המכשיר מציע חדות גבוהה ב-70% לעומת מכשירי הדור הקודם, פחות קרינה ותמונה תלת ממדית של כלי הדם במוח שמאפשרים למצנתר לקבל החלטות מהירות וטובות יותר
כ-1000 בני אדם מגיעים כל שנה לבית החולים רמב"ם, המרכז הרפואי הגדול והעסוק בצפון, על רקע של חשד לשבץ מוחי. כ-10 אחוזים מהם מופנים להליך שרק בחלק מבתי החולים בישראל יש רופאים שיודעים לבצעו – חדירה אל תוך כלי הדם הסבוכים והחיוניים בתוך המוח כדי לצנתר אותם. חלק מאותם כלי דם זעירים ודקים ביותר. במהלך הצנתור הרופא עשוי לשלוף קריש דם שחוסם את זרימת הדם החיונית לתפקוד תקין של המוח, או לחלופין לאטום מלפורמציות שגרמו לדימום. מעבר לידע וידיים יציבות של צוות המצנתרים, יש צורך בכלי שמאפשר לשקף בזמן אמת את מצב כלי הדם. את המידע הזה מעבירים לרופאים ולטכנאים מכשירי שיקוף. לא מדובר במכשיר רנטגן פשוט, אלא במכשיר שצריך לספק תמונה חדה ומדויקת של הנעשה בתוך האיבר החיוני והרגיש ביותר בגוף האדם.
לאחרונה נחנך ברמב"ם מכשיר שיקוף חדש למצנתרי מוח שנחשב למשוכלל מסוגו בעולם, והראשון באיכות שהוא מציע בישראל. מדובר במכשיר מתוצרת חברת "סימנס" הגרמנית, שמבטיח, מעבר להפחתה בקרינה, גם חדות תמונה משופרת ואת הדבר החשוב ביותר עבור המצנתר – יצירת תמונה תלת ממדית מהירה ומדויקת שמאפשרת למצנתר לסייר באופן וירטואלי בתוך המוח ולהבחין בדיוק מילימטרי בכל בעיה הקשורה לכלי הדם.
"קפיצת המדרגה הטכנולוגית של המכשיר החדש באה לידי ביטוי באפשרות נוספת", מסביר ד"ר איתן אברגל, מהיחידה לצנתורי מוח ברמב"ם, "המכשיר החדש מסוגל לתת לנו תמונה בארבעה מימדים, שכן בניגוד למכשירים אחרים, המכשיר מאפשר לקחת את ההדמיה התלת מימדית "ולנוע" קדימה ואחורה בזמן בתוך ההדמיה, ואת זה רק המכשיר הזה יודע לתת. לי כמצנתר הדבר מאפשר לבחון הדמיה תלת ממדית על ציר הזמן מה שמאפשר הבנה אנטומית טובה ומדויקת של בעיות בעורקים והוורידים של המוח".
רמב"ם כאמור הוא אחד משני המרכזים היחידים בצפון שבהם ניתן לקבל טיפול של מצנתרי מוח במקרי שבץ מוחי. בית החולים מחזיק תורנות של מצנתרי מוח 24 שעות 356 ימים בשנה.