החל מהשבוע שעבר ניתנים חיסוני השפעת העונתית לעובדי רמב"ם, כך עדכן צוות מרפאת הפרסונל של בית החולים וביקש מציבור העובדים להגיע ולהתחסן. מבצע חיסוני העובדים הינו צעד מניעתי שגרתי מפני ווירוס השפעת העונתי, הננקט בכל שנה, לקראת עונת החורף. החיסונים נעשים בהתאם להנחיות משרד הבריאות בכל בתי החולים וקופ"ח. ומה הקשר לקרמבו?
ראשונים להתייצב ולהתחסן היו נציגי הנהלת בית החולים, רופאים ואחיות בכירות, זאת על מנת לשמש דוגמא לשאר צוות בית החולים והציבור הרחב, ובמטרה לעודד אותם להתחסן. נכון להיום בבוקר (יום א', ה-10.11), שלושה ימים מאז החל מבצע החיסונים ברמב"ם, עומד מספר המתחסנים מבין עובדי בית החולים על למעלה מ-400 איש המגיעים מסקטורים שונים.
את המבצע שנערך בתוך בית החולים, מלווה קמפיין פנים ארגוני עליו אחראי משרד אחות ראשית ומערך השיווק בביה"ח. תחת הכותרת "שפעת זה מדבק!" מופצים מסרים שונים לסגל בית החולים, המפרטים את חשיבות הנושא ומעודד את עובדי בית החולים להצטרף למאזן המתחסנים. השנה מקבלים המתחסנים צ'ופר חורפי במיוחד – קרמבו לכל מתחסן. אלפי יחידות הממתק החורפי האהוב, אשר מחולקות למתחסני בית החולים, הינן תרומה של גורמים שונים אשר חברו לבית החולים, ביניהם: רשת סאלח דבאח ובניו, רשת רמי לוי שיווק השקמה, רשת יינות ביתן ופלר"ם תעשיות בע"מ ברמת יוחנן.
"לחיסון עובדי ביה"ח יש חשיבות גדולה", מסבירה גילה היימס, מנהלת הסיעוד ברמב"ם, "המטרה העיקרית היא להגן על עצמם ועל בני משפחותיהם מפני הווירוס, אבל לא פחות חשוב מכך - להגן על המטופלים בבית החולים". ליאת וקנין, אחות אחראית במרפאת פרסונל רמב"ם ציינה כי: " כל עובד ועובד אחראי באופן אישי לחיסון שלו, כחלק משמירה על בטיחותם המקצועית. לטעמי, עובד מערכת בריאות שאינו מתחסן נגד השפעת שווה ערך לאדם העובד באתר בניה ללא קסדת ראש. בכל שנה אנחנו רואים עלייה במודעות לחשיבות הנושא ובהיענות הצוותים".
אל תיקחו סיכון: למי מומלץ במיוחד להתחסן?
אחת מקבוצות הסיכון להן מומלץ במיוחד להתחסן על ידי משרד הבריאות הם המבוגרים והקשישים. ד"ר צבי דוולצקי, מנהל השירות הגריאטרי ברמב"ם, מציין כי ההמלצה נובעת מכך שמדובר באוכלוסייה בסיכון גבוה לסיבוכים של מחלת השפעת, ואף לתמותה: "ריבוי מחלות רקע, שכיחות של תחלואה ושינויים פיזיולוגיים במערכת החיסונית הם מאפיינים שכיחים אצל קשישים רבים", הוא מסביר, "השפעת היא גורם סיכון נוסף, אותו ניתן למנוע בעזרת חיסון פשוט".
"גם בקרב הילדים עלולים להתפתח סיבוכים עקב מחלת השפעת", אומר פרופ' עימאד קסיס, מנהל השירות למחלות זיהומיות בילדים ברמב"ם ורופא בכיר ביחידה למחלות זיהומיות בביה"ח, "ההמלצה לחסן היא לכלל האוכלוסייה, החל מגיל חצי שנה, ובהתאם להנחיות משרד הבריאות. חיסון ומניעת שפעת בקרב ילדים משפיע לא רק על בריאותם של הקטנים, אלא גם על סביבתם הקרובה".
הקריה הרפואית רמב"ם קוראת לעובדי מערכת הבריאות ולציבור הרחב להתחסן על מנת להגן על בריאותכם ועל בריאות סביבתכם.