כ-66% מעובדי רמב"ם הן נשים, כך עולה מנתונים אשר נאספו לקראת יום האישה הבינלאומי אשר יצוין ביום שלישי הקרוב, ה-8.3. בביה"ח הגדול בצפון, עובדים 4,695 איש, 3,110 מתוכם (66%) הן נשים המשמשות במגוון רחב של תפקידים בתחום האדמיניסטרציה, הסיעוד, הרפואה, המחקר, ניהול ועוד.
נתון מעניין אשר בולט במיוחד הוא העובדה כי מחצית מתפקידי הניהול ברמב"ם מאוישים על ידי נשים. מנתוני מחלקת משאבי אנוש בביה"ח, במרכז הרפואי עובדים 259 בכירים בתפקידי ניהול שונים, כאשר 130 מתוכם הן נשים.
"הנתונים מבטאים את מה שאנחנו רואים יום, יום בשטח", אומר פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם, "הנשים בביה"ח הן שותפות מלאות להצלחת רמב"ם, כאשר הן ממלאות את חלקן בתפקידי ניהול, קידום וביצוע שוטף של עבודת ביה"ח. לנשים ברמב"ם ישנה השפעה חזקה על האופן שבו נעשים הדברים ואנחנו נמשיך לעודד יותר ויותר נשים למלא טווח רחב של תפקידים בביה"ח ולשאוף לקידום מעמדן".
חיות יותר שנים, אך לא מטופלות כראוי
בתוך כך, ביום ה' האחרון הגיעה לביקור ברמב"ם הוועדה לקידום האישה בכנסת ולשוויון מגדרי, בראשותה של חה"כ גב' עאידה תומא סולימאן. מטרת הביקור, שהיה למעשה סיור רשמי של הוועדה, היתה ללמוד יותר על נושא הרפואה המגדרית.
פרופ' ביאר קיבל את פני חברי הוועדה, והציג בפניה את הישגיו של ביה"ח, את תכנית הפיתוח הענפה של המרכז הרפואי ואת חזונו.
לאחר מכן פגשו המבקרים את ד"ר מירי בליך, מנהלת מרפאת לב האישה במערך הקרדיולוגי ברמב"ם, אשר הציגה את הזווית הייחודית של מחלות הלב בקרב נשים. ד"ר חיתאם חוסן, מנהלת השירות לבקרת זיהומים ביחידה למחלות זיהומיות, הציגה את נושא מניעת זיהומים בבתי חולים, ד"ר ארי רייס, רופא בכיר במחלקת נשים הרצה בפני המבקרים על בריאות האישה בגיל המעבר ונורית אריאל, אחות אחראית מרפאת נשים בביה"ח, הרחיבה על קידום הטיפול בנשים בגיל המעבר. בביקור נכחו גם ד"ר סוהיר אסדי, מנהלת מחלקת נפרולוגיה ברמב"ם ועדי פכטר-אלט, הממונה על שוויון מגדרי ומניעת הטרדה מיני בביה"ח. בתום הישיבה, יצאו חברי הוועדה והמארחים לסיור בבית החולים רות רפפורט לילדים ובבית החולים הממוגן ע"ש סמי עופר שבקמפוס רמב"ם.
יו"ר הוועדה, חה"כ תומא-סלימאן, סיכמה את הביקור ואמרה: "בתי חולים בשבילי הם תמיד מקום של דיכאון ודאגה, אך היום אני מרגישה תקווה ואופטימיות, ומתפעלת מהיקף ורוחב העבודה המתבצעת כאן. אני משבחת את המרכז הרפואי רמב"ם על עצם קיום מרפאת לב האישה ומרפאת גיל המעבר – זהו הכיוון שאנו צריכים לראות בכל בתי החולים ובכל התחומים".
"אנו הנשים חיות יותר ויותר שנים, ורוצים גם להעלות לנו את גיל הפרישה, אך המדינה לא מצאה עד כה לנכון לתת לנו את הטיפול הראוי בשנים אלה".