חדשות רמב"ם

משלחת בכירה מהאוצר ביקרה ברמב"ם, כדי ללמוד על צרכי הפיתוח העתידיים של בית החולים הגדול בצפון

תאריך פרסום: 05/08/2015

החשכ"לית, מיכל עבאדי – בויאנג'ו בחנה את העומס במיון ובאונקולוגיה, ביקרה בבית החולים הממוגן, וקיבלה סקירה על עתיד הפיתוח בתחומי הסרטן, מחלות הלב והטכנולוגיה הרפואית

בתמונה: מיכל עבאדי – בויאנג'ו 
ופרופ' רפי ביאר בביה"ח התת-קרקעי ברמב"ם. 
צילום: דוברות רמב"ם.בתמונה: מיכל עבאדי – בויאנג'ו ופרופ' רפי ביאר בביה"ח התת-קרקעי ברמב"ם. צילום: דוברות רמב"ם.

ביום חמישי האחרון התקיים ברמב"ם ביקור: רו"ח מיכל עבאדי – בויאנג'ו, החשבת הכללית של האוצר, וצוות החשבות העוסק בבריאות מטעם משרד האוצר. הביקור התקיים בעקבות הזמנת פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם, לבוא ולהתרשם מהאתגרים הרבים הניצבים בבית החולים המרכזי והגדול בצפון הארץ.

החשכ"לית, מלווה בסגנה , נחמיה קינד, ואנשי משרדה - מיכאל בר אור, מנהל תחום בריאות וביטוח לאומי בחשב הכללי ועדי דקל, רפרנטית בריאות וביטוח לאומי בחשב הכללי, קיימו סיור מקיף בבית החולים. הסיור כלל את מיון בית החולים, באולמות טיפול יום של בית החולים האונקולוגי, שם יכלו להתרשם מהעומס הרב ואחר כך סיירו במבנים החדשים של הקמפוס המערבי – ראשית בבית החולים החדש לסרטן ע"ש פישמן שייפתח בסוף השנה, ולאחר מכן בבית החולים התת קרקעי לזמן חירום ע"ש סמי עופר המשמש גם כחניון תת קרקעי חדיש.

הצוות פגש את מנהל המכון האונקולוגי, פרופ' רון אפלבוים ואת האחות האחראית על טיפול יום שהסבירו לו את מצוקות החולים, הצפיפות, העומס והתורים הלא סבירים הקיימים במכון הקרינה האונקולוגי. לפני החשבת הוצגו גם הקשיים התקציביים של רמב''ם, עקב תקציב קטן מהנדרש בהשוואה לבתי חולים אחרים, הצרכים המימונים הנדרשים כדי להשלים את בניין האונקולוגיה על שם פישמן החדש, שהוקם עד כה רק מכספי תרומות, ואת תכניות רמב''ם לקידום בית החולים למחלות לב ומגדל התגליות הרפואיות שייתן מענה לצורך האדיר במקום למחקר ולחיזוק התעשייה המקומית והגלובלית בתחום. פרופ' ביאר פרס בפני האורחים את הייחוד שבחיבור בין בית החולים רמב''ם והטכניון, אשר יוצר אפשרויות מיוחדות שממקמות את בית החולים כחוד החנית של תעשיית הייטק הביו-רפואי של ישראל.

"אני רואה בביקור במתחמי הפרויקטים התשתיתיים המתקדמים שלנו חשיבות גדולה", אומר פרופ' ביאר, "רו"ח עבאדי נדרשה לעסוק רבות בנושאי האישורים התקציביים של הפרויקט ובחשיבה עתידית כיצד לעזור לפתח ולבנות, ואני מעריך מאוד את העובדה שהגיעה אישית כדי לראות ולבחון מקרוב במה מדובר. אני מאמין שהיא התרשמה מהחשיבות האסטרטגית למדינת ישראל, הטמונה בפרויקט מסוג זה והחוזק הלאומי והבינלאומי שנוצר כתוצאה מהשילוב שבין הצרכים הרפואיים והחזית הטכנולוגית והמדעית״.