היום עברו הצוותים, המבוססים על אחיות ורופאים מתנדבים הדרכה על הליך ההתמגנות, וגם היכרות עם מערכת ניטור מרחוק ללא מגע אדם ייחודית לבדיקת המדדים החיוניים של החולים, שתכנס לשימוש ראשון בישראל
ברמב"ם מושלמת הקמת מחלקה ייעודית מבודדת לקליטת חולים בווירוס קורונה. המחלקה, שתתפוס קומה נפרדת ומבודדת בבניין מאייר בבית החולים מתוכננת לקליטת 30 מטופלים כולל 2 חדרים שיאפשרו קליטת ילדים וחדר אחד שמתוכנן למצב של טיפול בחולים מונשמים.
צוות קורונה מיוחד מטעם ההנהלה למד את ההתנהלות בבית החולים תל השומר שם פועל מתחילת אירוע הקורונה מרכז לקליטה וטיפול ולמדו את נהלי הקליטה, הבידוד, הטיפול רפואי והלוגיסטיקה המיוחדים. הצוות הכין נהלים שמתאימים לרמב"ם עם התייחסות לאפשרות שחולה קורונה עשוי להזדקק לטיפול מוגבר כמו ניתוח, צינתור ועוד.
המחלקה תאויש ע"י 30 אחים ואחיות שכולם התנדבו למשימה, ורופאים ממגוון מחלקות. הצוות יהיה ייעודי וייחודי למחלקה זו ולא יעבור בין המחלקות.
אחד האתגרים הגדולים של הקמת מחלקה חדשה לגמרי, מתאימה לקליטה של חולי קורונה ושמירתם בבידוד מוחלט משאר בית החולים הוא אתגר לוגיסטי. בשבוע האחרון שוקדים צוותי בינוי ואחזקה של רמב"ם לחצות קומה שלמה לשניים: מחלקת אשפוז בצד אחד, וחדרי צוות בצד השני של הקומה – מבודדים מחצי הקומה בה ישבו הנשאים והחולים. הקומה המבודדת גם תעשה שימוש בכניסה נפרדת של אמבולנס ובמעלית נפרדת. בחדרי האשפוז מותקנים מפוחים מיוחדים ליצירת "לחץ שלילי" – האוויר בחדר לא ייצא את המסדרון, אלא יעבור דרך פילטר מיוחד לפני שהוא נפלט החוצה.
מחשבה מיוחדת הושקעה ביצירת מינימום של מגע בין הצוות ובין החולים. לצורך כך מותקנים ליד כל מיטה מערכת של טלפון ו-ווידאו שיאפשרו לחולים לתקשר גם עם הצוות וגם עם בני משפחה, אשר לא יורשו להיכנס למחלקה, אך יוכלו לדבר עם יקיריהם מחדר משפחות מיוחד.
גולת הכותרת של הטכנולוגיה המאפשרת מינימום מגע בין הצוות לחולים הוא אימוץ ראשון בישראל של מערכת ניטור מרחוק. המערכת אשר פותחה על ידי סטארט-אפ ישראלי בשם "ביו-ביט" Biobeat)) כוללת מדבקות ניטור חכמות המשמשות תחליף לאמצעי הניטור הקיימים. המדבקה תודבק לכל חולה ותאפשר ניטור רציף כגון קצב נשימה, סטורציה, דופק, לחץ דם, טמפרטורת גוף ומדדים חיוניים נוספים. הנתונים משודרים ברציפות בצורה אלחוטית בזמן אמת למערכת מידע המאפשרת מעקב צמוד לכל חולה וחולה ללא צורך במגע יד אדם. המערכת מאפשרת זיהוי התדרדרות חולה כבר בשלבים מוקדמים ומספקת התראות בזמן אמת, מבלי להמתין לצוות רפואי כפי שנהוג כיום ביתר מחלקות בית החולים בהן לוקחים מדדים חיוניים באופן ידני. רמב"ם הוא בית החולים הראשון בישראל אשר עושה שימוש במערכת לחולי קורונה בישראל.
מנכ"ל ביו ביט, אריק בן-ישי: כולנו בביוביט גאים באפשרות לתמוך במאמצי הצוות הרפואי ולאפשר מענה רפואי איכותי ומתקדם ביותר מסוגו המספק ניטור מהימן מצד אחד והגנה מירבית עבור המטפלים מהצד השני.
ד"ר מיקי הלברטל, מנהל רמב"ם: הקמת מחלקה ייעודית לקליטת חולי קורונה מעמידה בפנינו אתגרים רבים, את חלקם אנחנו לומדים לראשונה, בחלק מהם אנחנו יוצרים יש מאין כיוון שהניסיון בעולם בכל הקשור לקורונה הוא מועט. יש לנו את הגב וההנחיה של משרד הבריאות וסיוע של המשרד להצטיידות מיוחדת, אבל הכול עומד על התגייסות של הצוות: רופאים, סיעוד, לוגיסטיקה. אנשים הגיעו להקים מחלקה מאפס במהלך הלילות וסוף שבוע האחרונים, יש התנדבות מרשימה ואני בטוח שנוכל לעמוד במשימה לספק רפואה איכותית לאזרחים ישראלים שעלולים למצוא עצמם כחולי קורונה – זה חלק מהייעוד שלנו כאנשי רפואה".