שמתמודדת עם מחלת הסרטן.
את הנושא המורכב בחרו התלמידים בעקבות התמודדותה של בבי, בת כיתתם, עם מאבק לא פשוט במחלה, ומתוך כוונה להיות שותפים לתהליך הטיפול וההחלמה. בתמיכתם של פרומה צולר, מנהלת חטיבה א' ברוגוזין, ענת אסולין, מחנכת הכיתה של בבי ומיטל מור בטש, המורה לתיאטרון שביימה ועבדה את המחזה, מופיעים התלמידים בחודשים האחרונים יחד עם ההצגה מול קהלים שונים. כאשר הוזמנו להופיע בפני צוותים המטפלים בילדים חולי סרטן, הם נענו ללא היסוס: "מבחינתי מדובר בסגירת מעגל", אמרה בבי בתום ההצגה, "זה היה כל כך מרגש לעמוד מול הרופאים והאחיות שטיפלו בי וחיזקו אותי כל הזמן הזה, ולהראות להם מה אנחנו יכולים לעשות. לא מעט בזכותם. ביחד אפשר להתמודד עם הכל, וזה המסר הכי חשוב שאנחנו מעבירים".
"הניצחון שלה הוא הניצחון של כולנו", אמרה פרופ' בן-הרוש, מנהלת ביה"ח לילדים ואחת הרופאות שליוו את הטיפול הרפואי ב-בבי, "אנחנו והילדים שלנו זה משפחה אחת גדולה. לראות את דיאנה מתמודדת בצורה כל כך מרשימה עם מה שהיא עברה בגילה הצעיר, זה פשוט מרגש ומעורר השראה".