חדשות רמב"ם

גם בית חולים וגם בית ספר: עשרות ילדים פתחו את שנת הלימודים בכיתות הלימוד של רמב"ם

הקריה הרפואית רמב"ם
פורסם:

מרבית התלמידים מגיעים לכיתות עם ספרי לימוד, ילקוט ומדי בית ספר. מקצתם מבלים את יומם הראשון בכיתה, כשהם מחוברים לאינפוזיה ולבושים בפיג'מת בית חולים. הכירו את תלמידי כיתות הלימוד של רמב"ם, התלמידים היחידים שאישור מחלה דווקא מכניס אותם לכיתה...​

בתמונה: צוות כיתת הלימוד במחלקת 
ילדים א' בביה"ח "רות" לילדים ברמב"ם.
צילום: פיוטר פליטר.בתמונה: צוות כיתת הלימוד במחלקת ילדים א' בביה"ח "רות" לילדים ברמב"ם. צילום: פיוטר פליטר.

שנת הלימודים תשע"ז החלה ביום חמישי האחרון, כאשר יותר משני מיליון תלמידים פקדו את כיתות הלימוד והגנים ברחבי הארץ, חלקם בפעם הראשונה. גם בבית החולים "רות" לילדים שברמב"ם נפתחה שנת הלימודים, כאשר ששת כיתות הלימוד הממוקמות במחלקות השונות, החלו לפעול והמתינו לקלוט עשרות תלמידים, כולם ילדים המטופלים בביה"ח ומגיעים מכל המגזרים ושכבות הגילאים.

כאמור, הכיתות ממוקמות במחלקות האשפוז השונות ומיועדות לתלמידים המגיעים מתקופות אשפוז ממושכות, כמו גם טיפולים כרוניים, אשפוז יום ועוד. "כיתות הלימוד ברמב"ם קלטו מספר תלמידים ביום הראשון ללימודים, והשנה החדשה נפתחה בהצלחה", ציינה אילנה לוי, מנהלת מרכז חינוכי ברכ"ה, גוף מטעם משרד החינוך האחראי על כיתות הלימוד בביה"ח.

כיתות ביה"ח "רות" לילדים שברמב"ם ממוקמות בילדים א', ב', במחלקה האונקולוגית, באשפוז היום של המחלקה האונקולוגית, בכירורגית ילדים ובצמוד ליחידת הדיאליזה. הכיתות ערוכות לקלוט כ-120 ילדים, בגילאי 3-18 בחינוך הפורמלי ובגילאי 3-21 בחינוך המיוחד. צוות ההוראה הוא רב תרבותי ורב מקצועי, וכולל מורים, מטפלים, יועצת, רכז מחשבים, מורה לרובוטיקה ומדעים, בנות שירות, תרפיסטיות באומנות ועוד. "מידי שנה עוברים בכיתות הלימוד ברמב"ם כ-4,000 תלמידים", מסבירה לוי, "הם מגיעים מקבוצות גיל שונות ותרבויות שונות, ובנסיבות לא כל כך רגילות. הצוות דובר שפות ונעזר באמצעים שונים כדי להתמודד עם האתגרים הללו, כאשר חומר הלימוד מותאם ליכולתו ומצבו הרפואי של התלמיד".

חלק מתלמידי הכיתות הם ילדים המאושפזים לפרקי זמן קצרים או מגיעים לבדיקות יומיות. במקרים אחרים, תלמידי הכיתות הם ילדים שסובלים ממחלות כרוניות ומאושפזים למשך זמן ארוך ברמב"ם. במצבים הללו, עובדות מורות רמב"ם בתיאום עם בית הספר במקום מגוריו של המטופל ובונות תוכנית לימודים לטווח ארוך, עם יעדים ומטרות, כדי לצמצם פערים להמשך לימודיו של המטופל, לכשישתחרר מבית החולים. בנוסף, במהלך השנה מפעיל צוות המרכז ברמב"ם יוזמות ייחודיות לתלמידיו, בניהן למידה בשיתוף פעולה עם סוכנות החלל בירושלים ושיתופי פעולה עם תלמידי בתי הספר שונים, השייכים לקהילת ביה"ח.

המרכז החינוכי ברכ"ה (בני ציון, רמב"ם וכרמל) משרת את בתי החולים החיפאים, אך רבים מתלמידי כיתות הלימוד ברמב"ם מגיעים ממחוזות שונים, ולעיתים גם ממדינות אחרות, כתיירי מרפא. לדבריה של פרופ' מרים בן–הרוש, מנהלת ביה"ח "רות" לילדים שברמב"ם, זה חלק מהייחודיות של המסגרת הלימודית בביה"ח הגדול בצפון: "כשהילדים שלנו נמצאים ב"רות", אנו מנסים להעניק להם תחושה של נורמליות, עד כמה שניתן", מסבירה בן-הרוש, "זה חלק בלתי נפרד מתהליך ההחלמה וההתמודדות עם מצבים רפואיים מורכבים. יחד עם זאת, ביה"ח "רות" הוא מקום לא רגיל. הכיתות מרכזות אליהן תלמידים שלא היו נפגשים במסגרת אחרת, ומעניקות להן חוויה לימודית בלתי רגילה. אנחנו גאים בכל אחד ואחת מהם".

כך נראה היום הראשון בכיתת הלימוד ביה"ח "רות" לילדים ברמב"ם:  צפון בסרטון